Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇELİKTE "GÜVEN" ESASTIR.!!

Yapmış olduğu kaliteli üretimlerle Bursa'mızda adından oldukça fazla söz ettirmeye başlayan "Güven Demir Doğrama'nın kurucularından ve işletmecisi Sayın Şaban Baş ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇELİKTE "GÜVEN" ESASTIR.!!

Öncelikle Şaban Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise Güven Demir Doğrama'nın kuruluşu ve  bugünlere  geliş sürecini bizlerde ve okuyucularımızla  paylaşırsanız sevinirim?

Öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1983 yılında Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı Reşatlı köyünde doğdum. Baba mesleği olan Demir doğrama ile çok genç yaşta tanıştım. 1997 yılında ailecek Bursa'ya yerleştik. Liseyi dışarıdan bitirdikten sonra , gerekli olan Usta öğreticilik belgelerini ve diğer bütün sertifikalarımı aldım. 7 yıllık evli, bir kız ve bir erkek çocuğu babasıyım. Başta da söylemiş olduğum gibi Baba mesleği olan bu mesleğe çok eski zamanlardan beri yapmış olmamıza rağmen, 2005 yılında İş yerimizi resmiyete kavuşturarak "Güven Demir Doğrama" adı altında faaliyetlerimize başladık. Burada aynı zamanda babam  Fehmi Baş ve kardeşim Burak Baş'la birlikte çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Peki Şaban Bey bizlere  hangi hizmetleri verebildiğiniz ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Çelik Konstrüksiyon Hizmetleri( Çelik bina, çelik ev ve konut ,çelik köprü vesaire hizmetler)

Ferforje Kapı ve korkuluk çalışmaları,

Demir doğrama işleri( soğuk demircilik),

Özel tasarım uygulamaları.

başta olmak üzere Demir ve demir doğrama üzerine her türlü hizmet verebilmekteyiz.

Peki bizlere  Güven Demir Doğrama'nın gelecek hedefleri ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

En büyük hedefimiz en az 3 dönüm Kapalı alanda fabrikamızı kurmak olduğunu söyleyebilirim. Bu hedefimize de ulaşabilmek için elimizden geldiğince çalışmalarımızı aksatmadan yürüttüğümüzü  söyleyebilirim.

Peki sektöre sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz?

Sektördeki en büyük sıkıntı eleman sıkıntısı maalesef çalıştıracak kaynakçı bulamıyoruz. Eleman  bir gün geliyor ertesi gün gidiyor. Allah'tan Suriye'den gelen Suriyeliler bu kaynak işlerinden anladıklarından, onları çalıştırarak bir şekilde şu anki üretimimizi sağlayabilmekteyiz. Ama mutlaka bununla ilgili meslek liselerinin ve meslek liselerinin haricinde mühendislik bölümlerinin de  daha aktif hale gelmeleri gerektiği inancındayım. Kalifiye eleman sıkıntısını giderebilmek için bence iki yol var diye düşünüyorum bunlar;

1- Denetim eksikliği, maalesef belediyeler inşaatlarda denetim görevini iyi yerine getiremiyor lar mutlaka belediyelerin inşaatlarda ki denetimlerini arttırması.

2- Bu  mühendislerin de sahaya inmesi ,mühendislerinde sahaya inmesi ile diğer toplum kesimlerinin de mesleğe  sıcak bakmaları  diyebilirim.

Şaban Bey bilindiği üzere işsizlik oranları yüksek çıkmakta gençler üzerindeki işsizlik oranları ise normalinde iki katı çıkmakta bu konu ile ilgili gençlere Sizde başarılı bir girişimci ve işveren olarak neler  öğütlersiniz ne tür tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

Ben kesinlikle işsizlik olduğuna inanmıyorum ,gazetelere baktığımızda sayfa sayfa iş ilanları var. Eee  kendimize bakıyorum eleman bulamıyoruz. Bulduğumuz elemanlar Bir iki gün içerisinde gidiyor. Ben işsizlikten ziyade birçok gencin kendilerine uygun ,hafif, kolay ve paralı İş  beklediklerinden mevcut işlere girmedikleri kanaatindeyim. Gerçek anlamda kesinlikle işsizlik olduğuna inanmıyorum.

 

Peki bu mesleğe girmemiş olsaydınız hangi mesleğe girerdiniz?

Eczacılık mesleğini genel manada beğeniyorum ve o mesleğe girebileceğimi tahmin ediyorum.

Röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak vatandaşlarımıza, halkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?  Neler söylemek istersiniz?

Yeni girmiş olduğumuz 2018 yılının, geride bıraktığımız 2017 yılından daha iyi olmasını sağlık, sıhhat ,afiyet , mutluluk ve huzur getirmesini geliyorum. Bütün vatandaşlarımıza, halkımıza selamlarımı iletmek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Ağırbaşlı kişiliği ve oturaklı konuşması ile bizleri  kısa zamanda kendine dost edinen Güven Demir Doğrama ‘nın genç ve başarılı yöneticisi Sayın Şaban Baş'a, Şaban Bey'in değerli babası Sayın Fehmi Baş'a ve kardeşi Sayın Burak Baş'a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerine başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Beşevler Küçük Sanayi Sitesi,

25. Sokak         43.Blok        No: 81/1

Telefon: 0 224 245 79 47

Gsm: 0 535 632 01 32

www.bursaguvendemir.com

Nilüfer/ Bursa

Haber ve Fotograf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.