Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇITAYI YÜKSEĞE KOYDUK...

13 yıllık süreçte güzel bir ivmeyle oldukça başarılı bir gelişme kaydeden “Alem Metal”in Kurucusu ve Genel Müdürü Sayın Mehmet Çakır ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇITAYI YÜKSEĞE KOYDUK...
Öncelikle Mehmet Bey sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında Alem Metal’in kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 Röportajımıza başlamadan evvel bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıyan Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek isterim. Ben Mehmet Çakır, 1976 Keles, Delice Köyü doğumluyum. İlk Bursa'ya gelişim 1989 senesinde okul için oldu, devlet parasız yatılı ve bursluluk sınavına gelmiştim. Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi'ni bitirdim yatılı olarak Bursa'da okudum. Okulu bitirdikten sonra sektörün içerisinde Otomotiv Yan Sanayi'nde 3 yıl çalıştım. Daha sonra askere gittim askerlik dönüşü yine Bursa'da bir koltuk firmasında 8 yıl 3 ay çalıştım. Bu tür çalışmalar tabii okul sonrasında bana tecrübe katmış oldu. Okulda öğrenmiş olduklarımızı sanayiye çıkarak pekiştirmiş oldum, fakat ilk başta kafamda böyle bir iş yeri açma fikri yoktu. 2006 yılında çalışmış olduğum fabrika bizi girdi-çıktı yapmak istediğinden, “Asgari ücrete çalışırım ama buna onay vermem” diyerek böylelikle işten ayrıldım. O süreçte ama kırtasiye dükkânı açarım ama Tuhafiye açarım ne yapıp edip mutlaka ticarete girerim diye düşündüm. Daha başka sektörler düşünürken sonrasında sanayici olduğumuzdan dolayı Pres aldık, kaynak makinesi aldık insanlar diğer işletmeler küçük puntolarla yaparken biz Pres Punta aldık ve sektöre böylelikle girmiş olduk. İş yerimizin adını da “Alem Metal”olarak koymayı uygun gördük. İlk olarak 2006 yılında 108 metrekarelik bir alanda Otosansit’te 4 yıl kaldıktan sonra,  Demirciler Sanayi Sitesi'ne geçtik. Demirciler Sanayi Sitesi'nde de yaklaşık 5 yıl kaldık orası da takriben 480 metrekareydi, burası da yetmez oldu,  çalışmalarımız güzel sonuç verdiğinden Çalı Sanayi’de 1.000 metrekarelik bir alana geçtik ve böylelikle çalışmalarımızı ilerletmiş olduk. 2018'in 5. ayında da Nosab’da şu an bulunduğumuz 3.500 metrekare alan üzerine kurulu tesise geçtik.   

Peki, Mehmet Bey Alem Metal olarak ne gibi üretimler yapmaktasınız?

 İlk baştan tamamen fason hizmet veriyorduk. Şu anda da halen fason üretimler yapıyoruz ama segmentimiz değişti. Şu an Otomotiv, Mobilya, Makine, İnşaat yani her sektörde parça üretimi yapmaktayız.

Mehmet Bey bizlere üretimini gerçekleştirmiş olduğunuz ortak çalışmalar yürütmüş olduğunuz işletmelerle ilgili referans bilgi verir misiniz?

 Elbette, Şahince Otomotiv, Goldsit Ofis Mobilyaları, Asteknik Vana, Esteknikel (Cephe giydirme)’yi sayabilirim. Bu firmalar gibi daha birçok firmayla da aktif olarak çalışmaktayız.

12 yıllık süreçte gerçekten güzel bir ivme yakalayarak, 108 metrekarelik üretim tesisi sonrasında, sırasıyla 480 metrekare ve 1000 metrekarelik üretim tesislerine son olarakta şimdi 3500 metrekarelik alan üzerine kurulu bir fabrikaya geçmişsiniz. Peki bundan sonraki süreçte “Alem Metal”in hedefleri nelerdir?

