Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURSA’NIN YÜZ AKI: F.B.N TEKSTİL

Bursa’mızın yaşayan üretim tesislerini tanıttığımız köşemizin bu ayki konuğu “F.B.N TEKSTİL”.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSA’NIN  YÜZ AKI: F.B.N TEKSTİL

Birbirinden kaliteli ürettikleri ürünleri  dünyanın dört bir yanına ihraç ederken bunun yanında  çalışanlarına spor yapma imkanı da sunarak  kentimizin yüz akı işletmeleri  arasına girmeyi başarmış olan F.B.N  Tekstil  , Genel Müdürü  Sayın Fatih Korkmaz’ın konuğu olduk.

Öncelikle F.N.B Tekstil’i tanıyalım istersiniz?

        “2010 yılında, Bursa’da kurulmuş olan  F.B.N. Tekstil İth. İhr. Paz. San. ve Tic .Ltd.Şti. kumaş ve iplik tedarikçisi olarak tekstil/moda sektöründe tecrübesi ile hizmet vermektedir. Şirket  kısa bir sürede pazarın en büyük oyuncularından biri olmayı başarmıştır.

    F.B.N  Tekstil,  iyi kalitede ürünler sunmak için (Endonezya, Çin, Kore, Pakistan, Vietnam) gibi  Uzakdoğu ülkeleri başta olmak üzere, hemen hemen dünyanın her yerinden pfd/pfp, ham kumaş ve iplik olmak üzere tekstil hammaddeleri tedarik etmektedir.

   2017 yılında, F.B.N. en modern sistemlere sahip üretim makinelerine ( Dokuma Makineleri, Baskı Makineleri ) yatırım yapmıştır ve en iyisini üretmek için en modern sistemleri kullanmaktadır. Dokuma bölümü  PICANOL (Belçika) marka modern makinalarla donatılmıştır.

   Üretim departmanı  müşteri taleplerini mükemmel bir biçimde karşılamak ve talep edilen kumaşları üretmek için 3 vardiya çalışmaktadır.  Viskon,  pamuk ve polyester ipliklerle dokuma yapmakta ve  Pamuk, viskon ve polyester kumaşlara uygulanabilecek baskı tekniklerine sahiptir.

     Boyahanede  kullanılan kimyasallar ekolojik olarak test ve kontrol edilmektedir.

OEKO – TEX Standard 100 sertifikalı çevre dostu üretim standartlarına sahiptir.

     İhracat pazarlarında, FBN, Türkiye’deki serbest bölgeler, Tunus, Fas, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, İtalya, İspanya  ,Hollanda, İngiltere ve Almanya gibi birçok ülke için baskılı ve boyalı kumaş üretimi yapmaktadır.

    FBN  Tekstil,  en iyi ve uygun ürünleri müşterilerine sunmakta, Tasarım, ileri teknoloji, ekoloji ve kalitenin karması gerçek sanat yaratılmasını sağlar inancındadır”.

2010 yılında kurulmuş olmasına rağmen büyük bir gelişim göstererek bir çok dalda ödül almayı da başarmış olan F.B.N. Tekstil Genel MüdürüFatih KorkmazŞirketin yönetim prensipleriyle ilgili şunları söyledi;

    “Müşteri memnuniyeti, Uygun fiyat ve kalite güvencesi, İnnovatif  bakış açısı ve sonuç odaklılık,         ,Yeni trendleri takip etme, Hızlı teslimat, Zamanında müşteri taleplerine cevap vermek” diyebilirim.

“Bursa’nın en fazla katma değer yaratan firmalarından biri olmamız gurur verici “diyen Korkmaz , “F.B.N  Tekstil 2012 yılından itibaren ivme olarak her geçen yıl büyüyerek bu günlere gelmiştir ve hedef büyütmüştür” dedi.  Tekstil ve moda sektöründe kumaş, iplik ve ilgili ham madde tedariği yaptıklarını söylerken,” Burada en önemlisi , bölgemizde bulunan ihracatçı firmalara zamanında ve kaliteli hizmet sunmamız ve devlet teşviklerinden yararlanıp ülkemiz ihracatının artmasına fiili katkıda bulunmamızdır” dedi.

    “Bu başarılarda yaşayan bir fabrika olmamız çalışanlarımızla birlikte spor dallarına önem vermemiz ve bu kapsamda  ,FBN TEKSTİL BİLARDO SPOR Kulübü’nü  2017 yılında FBN TEKSTİL firması bünyesinde kurduk .  Ana sponsorluğunu DAIKIN firmasının yaptığı kulübümüz , Şubat 2018 yılında ilk kez katıldığı Türkiye 1. Liginde Şampiyon oldu ve Avrupa Şampiyon Kulüpler kupası elemelerine katılmaya hak kazandı ”diyen Korkmaz  konuşmasına  şu şekilde devam etti.

   “2018 Haziran ayında FC Porto Futbol kulübünün ev sahipliğini yaptığı Kulüpler Avrupa Şampiyonası elemeleri ve finallerinde elemeleri geçerek finallerdeki Avrupa’nın en iyi 8 takımı arasında Avrupa Şampiyonu olduk”.

    Kulübümüz , bünyesinde Türkiye’nin En değerli sporcularını barındırmaktadır. Başarılı sporcularımızla ilgili sizlere bilgi verecek olursam;

    Tayfun Taşdemir

   2 defa Dünya kupası şampiyonu ,

   3 defa Dünya Milli takımlar şampiyonu ,

   2 defa Avrupa milli takımlar şampiyonu,  ve birçok kez Türkiye şampiyonluğu akabinde birçok özel turnuva şampiyonlukları

    Murat Naci Çoklu

   2 defa Dünya kupası şampiyonluğu

   2 defa Dünya Milli takımlar şampiyonluğu

  Avrupa Şampiyonluğu  ve birçok kez Türkiye şampiyonluğu ve birçok özel turnuva şampiyonlukları.

    Can Çapak

   Milli takımlar Avrupa Şampiyonluğu

   Türkiye Şampiyonluğu  , ve birçok kez özel turnuva Şampiyonlukları

    Gökhan Salman

  2 defa Türkiye 3. lüğü ve birkaç kez özel turnuva şampiyonlukları bulunmaktadır.

 “Ülke ihracatına yapmış olduğumuz katkıların yanı sıra ülke sporuna katkılarımızın ileriki yıllarda da artarak devam edeceğini de son olarak eklemek istiyorum” .Diyerek sözlerini tamamladı.

   Dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiği ihracatla ülke ekonomisine ve istihdamına büyük katkı yapmanın onurunun yanı sıra , F.B.N Tekstil bünyesinde kurdukları Bilardo Spor Kulübü’yle de ülke sporuna da katkılar sunan , çalışanlarına olduğu kadar hayvan severde bir işletme olan  F.B.N Tekstil Genel Müdürü Fatih Korkmaz’a bizlerde Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak bu örnek davranışlarının   kent genelindeki diğer büyük işletmelere de  örnek teşkil etmesini  ayrıca temenni ediyorum.

Haber ve fotoraf özkan yıldırım

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.