Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURSASPOR SAHİPSİZ KALMAZ ..!!!

Bursaspor taraftarı olmasıyla tanınan, Bursa’nın en büyük STK’larından İnegöl Ziraat Odası Başkanı ve şimdi de şartların oluşması durumunda Bursaspor Başkanlığına adaylığını açıklayacağını söyleyen Sayın Sezayi ÇELİK ile öncelikle Bursaspor ve Bursasporluluk bilincini masaya yatırdığımız güzel, kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2019 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2019 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSASPOR  SAHİPSİZ KALMAZ  ..!!!

  --- 1963 İnegöl doğumluyum. Mezitboğazı  , Osmaniye Köyü'ndenim, geniş bir Aile olduğumuzdan Tarımın yanı sıra mobilyacılık sektöründe de çalışmalar yürütüyoruz. Bundan 10 sene önce Ziraat Odası başkanlığına seçildim .Geçtiğimiz   Şubat ayında tekrardan bir kongre süreci yaşandı ve yine kazanarak 4 yıl daha çiftçilerimiz bu yetkiyi bana verdi. Bir oğlan, iki kız çocuğu babasıyım. İnegöl Ziraat odasında 17.000 üyemiz bulunmakta. İnegöl  Mobilya kenti olarak bilinir ama tarımda çok kuvvetlidir, bunu Ticaret Odası verilerinde de görebilirsiniz. Aynı zamanda ben İnegöl Bursaspor Taraftarları Derneği Başkanıyım. Bursa'daki taraftar dernekleri ile de her zaman iletişim halindeyiz, Mehmet Güzelsöz ,  Necmi Bey  ve  Selim Bey'le hepsiyle  görüşüyoruz, sohbetimiz vardır. Tabii ben çok yoğun bir şekilde katılamıyorum taraftar gruplarının  faaliyetlerine Ziraat Odasında  17.000 üye tabi  bayağı bir yoğun  çalışmalar yürütüyoruz. 

  

       Bursa merkezinde Bursaspor'lu oranı çoktur ve başka takımları tutanlar kent içerisinde rahat edemezler , fakat Bursa dışına çıktığınız zaman  Bursasporluları  yine görürsünüz ama  başka takımları tutanlarda görünmeye başlar. Bizim çocukluğumuzda etrafımızdaki insanlar genelde Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlıyken  ben ortaokul yıllarımda özellikle birçok kimse diğer takımları tutarken bana kimse vesile olmamasına rağmen kendi hislerimle kendi kendime “bu şehirde yaşıyorsam  bu şehrin takımını tutmam lazım”  diye düşünerek , kendi kendime Bursaspor'lu oldum ve en az şimdiye kadar 1000-1500 kişiyi ailem haricinde Bursaspor'lu yaptım. Ayrıca aile içerisinde işte ben Bursasporluyum ama  oğlum, kızım  başka bir takımı tutuyor demelerini  kesinlikle kabul edemiyorum. Benim ailem de şu an 12 kardeşiz annem vefat ettiğinden iki  anneden 12 kardeşiz, toplam babamın 50 tane çocuğu, torunu vardır hepsi Bursaspor'ludur.  Mezitboğazında Osmaniye Köyünü  herkes bilir oradan geçen herkes  görsün diye Bursaspor bayrağını asarım oraya.  Kendini bilmez arkadaşlar maalesef İnegöl ile ilgili ileri geri şeyler yazıyorlar ama, Yenişehir'de İznik'te İstanbul takımları şampiyon olduğunda her yer o takımın renkleri ile büyük bayraklar asılmasına rağmen İnegöl'de yine İstanbul takımlarının şampiyon olduğu zaman bir kaç  ufak tefek bayrak  asılır o kadar. Çünkü İnegöl'deki  Bursasporluluk bilinci gerçekten kuvvetlidir. Çocukluğumuzdan itibaren gençliğimizde hep Bursaspor maçlarına İnegöl'den minibüs kaldırdık , Birçok kişiyi maçlara götürdük, Bursaspor'lu olmalarını sağladık.

       Muhtemelen bundan 20 sene kadar önce Bursaspor kongre üyesi oldum bu 10 sene gibi bir süreç devam etti o süreçte bir ara birkaç ay  yurt dışında kaldım , oradayken kongre üyeliğim maalesef yandı.  Sonra gelir gelmez yine kongre üyesi oldum. Toplamda 17 yıllık bir kongre üyeliğim var. Bu bağlamda  Bursasporluluk  bilincini artırmak amacıyla Okullara da destek vermeye çalışıyorum  ,elimizden gelen çabayı bu konuda da harcadığımızı söylemek istiyorum. Öyle bir Bursasporluyum ki yurtdışında otele gittiğimde otelin camına Bursaspor bayrağı asıyorum, o kadar yani. Bursa'daki  ilçelerin  hepsinde neredeyse Ziraat Odaları başkanları başka takımları tutarken İnegöl Ziraat Odası Başkanı ailesiyle çevresiyle hep birlikte Bursaspor taraftarıdır . Bunu kimse unutmasın.


 

Peki sayın başkanım bazı şartların oluşması durumunda aday olacağım demiştiniz, bunu biraz bize açar mısınız?Bursasporlular gerçekten çok merak ediyorlar?

