Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeyrek Asırlık Güzel Çalışmalar

Bursa'nın köklü derneklerinden olan "Antalyalılar Kültür Ve Dayanışma Derneği"  Başkanı Sayın Dursun Çetin ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2017 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2017 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çeyrek Asırlık Güzel Çalışmalar

1991 yılında kurulmuş olan derneğin 225 üyesi bulunmaktadır. Güzel çalışmalar yaparak, Bursa’daki Antalyalıların sesi olan Sayın Başkan Dursun Çetin Bursa Haber’e çalışmalarından bahsetti.

Öncelikle Sayın Başkanım sizi tanıyabilir miyiz?
Tabi ki 1946 Antalya- İbradı doğumluyum.1953 yılında Bursa'ya yerleştim. Ağabeyimle birlikte Bursa'nın ilk sanayisinin kurulu olduğu Kayhan'da mobilya imalatı yaparak iş hayatına girmiş oldum. Askere gitmeden dayımın kızıyla evlendim ve askere gittim, asker dönüşü dayımın yoğun ısrarlarıyla onunla beraber 20 yıl kadar kabzımallık yaptık. Sonrasında dayım vefatından sonra,10 yıl kadar tekstil ve nakış işleri yaptım ve emekli oldum.
Emekli olduktan sonra dernek kurucuları ve yönetici arkadaşların yoğun ısrarları neticesinde, onları kıramadım ve derneğimizin yönetimine girdim.
Başkanım, Derneğiniz kaç yılında kurulmuş, kaç üyeniz bulunmakta ve ne zamandan beri dernek yönetiminde görev almaktasınız?
1991 yılında kurulmuş olan derneğimizin 225 üyesi bulunmaktadır. Son 15 yıldır yönetim kademelerinde görev almış olduğum derneğimizin son 6 yıldır da başkanlığını yürütmekteyim.2002 yılında mülkiyetini almış olduğumuz dernek lokalimizde 2007 yılındaki tadilattan sonra, hizmet vermeye başlamıştır.
Derneğinizin faaliyetleri hakkında okuyucularımıza nelerden bahsetmek istersiniz?
Bir ve beraber olmak maksadıyla, düğün, cenaze ve diğer olabilen cemiyetlerde, üyelerimize kısa mesajla haberdar edip ne olup bittiğiyle ilgili bilgi vererek dayanışma içerisinde olmayı amaçlamaktayız.
Yılda bir hafta, üyelerimizi toplayarak, memleketimize sılayı rahim yapıyoruz.
Yine yılda 1-2 sefer üyelerimizle toplanarak piknik yapıyor ve yılda bir de Antalyalılar gecesi düzenlemekteyiz.
Çanakkale, Konya ve İstanbul gibi şehirlere zaman zaman kültür gezileri düzenlemekteyiz.
Bursa İl Dernekleri Federasyonu etkinliğinde, dernek olarak gençler grubunda futbol takımı kurduk ve son 6 yıldır takımımızla bu etkinliğe katılmaktayız.
Üniversite öğrencilerine burs vermeyi kendimize görev edindik ve üyelerimizden bir arkadaşımızın desteğiyle 10 öğrencimize burs verdik. Bu şekilde maddi açıdan rahat hemşerilerimizden, bu tür sosyal projelere destek olmalarını canı gönülden arzu etmekteyiz.
Ve hatta derneğimizin Garanti Bankası'nın Ankara Caddesi şubesinde bulunan hesap numaralarına yardım yapabileceklerini yeri gelmişken belirtmek isterim.
Bursa’da Yaşayan Tüm Antalyalıları Derneğimize Bir Çay İçmeye Bekliyoruz!!!
Başkanım Bursa'da toplam Antalyalı sayısı tahminen ne kadardır acaba?
Tahmini 10.000'nin üstünde olduğunu bilmekteyiz, ancak maalesef derneğimizin üye sayısının 225'de kalması çok büyük bir ayıptır. Bu ayıbı da Bursa'da yaşayan Antalyalıların mutlaka üye sayımızı hızla arttırarak sona erdirmesini beklemekteyiz. 
Güzel çalışmalar yaparak, Bursa’daki Antalyalıların sesi olan Sayın Başkan Dursun Çetin’e bundan sonra ki çalışmaların da ve projelerinde Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz. Ayrıca;
Bursa'daki Antalyalılarında mutlak derneğe ve çalışkan başkana üye sayılarını arttırarak destek olmalarını beklemekteyiz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:
ZAFER MAHALLESİ
SOĞUKHAVA SOKAK NO:17
(YENİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YANI)
TEL:0 224 25 25 166
GSM:0 532 671 30 22
OSMANGAZİ/BURSA

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.