Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CERRAHİ SANATTIR

Bursa'nın ünlü Genel Cerrahi Uzmanlarından Opr. Doktor Güven Atasoy ile güzel, keyifli, bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CERRAHİ SANATTIR

Röportajımıza başlamadan evvel Sayın Hocam sizi tanıyabilir miyiz acaba?

Ben, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1986 yılında mezun oldum. Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimimi de yine İzmir'de Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaptım. 1991 yılında genel cerrahi uzmanı oldum, ondan sonra malum Askerliğimi ve mecburi hizmetim vesaire derken bir yurtdışı deneyiminde oldu. İngiltere'de bir Plastik Cerrahi Kliniği'nde çalışma fırsatı buldum, böylelikle tecrübelerimi arttırmış oldum. 1994 yılında Bursa'ya geldim. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'ne atandım ve oraya atanan ilk klinisyendim. Hastane daha açılmamıştı,  orada genel cerrahi uzmanı olarak çalışmaya başladım da, ameliyathanesini, yoğun bakım kliniklerini ben kurdum bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptım orada 2008 yılında devlet memurluğundan ayrıldım.  Bursa'nın o zamanki en büyük özel hastanesi olan Medical Park Hastanesi'nde çalışmaya başladım. 2013 yılına kadar orada çalıştım.  2013 yılında Ren Tıp yeni hastane binasına yeni taşınmıştı, orada çalışmaya başladım. O dönemki bazı sıkıntılardan dolayı orada pek fazla durmadım ve ayrıldım.  Sonrasında Medical Park'ın Kocaeli'nde yeni açmış olduğu hastanesinde çalışmaya başladım. 7-8 ay kadar orada çalıştıktan sonra tekrar Bursa'ya gelerek Ceylan Hastanesi'nde çalışmaya başladım,  oranın kurucu Başhekimi olarak göreve başladım. 1 sene kadar Genel cerrahi uzmanı ve yönetici olarak çalıştıktan sonra aşağı-yukarı dört beş ay önce kendi muayenehanemi Evke Onyx Ofisleri'nde açtım. Halen hastalarımı kendi özel muayenehanem de kabul etmekteyim.

Yoğun bir iş temposu neticesinde hedefinize ulaştınız sanırım hocam?

Hedefim demeyelim ama şöyle diyebilirim. Tabii hiçbirimiz gençleşmiyoruz. Dolayısıyla bizim branşımız da ağırlıklı olarak kanser cerrahisi ile uğraşıyoruz, kanser uzmanlığında Onkoloji Hastanesi'nden beri herkesin işi ağır doğru, mutlaka ama kanser cerrahisi biraz daha ağır ve meşakkatli bir alt grup. Tabi, yine sürekli aynı tempoda ağır tempoda çalışamıyorsunuz ve bu bahsettiğim tabii yöneticiliklerim uzun süre olunca hem kamuda hem özel sektörde insanı yoruyor yıpratıyor. Bu arada sağlık kurumları yöneticiliği işletmeciliği aldım ve tabii ister istemez yoruluyorsunuz. Hedefim demeyelim ama hekimliği daha rahat, daha az yorularak icra edebileceğim bir muayenehane dönemime geçtim, diyebilirim. Tabii uzun süreden beri on yıllardır Bursa'da geniş bir çevrem oluşmuştu, uzun yıllardan beri kafamda da böyle bir muayenehane vardı, böylelikle bunu hayata geçirmiş oldum daha konforlu, daha rahat, daha sakin bir tempoda hastaları mı kabul etmekteyim.

Peki hocam doktorluk neleri gerektirir, kimler doktor olabilirler?

Sırf doktorluk için değil, her meslek zordur, her mesleğin zorlukları vardır. Kolay ve bol paralı meslek yok, öyle bir şey olsa herkes onu yapar. Sonuçta hekimlik en az diğer meslekler kadar zor. Az önce konuştuğumuz gibi eğitimi hiç bitmiyor, hep okumanız, gerekiyor, kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Sürekli güncellenen bir meslek ve bunları takip etmeniz gerekiyor.  Bu mesleği hakkıyla yapabilmek için, mutlaka sevmelisiniz. Sevmiyorsanız, hoşlanmıyorsanız Doktor olamazsınız. Dünyanın her yerinde öyle sosyal olarak ekonomik olarak iyi bir yere getirebilir. Hekimler toplumda hep saygı gören ekonomik olarak da sıkıntı yaşamayan bir meslek grubu. İyi geliri olan  bir meslek grubu. Dünyanın her yerinde onun için söylenecek bir laf yok ama çok da meşakkatli. Her meslek için geçerli bunlar ama bu mesleği icra edebilmek için seviyor olmak lazım yani biz bu meslekte kafanıza yorganı çekip, ben bu hafta sonu evimde oturacağım, dinleneceğim diye bir seçeneğiniz yok. Dolayısıyla seçtiğinizde, insanları sağlığına kavuşturuyor olmak, insanları hayata döndürüyor olabilmek, onların sağlıklarında önemli bir rol oynamak da size manevi olarak çok mutlu kılıyor, mutlu oluyorsunuz. Bu arada tabii ki ekonomik olarak da tatmin ediyor, gereken standartlar da ülke koşullarına göre iyi bir hayatta sürebilirler, böylelikle.

