Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇİFTLİKTEN EVİNİZE; EN DOĞAL KAHVALTILAR ARTIK HAZARKÖY'DE!

Bursa'nın layık olduğu organik ve doğal tatları, yöresel, kaliteli ve hijyenik biçimde sunmayı kendilerine amaç edinen Hazarköy Şarküteri ve Kahvaltı'nın güler yüzlü, samimi ve nitelikli kurucusu Batuhan Hazar Güler ve işletmenin her faaliyetini profesyonel perspektifi ile denetleyen kaliteyi asla tesadüfe bırakmayan işletme yöneticisi Ayşen Güler ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2018 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2018 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇİFTLİKTEN EVİNİZE; EN DOĞAL KAHVALTILAR ARTIK  HAZARKÖY'DE!

YÖRESEL LEZZETLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Bizler yöresel lezzetlerin yaşaması için uğraş veren insanlarız. Yöresel lezzetlerimize sahip çıkarak kültür hazinelerimizi tanıtmak ve insanlara otantik ve refah bir ortamda hijyenik,organik ve geleneksel tatlar sunmaya çalışıyoruz. Hazarköy Şarküteri ve Kahvaltı olarak  bu anlamda bizlerin de tabi ki desteğe ihtiyacı var. İnsanlar gelip bu lezzetlerimizi tatmazsa, bizler nasıl ayakta durabiliriz ki. Beklentimiz herkesin kültürümüze sahip çıkmasıdır. Çünkü sanayileşme ile birlikte fabrikasyon ürünlerin artmasıyla unutulan kültürel tatlar yerlerini lezzet açısında vasat, sağlık açısından çok tehlikeli gıda maddelerine bıraktı. Bunun farkında olduğumuz için misafirlerimize bünyemizde hem kahvaltılarını etme hem de lezzetinden emin oldukları ürünleri satın alarak aynı kaliteyi evde yaşama imkanı sunuyoruz.

BİN BİR ÇEŞİT ÜRÜN YELPAZESİ

Zengin ürün çeşitleri ve tabakların bol bol hazırlanması mekanımızı diğerlerinden farklı kılan başlıca unsur. Çünkü bizler sıcak temas, kaliteli diyalog ve samimi iletişim ile gelen konuklarımızı ağırlıyoruz. Burada kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Kahvaltı yapılacak birçok yer var lakin bizi tercih etme nedenlerinin biri bu ilişkimiz. Diğer tercih edilme sebebimiz ise tamamen doğal ve taze ürünlerle misafirlerimizin talepleri doğrultusunda hareket etmemiz. Örneğin kahvaltı eden konuklarımızdan sosis talebi geldiğinde başta sıcak bakmadık; sağlıklı olmadığı için menümüze koymadığımız maddenin piyasada araştırmasını yaptık. Sonunda yüzde 100 dana etinden kasap sosisi yaptırarak hem doğal hem de kaliteli biçimde misafirlerimizin talebini de gerçekleştirmiş olduk. Dil peynirlerinden bala, ezine peynirden tereyağına ,günlük yumurtadan kavurmaya kadar 1001 çeşit ürün yelpazemiz var desek inanın fazla değil eksik söylemiş oluruz.

İŞİMİZİ ŞANSA BIRAKMIYORUZ

Organik Tarım Kanunu’na göre; bakanlık tarafından yetki verilmiş uluslararası bağımsız Kontrol ve Sertifikasyon kuruluşları, organik ürünün ve girdinin, üretiminden tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm aşamalarında kontrolünü yapıyor ve sertifikalandırıyor. Yani gıdaların GDO’suz tohum ile kimyasal gübre ve ilaçsız üretildiği sertifika kuruluşu tarafından garantileniyor. “Doğal” ürün için ise, yasal bir tanımlama yok. “Doğal ürünler” için, kaynağını bildiğimiz ve organik yetişme koşullarında üretilerek soframıza gelen, güvenebileceğimiz ürünler diyebiliriz. "Yerel ürünler" ve "köy ürünleri", sözcüklerin içeriğinden de anlaşılacağı gibi, belirli bir yörede ve köyde yetişen ürünler için kullanılıyor. Aslında önemli olan bu ürünlerin yetişme koşulları. Sağlığımıza ve doğaya zarar vermeyen yöntemlerle mi yetişiyorlar? Önemli olan bunu bilmemiz. Ürünün belirli bir yörede veya köyde yetişmesi, organik koşullarda yetiştiği anlamına gelmiyor. Yöredeki ve köydeki çiftçimizin kullandığı tohumu ve üretim koşullarını bilemiyoruz. Biz bu bilinçle tüm ürünlerimizde doğallıktan taviz vermeden yerel ürünleri tercih ederek işimizi şansa bırakmıyoruz.

TOPLUMUMUZ BİLİNÇLENİYOR

Son zamanlarda medyada da yer bulan organik gıdaların tercih edilme oranı gün geçtikçe artıyor. Ürün alacak kişiler daha dikkatli daha özenle ürünlere yaklaşıyor; sorular soruyor ve bilmek istiyor. Organik denilen her ürünün organik olmadığını bilen kişi daha çok araştırıyor ve en iyisini bulmaya çalışıyor. Toplumun bilinçlenmesi bu işi simsarlık olarak yaparak halk sağlığı ile oynayanların tekerine çomak soksa da biz toplumumuzun bilinçlenmesinden son derece memnunuz. Olayın farkında olan kişiler Hazarköy Şarküteri ve Kahvaltı'nın da farkını daha kolay fark ediyor.

ORGANİK VE YÖRESEL LEZZETLERE AÇILAN KAPIMIZA HERKESİ BEKLİYORUZ

Bu zamana kadar olan süreçte aldığımız olumlu tepkiler omuzlarımızdaki yükü arttırarak daha iyisini yapmak için bize itici bir güç oluyor. Kaliteden taviz vermeden konuklarımızın memnuniyetini arttırmak özverimizin ve çabamızın karşılığını alıyor olduğumuzu hissettiriyor. Biz bu bakış açısıyla kendimizi geliştirerek ve sektörde büyüyerek devam etmek istiyoruz. O yüzden burada organik ve yöresel lezzetlere açılan kapımıza kaliteyi isteyen, sağlığına ve hijyene önem veren, damak tadını önemseyen herkesi bekliyoruz.

İLETİŞİM

Ahmet yesevi mahallesi

Bey sokak bakgör city 1

D  blok no:4/2 Nilüfer Bursa, 16140 Bursa

Telefon0533 271 50 01

Haber ve Fotograf :SERCAN SELÇUK

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.