Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın Yeni Fenomeni ‘X1 RESTO-BAR’

‘X1 RESTO-BAR’ farklı tarzı ve farklı sunumlarıyla Bursalılara kaliteli hizmet veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın Yeni Fenomeni ‘X1 RESTO-BAR’

Snack Bar sevenlere onlarca marka içki ile hizmet veren X1’in mutfağı iddiası, servis edildiği an ezber bozan zengin menüsü kaliteli ürünleri dikkat çekiyor.

Hep aynı mekânlara gidip, sıradan ürünler yemekten, sıradan hizmet görmekten ve yine sıradan müşteri olarak algılanmaktan sıkıldınız mı?

O zaman bu haberi kesip saklayın. Bir gün lazım olacak. Mekân yazısı yazmak zordur. Biraz fazla detaylandırırsanız en ufak bir müşteri memnuniyetsizliğinde açığa düşer kaleminiz. Abartırsanız, beklentiyi yükseltirsiniz sonuçta yazdığınızın altında kalma olasılığı var. Duyduğunuzu yazarsanız, görenle aranız açılabilir. Her ayrıntıyı kaleme alacağım der kendinizle inatlaşırsanız, okuyucu ‘’Amma ayrıntı var, niye ki?’’diye sorar. İster ki kendine kalsın ayrıntı. O baksın o görsün.

‘’Ben tespit ettiğimi yazarım, gerisi müşterinin’’ diye snop takılırsanız, yirmi saat açık bir kompleksin hangi anına denk getirip te, hangisini yazacaksınız?

E bir de işletme sahibinin beklentisi var;  Dedim ya mekân yazısı zordur. Bu yazı çok kolay yazıldı ama… Kolay yazıldı çünkü son derece isteyerek ve yürekten yazıldı. Bursa’ya yatırım yapan herkes benim gözümde bir kahramandır. Sezay Büyük ve arkadaşları da öyle. Sıra dışı tanımlamasının yetersiz kalacağı bir mekân X1 RESTO-BAR. Fransa ve İtalya da ki Konseptin bize uyarlanmış hali. Hem sevimli, hem canti. El yapımı masaları,18.yüzyıl tarzı snacbarı,özel tasarım pandizot koltukları, karşılıklı onar kişiyi alacak genişlik ve uzunlukta ki tablları ilk bakışta işletmenin laf olsun diye açılmadığının kanıtı.

Sezay bey, bu yatırımla kendini teste tabi tuttuğunu düşünüyor; Çok ta haklı.

Bursa için söylenilen ‘’Bursa’da bir şeyi başar, her yerde başarırsın ’’önermesinin verdiği ürkütücülüğü bir kenara itip, kısa vade planlarında markasını Franchising vermeyi aklına koyduğuna göre yaptığı işe güveniyor demektir.

Menüye ve diğer ayrıntılara girmeden önce ‘’Resto-bar’’ nedir ona bir bakalım.

Avrupa’da özellikle Fransa ve İtalya’da örnekleri sıkça görülen bu işletme türü, Adından da anlaşılacağı üzere bir Resto-Bar restaurant ve onunla hem iç içe hem de bağımsız bar konseptinden oluşuyor. Konseptin olmazsa olmazları da canlı müzik performansları, sahne gösterileri, DJ, elektronik müzik ve dans.

X1 bu oluşumu bilardo, dart, langırt ve XO ile de zenginleştirmiş.

Kısacası Sezay Büyük gizli ortağım dediği işletme müdiresi Melike Ünal ile el ele vermiş, Bursa’ya zengin ve çizgi üstü bir yatırım hediye etmiş. X1 RESTO-Bar’ın ticari beklentisi de bir farklı. Sadece para geçmiyor. Kredi kartı mı diyenlerde üzülecekler ama işletmenin ana hedefi referans. Öyle koy parayı cebine git otur, mekâna çay bahçesi muamelesi yap, iki çay bir kahve bir menüye tapusunu almış gibi davranıp Orta Köy kafesi misali yayıl;

Yok… Görünmez kural çevreye saygı. Kural görülmüyor belki ama inanın hissediliyor. İşletmenin bana en çekici gelen yanı bir Lös ev gönüllüsü olması. Sadece lös ev de değil, tüm sosyal yardım derneklerine destek veriyor olmaları. Biliyorum ki iyi yürekli insanların iyilikleri işleri de yansır. Genç girişimcileri tanıdıkça ayrıntılarda ki yansımaları fark ettim. Bu savımda haklı olduğumu bir kez daha anladım. Hani dedim ya bu yazı kolay yazıldı; İşte muhatabım bu güzel insanlar olduğu için kolay yazıldı. Yaptıklarının yapacaklarının teminatı olacağı kaçınılmaz.

Özellikle kahvaltı etkinlikleri düzenleyen sivil toplum örgütleri için on beş çeşidi ve sürpriz ürünleri ile son derece ciddi bir seçenek X1. Ürünlerinin içinde biri var ki, Burger kavramına çağ atlatmış.

Adı İNBURGER;

Hamburgerin evrim geçirmiş hali… İçerisinde neyi seviyorsanız onun olduğu, poğaça görünümlü ama asla poğaça olmayan İNBURGER klasik hamburger algınızı tamamen değiştirecek. Diğer tatları anlatmak, kalemin harcı değil; Onu bizzat damağınıza soracaksınız.

İyi de nedir bu X1? Sordum elbet;

Bir bilinmeyen anlamına geliyormuş. Adına inat bilinmesi an meselesi. Bursa cevap vermeye çoktan başlamış bile… Kalite ile ilgili sorularınız varsa, cevap X1 RESTO-BAR. Da. Derim ki, gidin Bursa’nın yeni Fenomenine kaliteyle lezzetin dansını izleyin, izlemekle de kalmayın bu dansa eşlik edin.

Beklentileriniz mi ne olacak?

Onları da emanet edin Sezay Büyük, Melike Ünal, Ali Avkava üçlüsüne. Bir Fenomenin doğuşuna tanıklık edin. Bazen şımartmak gerekir ruhu.

İLETİŞİM

TURKUAZ PLUS AVM.

AHMET YESEVİ MAHALLESİ

SAPANCA SK. NO4/O NİLÜFER

Gsm: 0536 996 99 99

Haber Fotoğraf Olcay Erözden

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.