  ---Kalabalık arkadaş  topluluğu ile geçtiğimiz Alanyaspor maçını  seyrederken 72. dakikada yemiş olduğumuz golden sonra, maçı  seyretmeden çıktım, mayıs ayında yapılması planlanan olağanüstü kongre de, gerçek Bursalı, gerçek Bursasporlu , vizyonu olan, konuşmasını bilen, futbolu bilen, futbolun içinden gelen, futboldan anlayan, futbolcudan anlayan, gerektiğinde Bursaspor'un menfaatleri için yumruğunu masaya vurabilecek bir başkan adayı çıkmaması halinde bundan sonra oynayacağımız 7 maçın sonunda olabilecek olumsuzlukta dahi bir başkan adayı çıkmaması halinde ben de adayım dedim.  Sonuçta ben de kongre üyesiyim 17 yıldır. Artık Bursaspor'u aşağıdaki tabandaki insanlarda sahiplen sinler .Yeter ki  adayın geçmişi temiz olsun ,sicili temiz olsun. Burada 4 dönemden beri İnegöl Ziraat Odası başkanlığını yürütüyorum. 17.000  üyesi olan  Ziraat Odası'nın. Komşu ilçeler de Ziraat Odası kongreleri çok rahat geçerken ,burası öyle değil çok çekişmeli olur.

Sayın başkanım takımıngidişatını nasıl görüyorsunuz?

     ---Şöyle söyleyeyim biliyorsunuz, dost Meclisi'nde kendi aramızda konuşurken, bizde “bu sefer sıçrayamayacağız” galiba diye endişeye kapıldık, ligde kalmak anlamında. Çünkü belli bir düşüş var takımda, inanın  Samet hocayı tuttuğum için söylemiyorum onu bile eleştirmiyorum onu bir tek nerede eleştiriyorum biliyor musunuz?  Devre arasında topçu almıyorsanız ben gidiyorum demesi gerekiyordu. Ve takımın bu kadar düşmemesi gerekiyordu. Bu bağlamda genç futbolcular Samet hocayı çok ararlar gençlere çok şans verdi ama maalesef fırsatı değerlendiremediler  . Trabzonspor'daki gençleri görüyorsunuz her çıkan neticeyi etkiliyor mutlaka bizim takımın da öyle olması lazım. Bizim burada mutlaka altyapıya da bir çekidüzen verilmesi lazım. Bence kan değişikliği gerekiyordu iyi de oldu Mesut hocanın da iyi bir özelliği oluştu son  zamanlarda Yılmaz Hoca eskiden öyleydi, Mesut hoca İnşallah yararlı olur efendi bir kişi zaten.

      Futbolu çok seviyorum  İnegölspor'da  iki dönem genel kaptanlık yaptım , o dönemde fişek gibi bir kadromuz vardı, Okan Yılmaz'ı benim dönemimde Çanakkale Dardanel 70 milyar çantada parayla geldiği  halde Kemal Batmaz Hoca geldi diye Okan'ı  Bursaspor'a daha az bedelle verdik. Biz Bursasporu  sevdiğimiz için Okan’ı Bursaspor'a verdik .Sonra Okan Bursaspor'da gol kralı bile oldu. Sonrasında bir dönem de Bursaspor’da Yedek yöneticiliğim var. Şunu söylemek istiyorum , futbolu çok sevdiğim için çok izliyorum ,kimisi dizi izler ben futbol izliyorum. Ben bugün 1.Ligden,2.Ligden  kadro yapayım ilk beşe oynar. Mutlaka futbolcuların çok iyi araştırılması lazım , futbolcunun karakteri çok önemli görüyoruz işte bazı yabancı futbolcularımızda sıkıntılar yaşanıyor bakıyorsunuz Bolu’dan aldığımız çocuk Umut Meraş  çok güzel adapte oldu takıma mutlaka 2. Lig'in 1 Lig'in taranması lazım ,iyi oyucular bulunup alınması lazım sonrasında ileri tarafa 1-2   iş bitirici topçu yine dışarıdan alınabilir.Batalla örneğinde olduğu gibi. Şener’in  bir zamanlar çok yararlı olduğunu görüyorsunuz, eskiden biliyorsunuz Ozan İpek çok güzel randıman sağladı mutlaka altyapıya önem vermek lazım ve  alt kategorilerin  izlenmesi lazım. Biz İnşallah bunları başarmak istiyoruz.

Sayın Başkanım Tabii Bursasporlular daha şimdiden adayların yavaş yavaş ortaya çıkmasınaseviniyorlar . Son olarakBursaspor taraftarlarına neler söylemek istersiniz?

   ---Bursaspor taraftarının gücünü Avrupa bile biliyor. Ben de taraftarım yıllardır  maratonda maç izlerim yıllardır, taraftarın  içinden gelen biriyim ,taraftarsız bir Bursaspor düşünülemez, taraftar Bursaspor'un itici gücü ,  ne zaman nasıl davranacağını biliyor.  Şu süreçte de müthiş destek vereceğine canı gönülden inanıyorum, yeter ki bu kötü günleri atlatalım  diye. Taraftar gruplarının bir çoğuyla tanışırız.  Allah Böyle bir şeyi bize nasip etmesi halinde fişek gibi bir kadro kurarız. Eski tecrübelerimizde var sonuç itibariyle. Biliyorsunuz taraftarımızın şovu müthiş hepsi müsterih olsun , Bursaspor sahipsiz kalmaz , bütün Bursaspor taraftarlarına selamlarımı göndermek istiyorum .Diyerek sözlerini tamamladı.



HABER VE FOTORAF ÖZKAN YIDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.