 Alem Metal’in bundan sonraki 10 yıllık hedeflerinde şu an 35 kişi ile üretim yapan tesisimizi 150 kişiye çıkartmak, ve Türkiye'de ihracata destek veren bir firma olmaktır. İhracatı hedefleyen görüşmelerimizin olduğunu da ayrıca eklemek istiyorum. Firmamızın yapısal olarak öncelikli hedefi piyasada isminin temiz, güvenilir olması “Alem Metal” denildiğinde kimsenin aklında soru işareti kalmayan bir firma olarak devam etmemiz bizim için olmazsa olmazların en başında gelmektedir. Biz özveriyi kendimizden yaptığımız için çalışmayı seviyoruz, bu ülke bizim, ülkemizi seviyoruz ana etken o, kazandığımızı yatırıma harcayarak her zaman bu ivmeyi yukarı yöne doğru tutmayı hedefliyoruz. Sonuçta burada yaşıyoruz, burada kazanıyoruz ve yatırımlarımızı da burası için yapıyoruz. Ayrıca doğru insanlarla doğru firmalarla çalışmaya da özen gösteriyoruz.

Peki Mehmet Bey bilindiği üzere ülkemiz sıkışık ekonomik bir süreçten geçmekte bu süreci Alem Metal olarak nasıl anlatıyorsunuz? Nasıl geçiyor?

 Biz mevcut piyasa şartlarıyla kıyaslandığında bu süreci daha rahat geçiyoruz ama sonuç itibariyle aynı gemide olduğumuz için hiç etkilenmedik desek yalan olur, mümkün değil ama öz sermayemizin güçlü olmasından dolayı biz krizden korkmuyoruz onu söyleyebilirim bir sonraki adımı daha sağlıklı atabileceğimizi de söylemek istiyorum.

2019 YILININ 2. ÇEĞREĞİNİN ORTASINDAN İTİBAREN CANLANMA BEKLİYORUM.

Mehmet Bey, yeni yılın başlarındayız. Sizce 2019 yılı nasıl olur? Öngörüleriniz nelerdir?

 Benim öngörüm 2019 yılının 2. çeyreğinin ortasından itibaren piyasanın oturmasını ve canlanmasını bekliyorum, işlerin peyderpey iyileşeceğini tahmin ediyorum. Sonuçta hiçbir zaman olumsuz gitmez, bu döviz kurunun vesaire durumların sindirimi olacak, sonrasında da işlerin açılacağını tahmin ediyorum.

Son olarak neler söylemek istersiniz? Son sözü size bırakmak istiyorum.

    ---Son söz olarak, diyebileceğim tek bir şey var” Çalışmak, çalışmak, çalışmak”. Çalışarak ve teknolojiye yatırım yaparak özellikle insana yatırım yaparak çalışmak.  Çalıştığınız an kendinizi geliştirmek, personelinizi geliştirmek, firmanızı geliştirmek. Bunların hepsi ileriye doğru çalışmakla oluyor. Bizim yerinde sayma gibi bir lüksümüz yok. Kazandığımızı yatırımlara harcayarak büyümeliyiz ülkemizi de büyütmeliyiz diyerek sözlerime burada son vermek istiyorum.

 Yapmış olduğu teknolojik yatırımlarla Bursa'da sektöründe adını oldukça öne çıkartmış olan Alem Metal’in değerli kurucusu ve genel müdürü Sayın Mehmet Çakır’a çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak başarılar diliyoruz.

 Ayrıca röportajımıza vermiş oldukları destekten ötürü Alem Metal’in fabrika müdürü Sayın Arslan Altunkaynak ‘a da teşekkürlerimizi iletmek istiyorum.

İletişim Bilgileri:

Minareli Çavuş OSB Mahallesi, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi, N. 115 Sokak No: 18 Nilüfer /Bursa

Telefon: 0 224 241 37 73

Fax: 0 224 241 37 74

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.