Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇAMLICA'DA MÜTHİŞ DEĞİŞİM...

Bursa'mızın en başarılı Muhtarları arasında yer alan Çamlıca Mahallesi Muhtarı Sayın Orhan Öztürk ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇAMLICA'DA MÜTHİŞ DEĞİŞİM...

Öncelikle Sayın muhtarım bizleri muhtarlığınız da konuk ettiğiniz için sizlere teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Röportajımıza başlamadan evvel sizi biraz tanıyabilir miyiz acaba?

Elbette, tabi ki.1961 Bursa doğumluyum.  2004'ten beri Çamlıca Mahallesi muhtarlığında görev yürütmekteyim, 3. dönemindeyim. Aşağı yukarı 14 yıldan beri Muhtarım. Sağlığımızın, sıhhatimizin yerinde olması durumunda ve ekstra bir durum olmazsa yeniden önümüzdeki seçimlerde de muhtar adayı olmayı düşünüyorum.

Peki Sayın muhtarım 14 senede neler yapıldı? Bunlarla ilgili bizlere ve okuyucularımıza ne tür bilgiler verebilirsiniz?

14 senede büyük işler başardığımızı, büyük değişim geçirdiğimizi öncelikle söylemek istiyorum. Şöyle ki Anadolu'da neredeyse birçok ilçede yapılması planlanan tüm hizmetleri biz mahallemize getirmeye çalıştık. Bunlardan kısaca bahsedecek olursam. 2004'te Yenimahalle olmuş olan mahallemiz hızlı göç aldığından kısa zamanda nüfusu 20 binlere dayandı. Tabi hızlı göçün yanı sıra hızlı göç ile birlikte mahallemizin altyapı ve üstyapı ihtiyacı da arttı. Bu süreçte Mahallemizde 4 tane Okulumuz eğitim ve öğretim hayatına başlamış oldu bu zaman zarfında yine üç tane camimiz ibadethanemiz açıldı. Halk eğitim merkezimiz yapıldı. Sağlık Ocağımız hizmete girdi. Bunların yanı sıra Çamlıca Spor Kulübü tesisi kuruldu ve yapıldı. Çamlıca mahallemize PTT şubemiz açıldı, pazar alanımız yapıldı. Yalnız sıra pazar alanımıza geldiğinde bunun ile ilgili bir açıklama yapmak istiyorum. Mevcut pazarı alanımızın olduğu yere mahallemize yakışır bir mahalle Meydanı'nın yapılması yönünde mahalle komitemiz olarak karar aldık. Yine Mahalle komitesi olarak pazarında yeni bir yere kapalı bir şekilde yapılmasının uygun olacağı yönünde bir karar aldık. Bunu da bütün yetkililere buradan belirtmek istiyorum. İnşallah en kısa zamanda komitemizin aldığı kararlar neticesinde mahallemize yakışır güzel hizmetler alırız.

Tabii ki nüfusumuzun çok artmasıyla yollarımızın yetersizliği, yeşil spor alanlarının yetersizliği gibi sıkıntılar ortaya çıkıyor. Mahallemizde yeşil alanların arttırılarak insanlarımızın çok rahat bir şekilde hareket edeceği bir çehreye kavuşması da tabii ki bizleri mahallemizde çok daha mutlu kılacaktır.

Sabah ve akşam saatlerinde ana arterlerin yoğunluğu neticesiyle, Orhaneli lambaların da bayağı bir sıkışıklık, birikme oluyor. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız bazı planlar yapmakta Tabi bu ortadaki Baba sisteminin kaldırılması mı olur, bat-çık ya da viyadük mü olur, Bunun en kısa zamanda hayata geçirilmesini ayrıca bekliyoruz.

20 bine yakın nüfusu ve 180 cadde, Sokağı ile bu hizmetleri hak ettiğimizi düşünüyoruz. Ayrıca Nilüfer Belediyesi birkaç ay sürecek bordür tamirat ve çalışmalarına başladılar onlara da buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Her zaman bizlerin yanında olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e ve göreve geldiği ilk günden bugüne mahallemizi iki kez ziyaret etmiş olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'a ve ayrıca Mahallemizdeki toplantıda vatandaşlarımızla karşı karşıya gelip notlar alarak bizlerin şikayetlerini dinlemiş olan Burulaş Genel Müdürü Sayın Mehmet Kürşat Çapar'a da teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bursa'mızın en aktif ve çalışkan muhtarlarından olan Çamlıca Mahallesi Muhtarı Sayın Orhan Öztürk'e Bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF : ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.