   Eğitim süreçlerinizde, ya da sonraki zaman zarfında kendinize "rol model" olarak aldığınız hocalarınız var mıydı?

Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim görmüş olduğum için kendimi çok şanslı görüyorum. Tek bir hoca da olmadı kendime örnek aldığım, işte bir hocanın nezaketini, bir hocanın öğrenciye davranışını, bir hocanın hastaya yaklaşımını, bir hocanın dünyaya bakış açısını gördüğümüzde ve bütün hocalarımızdan bazı şeyler kendimize katmaya çalışıyorduk. Tabii bütün özellikleri bir arada toplamış hocalarımız da vardı ve birçoğunu kendimizi örnek aldığımız hocalarımız oldu. Bunun haricinde daha ileriki süreçlerde de birçok kendimize örnek almamamız gereken hocaları da görmüş olduğumuzu ayrıca belirtmek istiyorum. Tabii bunları da gördüğümüz de İyi ki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitimimizi almış olmamızdan dolayı kendimizi şanslı hissettiğimizi de belirtmek istiyorum. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekten mükemmel, çok kaliteli hocalarımızla çalışma fırsatım oldu.

Genel olarak hangi vakalarla karşılaşıyorsunuz hocam?

Ağırlıklı olarak kanser cerrahisi hasta portföyümde bulunuyor, meme kanseri ve sindirim sistemi kanserleri ama bunun yanında çok sık görülen guatr hastalıklarını da takip etmekteyim. Olması gerekenin 5 katı kadar guatr ameliyatı yapılıyor maalesef ülkemizde. Bunu tabii biz de olması gerektiği gibi yapmaya çalışıyoruz. Benim ön planda ilgilendiğim hasta portföyümün biriktiği grup meme kanseri, meme kanser cerrahisidir.

Peki şimdi isterseniz Hocam sizi tanımlayan özelliklerinizden bahsedelim?  Böyle biraz meslek dışı bir soru olsun istedim?

 Sanat her zaman ilgimi çekmiştir, aileden gelen bir fotoğrafçılık kimliğim var, fotoğraf çekmekten hoşlanıyorum. Dedem eski zamanlarda Afyon'un Sandıklı ilçesinin ilk fotoğrafçılarındanmış, ondan kalma güzel eski bir makine var, onu birazdan size de gösteririm. Ben de çocukluğumdan beri çok ilgiliydim fotoğrafçılıkla, evimizdeki karanlık bir odanın da olması benim şansımı çok artırmıştı, işin mutfağından geldiğim için tabii hasbelkader bayağı bir fotoğrafçılığı seviyorum. Ödül kazandığım fotoğraflar da var aynı zamanda. Bunun yanı sıra müzik de çok ilgimi çekiyor. 10 sene boyunca radyoda Caz ve Rock programı yaptım. Olay FM'de yaptım, Radyo Aktif'de yaptım Radyo Park'ta yaptım, birçok radyoda program yapma şansım oldu.

Birçok branş, bölüm varken, peki neden genel cerrahiyi seçtiniz hocam?

İtiraf etmem lazım şimdi olsam "Cerrah" olmazdım. Onu söyleyeyim ama o zamanlar herhalde daha gençken bize en havalı gözüken,  hocalar cerrahlardı. Gecenin ikisinde üçünde ambulans geliyor ölmek üzere olan bir hastayı alıyor cerrahideki abilerimiz hayata alıp, hayat veriyor gibi geliyordu bizlere. Gençtik 20'li yaşlarda, tabii bunlardan çok etkilenmiştik.  Ama şimdiki aklım da, doktor olsam bile daha yoğunluğu az olan branşları seçerdim. Ama dediğim gibi en göz önünde olan, etkileyici abilerimiz hocalarımız, genel cerrah olduklarından bizde onlar gibi olacağız dedik ve olduk sonuç itibarıyla o zamanlar.

Peki hocam, genç üniversitelilere hangi bölümleri önerirsiniz?

Sonuçta ben bunu söylüyorum ama yani pişman da değilim. Ama seviyorsanız yapın sevmiyorsanız yapılacak bir iş değil, buradaki kilit nokta seviyor olmak istediklerinden emin oldukları mesleği ve sevip istediklerinden emin oldukları bir branşa girsinler. Bunu seviyorum ve istiyorum dedikleri branşı hayatları boyunca mutlu olmaları için seçsinler demek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Kentimizin başarılı Genel Cerrahi Uzmanlarından Opr. Doktor Sayın Güven Atasoy'a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Bağlarbaşı Mahallesi,

1.Sedir Sokak     No: 10/ 31

Evke Onyx  Ofisleri

( Esentepe- Bağlarbaşı Metro İstasyonu)

Telefon : 0 224 999 55 52

GSM :     0 506 344 84 01

www.guvenatasoy.com

Osmangazi/ Bursa

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.