Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CUMHUR İTTİFAKI İLE YENİ TÜRKİYE KOŞAR ADIM İLERİYE..

Bursa'mızın değerli avukatlarından ve siyasetçilerinden 27. Dönemde AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Sayın Vasim Tosun ile güzel, bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CUMHUR İTTİFAKI İLE YENİ TÜRKİYE KOŞAR ADIM İLERİYE..

Sayın Vekilim öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında AK Parti ile tanışmanızı ve bu günlere geliş sürecinizi bizlerle paylaşırsanız sevinirim?

Elbette, memnuniyetle. 1964 yılında Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Balalan köyünde doğdum. İlkokulu köyümde, orta ve liseyi ise Yusufeli İmam Hatip Lisesi'ni Pekiyi dereceyle bitirdim. Yaklaşık 11 yıl devlet memuru olarak çalıştıktan sonra 1992 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden ve 1997 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. 1998'de stajımı yaptım ve 1999'da da fiilen mesleğime başladım, halen kendi büromda bir ortağımla birlikte avukatlık mesleğime devam etmekteyim.

AK Parti ile ilk tanışmam, 2001 yılında daha kuruluş aşamasında üye olmamla oldu. Sonrasında Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak yaklaşık 2,5 yıl görev aldım. Daha sonra 2004-2009 Yılları arasında Osmangazi Belediyesi Meclis üyeliği yaptım. 2011 seçimlerinde, 24.Dönemde ilk kez milletvekili aday adayı oldum. İlerleyen süreçte AK Parti Demokrasi Hakim Kurulu ve AK Parti İl Disiplin Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundum.   26. Dönem 2015 seçimlerinde yine milletvekilliği aday adayı başvurusu yaptım. Ayrıca tüm seçim dönemlerinde ve özellikle seçim günü, seçim kurullarında mesleğimle ilgili olması nedeniyle görev yaparak gerek partimizin gerekse diğer partilerin oylarının "Yediemin muhafazası" tabir edilen bir anlayışla (doğruluk ve dürüstlük) üzerine her siyasi partinin almış olduğu oyu kendi hanesine doğru şekilde yer almasını ve seçimlerin şeffaflığının  bu yolla pekiştirilmesin de yardımcı oldum. Halen 2018 seçimlerin de dahi Osmangazi 3. Seçim Kurulu'nda bizzat partimizin görevlisi olarak hizmet etmek amacıyla görevlendirilmiş olduğumu söyleyebilirim.

Peki Sayın Vekilim hedefleriniz neler?  Milletvekili olmanız durumunda ne gibi hedefleriniz bulunmakta?

Mesleğini seven ve mesleğini adalet kuralları içerisinde, haklıya hakkını teslim eden, haksıza da kanun yolu ile karşılığını bildiren bir avukat olarak. Objektif düzenlemeleri ihtiva eden bir kanun metni yaparak bu kanun ile gerek tarafların ve gerekse uygulayıcı olan hakim ve avukatların kendilerinin önüne gelen bir olay karşısında tereddüde mahal vermeyecek şekilde açık, anlaşılır ve şeffaf bir kanun metni hazırlamayı hedeflemekteyim.

Bu benim hukuki bağlamda projemdir.

Bunun yanı sıra toplum ve hayatla barışık olmamdan dolayı hangi siyasi parti olursa olsun ikna ediciliğim ve işbirliğim sayesinde kimseyle kavga etmeden haklı olduğu hususu kabul ettirme karşımdakini kazanma,  itici olmama her sosyal çevre tarafından sevilir olmak için mecliste gördüğüm kavga ve gürültülerin çalışmalara engel olmaması için çalışacağımı ve meclis çalışmalarına da azami katkı sunmayı kendime hedef  belirlemiş durumdayım.

Buna ilaveten seçildiğim takdirde adaletten ve hakikatten yana olmam itibarıyla bulunduğum ve bulunacağım her görevde başarıyı, liyakati esas alan bir düşünce yapısıyla çalışacağımı da söylemek istiyorum. Sosyal çevremizin sağlıklı, geleceğimizin umutlu olması için,  çevreyi ve doğal çevrenin korunması gerektiğinden bu tür çalışmalar içerisinde olacağımı da ayrıca belirtmek istiyorum.

Son olarak tarım ve hayvancılıkta yerli malı üretim ve  tüketim ile ilgili olarak ülkemizin yedi coğrafi bölgesi'nin çok farklı ve memleketimize yetecek ve hatta ihracat kapasitesi yüksek olan ürünlerin milliyetçilik anlayışı ile memleketimizde yetiştirilmesi, kazananın ise ülkemizin çiftçisi olması için çalışacağımı ve bu kapsamda ki bütün projelere destek olacağımı da ayrıca son olarak eklemek istiyorum.

Sayın vekilim iki yıla yakın zaman önce oluşmuş olan bir "Cumhur ittifakı" ve bunun karşısında, daha bir kaç hafta önce oluşumunu tamamlayan millet ittifakı bulunmakta. Peki sizin bu ittifaklara bakış açınız nasıl?

İttifak konusu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş nedeniyle gerçekten zorunlu hale gelmiştir. Ancak Cumhur İttifakında olan partiler birlikte ittifak kuracaklarını çok öncesinden deklere etmelerine rağmen, muhalefetin (sözde millet ittifakı -  15 günlük ittifakın) kötüye kullanarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulanmasına fırsat vermemek adına birleşerek bir araya gelmelerini tasvip etmediğimi söylemek istiyorum. Yapımda ittifakın iyi olacağını hayırlı bir iş olacağını,  fakat bozmada ittifakın hiçbir zaman memleket yararına olamayacağını belirtmek istiyorum.

Dolayısıyla Avukat olmamdan dolayı ittifak yasasının muhalefet tarafından kötüye kullanıldığını düşünüyor ve kötüye kullanılan bu kısmın seçilirsem düzeltilmesi çabasında bulunacağımı ifade etmek istiyorum.

Tabii Sayın Vekilim yavaş yavaş röportajımızın da sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Son olarak halkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?  Neler söylemek istersiniz?

Son olarak gerek seçim çevrem, gerekse Bursa'da mevcut tüm seçmen kardeşlerime şu şekilde seslenmek istiyorum;

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedeniyle ilk kez yapılan bu seçimin tarafları olan( cumhurbaşkanı, milletvekilleri ve seçmenlerimizin ) bir vazifesi vardır. Öncelikle seçilenin görevi seçilmek değil, sandığa giderek vatandaşlık görevi olan seçme hakkını yerine getirmek, bunun için az bir sürede olsa tatilinden fedakarlık etmek geleceğin inşasında gerek Cumhurbaşkanlığı ve gerekse hükümet sistemini en iyi şekilde denetleyecek Meclisi'nde seçilmesinde katkısını vererek evlatlarımızın yarınlara daha mutlu, daha iyi eğitilmiş, daha sağlıklı ulaşmalarını temin için bir vatandaşlık görevi olduğunu tüm hemşerilerime hatırlatmak istiyorum. Bursa'mıza, ülkemize ve dünya barışına hizmet edecek kadroların iş başına getirilmesine katkılarını bekliyorum ve buradan bütün halkımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bursa'da AK Parti teşkilatında uzun yıllar görev almış olan, aynı zamanda Bursa'nın değerli avukatlarından, 27. Dönem Milletvekilliği aday adaylarından Sayın Vasim Tosun'a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.