Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇORBA DENİNCE AKLA GELEN İLK ADRES: "DERYA ÇORBACISI"

Bursa'da çorba dendiğinde akla gelen ilk işletmelerden olan "Derya Çorbacısı"nın üçüncü kuşak işletmecisi Sayın Kadir Karadeniz ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 01:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇORBA DENİNCE AKLA GELEN İLK ADRES:  "DERYA ÇORBACISI"

Derya Çorbacısı"nın üçüncü kuşak işletmecisi Sayın Kadir Karadeniz ‘Şu an Doğu bölgesinde 2 şubemiz bulunmakla birlikte, Nilüfer ilçesinden gelen yoğun taleplere duyarsız kalamadığımızdan orta vadede şehrin Batı yakasında da şube planlarımız  olduğunu söyleyebilirim’ dedi.

Öncelikle Kadir Bey Derya Çorbacısı'nın geçmişten günümüze sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşır mısınız?

Onlarca yıl önce  rahmetli Dedem Emin Karadeniz'in  (Çakır Emin lakaplı)   Marmara adasında bu mesleğe girmiş olması ile başlayan meslek hayatı sonrasında  rahmetli babam Cevat Karadeniz tarafından 1996 yılında Yıldırım, Kurtuluş Caddesi'nde ve sonrasında   2008 yılında 2. Şubemizi Ankara Caddesi'nde açmasıyla  dedemden almış olduğu bayrağı babam bu seviyelere getirdi. Ben de  her iki şubemizde babamdan almış olduğum bayrağı gelecekte  daha yükseklere taşıma hedefindeyim. Derya Çorbacısı-1 sabah  05:30-21:00 arası hizmet vermekte olup,toplam 40 kişilik kapasitesi bulunmaktadır.2.Şubemiz 7/24 hizmet vermekte olup,giriş katta 100 kişi ,aile salonumuzda 50, toplamda 150 kişiye hizmet verebilmektedir.Bu şubemizde iş toplantıları ve toplu yemeklere de ev sahipliği yapabildiğimizi ayrıca belirtmek isterim.

Peki Kadir Bey, menünüzden bahsedebilir misiniz ?   Öncelikle çorbalarınızdan  ve sonrasında ise  öğlen servisiniz ile ilgili bizlere bilgi verirseniz sevinirim?

En meşhur olan çorbamız "Gerdan çorbamızdır." Bu çorbamıza ilaveten;

Kelle Paça çorbası,

İşkembe çorbası,

Tuzlama ,

Mercimek çorbası,

Ezogelin çorbası,

Domates çorbası    başta olmak üzere daha birçok çorbamız bulunmaktadır.

Öğlen servisimizde ise;

Ev kalitesinde sulu yemekler,

Bursa döneri,

Pide ve Lahmacun Çeşitleri,

Izgara Çeşitlerimiz( köfte, şiş ,pirzola vesaire)     bulunmaktadır.

Derya Çorbacısı'nın gelecek hedefleri ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Şu an Doğu bölgesinde 2 şubemiz bulunmakla birlikte, Nilüfer ilçesinden gelen yoğun taleplere duyarsız kalamadığımızdan orta vadede şehrin Batı yakasında da şube planlarımız  olduğunu söyleyebilirim.

“1996'dan bu yana değişmeyen lezzet”

Peki size Derya Çorbacısı'nın , lezzetinin  sırrı ne diye sorsam neler söylersiniz?

Öncelikle şunu gönül rahatlığıyla söylemek isterim ki ;

Rahmetli Babamın , Rahmetli  dedemden almış olduğu tecrübeler , ve sonrasında kendisinin edindiği derin tecrübeler  ve  bana aktardığı bilgiler neticesinde uzun yılların birikimi  Damak Tadı olarak  müşterilerimize sunulmaktadır.Bu durumun , beğenilen lezzet sırrımızın en önemli mihenk taşı olduğu kanaatindeyim.

Sonrasında da  kaliteden asla   taviz vermememizi sayabilirim. Derya Çorbacısı adı altında 1996'dan beri aynı firmalardan ihtiyaçlarımızı tedarik etmemizin   lezzetimize büyük katkılar sağladığı inancındayım.

Peki ya Sektörel olarak sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor musunuz?

Bizim sektörümüzde ki en büyük sıkıntı herkesin bir olanak bulduğu an sektörümüze girme isteği diyebilirim.

Kadir Bey röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak vatandaşlarımıza , halkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?   Neler söylemek istersiniz?

Biz müşterilerimizin her zaman açık sözlü olmalarını bekliyoruz. Eleştirilere her zaman açığız. Genelde   iyi yorumlar gelmekle  birlikte, biz kendimizi geliştirmek açısından her türlü eleştiriye açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Uzun yıllar rahmetli babam Cevat Karadeniz'in mükemmel lezzetini  beğenen ve her zaman bizlerle olan  bütün müşterilerimize buradan şükranlarımı iletmek istiyorum.

Çorbaları olsun, yemekleri olsun ,döneri, Pide lahmacunu olsun gerçekten de parmak ısırtan lezzetleriyle Bursa'mızda   adından oldukça fazla söz ettiren işletmelerden olan Derya Çorbacısı'nın günümüzdeki üçüncü kuşak işletmecisi Sayın Kadir Karadeniz'e, ve  İşletme Yöneticisi Sayın Cem Çoruk’a  Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz. Ayrıca , bu güzel lezzetlerin  günümüze ulaşmasını sağlayan Merhum  Emin Karadeniz'e ve Cevat  Karadeniz'e buradan  " Allah rahmet eylesin" dileklerimi tekrardan iletmek istiyorum.

İletişim Bilgileri;

Derya Çorbacısı 1

Yıldırım Mahallesi,

Kurtuluş Caddesi,

No: 74

Telefon: 0 224 361 91 25

Yıldırım/ Bursa

Derya Çorbacısı 2

Elmasbahçeler Mahallesi,

Ankara Caddesi     No: 48

Telefon: 0 224 252 15 36

Facebook: Derya Çorbacısı

Yıldırım/ Bursa

Haber ve Fotograf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.