Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇIKMA VE ORİJİNAL OTO YEDEK PARÇADA BURSA'DA BİR NUMARA "AZİZ OTO ÇIKMA"

Bursa'da çıkma ve orijinal yedek parça dendiğinde akla gelen ilk işletmelerden olan "Aziz Oto Çıkma" nın kurucusu ve işletmecisi Sayın Aziz Narçiçek ile güzel keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2018 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2018 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇIKMA VE ORİJİNAL OTO YEDEK PARÇADA BURSA'DA BİR NUMARA "AZİZ OTO ÇIKMA"

    ----1979 yılında Diyarbakır'ın Hani ilçesinde doğdum. İlerleyen süreçte daha Diyarbakır'da iken yedi sekiz yıl kadar terzilik yaptım .Sonrasında 2001 yılında ailecek Bursa'ya yerleştik. Bursa'da Tekstil sektörünün  hızlı olmasını da göz önünde bulunarak 2001 yılında Emir Tekstil adıyla iş yerimi açtım ve takriben 2015 yılına kadar bu sektörde çalışmalar yürüttük ama Tekstil sektöründe işlerin iyi gitmemesinden ötürü 2015 yılında bu sektörden çıkmaya karar verdim. Daha Bursa'ya gelmeden evvel babam Diyarbakır'da oto alım-satım işleri yapmış olduğundan bu konuyla ilgili tecrübelerimiz vardı bunu da göz önünde bulundurarak 2015 yılından itibaren oto yedek parça üzerine işyeri açma hazırlıklarına başladık ve 2016 yılında "Aziz Oto Çıkma" adıyla iş yerimizi kurduk. Türkiye genelinde  Otomotiv orijinal çıkma konusunda eksiklikler olduğunu gördüğüm için bu sektöre geçiş yapmış olduk işyerimizde benimle birlikte kardeşlerim Özkan, Veysi ve İbrahim  Narçiçek de birlikte güzel bir görev bölümü ile halkımıza en iyi hizmeti verme çabasındayız.

Peki Aziz Bey hangi marka otomobillerde genel olarak hizmet verebilmektesiniz?

    ---- 2010 model sonrası tüm markaların kaporta dış aksamı( far ,tampon, kaput ,kapı bagaj kapağı, çamurluklar vesaire, vesaire) parçalarının  orijinallerini tedarik edebilmekte yiz.

Örneğin beyaz renkteki bir aracın önden kaza yapmış olması durumunda motor kaputu ve ön çamurluklarını değiştirmiş olduğumuzda ekspere girdiğinde dahi değişmiş parça olarak gözükmemektedir.  Bu da tabii ki aracın değerini de düşünmemiş olmasının  halkımızın yararına olduğu kanaatindeyim. Bunun yanı sıra bu tür orijinal yedek parçaları temin etmiş olmamızdan dolayı yurt dışına gidebilecek dövizin de ülkemizde kalmış olmasına yardımcı  olmamızdan dolayı ülke ekonomisine de büyük katkılarımız olduğu kanaatindeyim bunu şöyle özetleyebilirim  . Biz hurdaya giden parçaları kullanılabilir hale getirerek piyasaya sürüyoruz, Böylelikle ekonomiye büyük katkı sağlamış oluyoruz. Orijinal "0"(Sıfır) olan parça örneğin 2000 TL iken ,bizde parçanın temizliğine görev 600 ila 1000 TL arasında fiyatlanmaktadır.Bu konuda hem araç sahipleri kazanıyorlar hem de yurt dışına döviz çıkışını engellediğimiz için ülke ekonomisi kazanmış oluyor.

Aziz Bey gerçekten de ülke ekonomisi bakımından da çok büyükgetirisi olan bir sektörde çalışmalar yürütüyorsunuz . Peki sektörde sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz?

    ---Karşılaşılmaz mı  birçok sıkıntı ile karşı karşıya kalıyoruz . Bazı esnaf olmayan arkadaşlar çalıntı ve hacizli araç kesimini çok fazla yaptığı  için işlerimiz büyük oranda sekteye uğramaktadır.  Mutlaka bu konuyla ilgili devletin ilgili mercilerin önlem almaları hem bizler açısından hem de  ekonomiye katma değer açısından büyük kazanç sağlayacaktır. Bunun yanı sıra Ege Bölgesi'nde de bazı firmaların sektörde tekelleşme oluşturarak diğer esnafları bitirmeye yönelik çalışmalar yürütüyor olması da zaten zor durumda olan, sektörde çalışmalar yürüten esnaf kardeşlerimizi çok daha zora  sokmaktadır .

Aziz Bey gerçekten de 2,5 sene zarfında güzel mesafeler kat etmişsiniz .Peki bundan sonra "Aziz Oto Çıkma" nın gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

  ----   Şu an Otosansit'  de bir iş yerimiz bir de depomuz, ayrıca mahalle içerisinde de bir depomuz bulunmakta. Bu işlerde parça ihtiyacı hiçbir zaman eksik kalmaz devamlı parça ihtiyacı  olduğundan sattığımız parçaların orijinal olması  bizim açımızdan  olmazsa olmazdır. Kesinlikle yan sanayi  parça satışı  yapmıyoruz . Tabii ki gelecekteki hedefimiz olarak işlerimizi ilerleterek çok daha geniş toplum kesimlerine hizmet edebilmek ve hizmet kalitemizi onlarla paylaşmak en öncelikli hedefimizdir. Birçok Oto çıkma iş yerlerinde dağınıklıklar göze çarpabilir, oysa  biz burada kardeşlerimizle birlikte çok güzel bir görev bölümü  ve iş disiplini ile parçaların düzenli bir şekilde komplike olarak arandığında rahatça bulunabilmesi amacıyla gerekli  düzen ve tedbirleri almış durumdayız ve böylelikle istenilen parçayı en kısa zamanda müşterilerimize temin etme amacı gütmekteyiz  . Ayrıca Google'dan  internet üzerinden ilgili sitemizden   ihtiyacı olan parçaların takibini  müşterilerimiz yapabilmektedirler. Diyerek sözlerini tamamladı.

   Şimdiye dek bu tür işyerlerine birçok kereler gitmiş olmama rağmen, ilk defa depo düzeni, sıralamaları ve uygulamalarıyla gerçekten bu sektörde hatırı sayılır  bir yere gelmiş olmalarının sürpriz olmadığını anlamış durumdayım. Bizler de bu manada Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başta Aziz  Narçiçek  olmak üzere bütün  kardeşlerine gelecekteki çalışmalarında da başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Otosansit     39. Blok      C12 Sokak     No :96

İrtibat Telefonları  :0 224 341 16 21

                              0 536 305 77 21

                              0531 743 08 20

Yıldırım/ Bursa

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.