Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın Gururu Arabayatağı Gençlik Spor Kulübü

Bursa'nın gözbebeği Kulüplerinden olan "Araba yatağı Gençlik Spor Kulübü"  Başkanı Sayın Süleyman Durak ve 2.Başkan Sayın Mehmet Güleç  ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2017 02:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2017 02:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın Gururu Arabayatağı Gençlik Spor Kulübü

1978 yılında kurulmuş olan Arabayatağı Gençlik Spor Kulübü’nün esas amacı Bursa Futbolundan tamamen alt yapılardan yetenekli sporcuları bularak Türk futboluna sunmaktır


Mehmet Bey,, kulübünüz gerçekten de hem il genelinde olsun ,hem de ulusal ölçekte olsun resmen bütün Türkiye'ye adınızı ezberlettiniz .Araba yatağı Gençlik Spor kulübünü, genel olarak  bizlere anlatacak olsanız neler söylersiniz ?
1978 yılında kurulmuş olan kulübümüzün tesislerinde, 68’e 105 ölçülerde resmi maçlarında oynanabildiği sentetik çim sahamız bulunmaktadır. Ayrıca Bursa Büyük Şehir Belediyemizin yaptığı gelir getirici bir halı sahamızın da olduğunu sırası gelmişken belirtmek isterim. Tesis konusunda bizlere büyük desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye buradan tekrar tekrar teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Tekrar Kulübümüzle ilgili bilgilere dönecek olursak. Araba yatağı Spor Kulübünün esas amacı, Bursa Futbolundan tamamen alt yapılardan yetenekli sporcuları bularak Türk futboluna sunmaktır. Şu an da futbol okulumuzda 250'ye yakın sporcumuz 12 ay boyunca eğitim almakta. Futbol okulunun yanı sıra, 3 adet servisimizle Yıldırım İlçesinin çeşitli bölgelerinden sporcularımızı tesislerimize taşıyarak hizmet vermekteyiz. Futbol okulumuzda birbirinden tecrübeli 5 hocamız görev yapmaktadır.
Ana gruplar da ise U-10 takımından başlayarak, U-19 'a kadar toplam 11 kategoride mücadele etmekteyiz. Altyapılar da 2013-2014 sezonunda ilk Türkiye Şampiyonluğumuzu Bursa'ya U-14 takımıyla getirirken,1 sene sonra U-15 takımımızla Türkiye Şampiyonluğu yaşadık. Yine 2015-2016 sezonunda U-19 takımımız Türkiye dördüncüsü olurken, U-15 takımımızda Türkiye'de ilk 8 takım arasına girdi. Ayrıca son 3 yılda, 6 yaş grubunda Bursa'yı temsilen Türkiye Şampiyonasına giden tek kulübüz. Bunun yanı sıra, Türkiye’de 5000'e yakın amatör takım arasından, Türkiye’nin en başarılı 3.altyapı takımıyız, bu sene yine Türkiye'nin en başarılı 4.Kulübü seçildik.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA GİTMEYE HAK KAZANDIK
2016-2017 sezonunda şu ana kadar biten 4 Kategoride, U-14,U-15, U-17'de şampiyon olarak Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandık. U-19 takımımızda Grubunu şampiyon tamamladı ve Türkiye Şampiyonasına gitmek için Play-off oynamaya hak kazandı.
Futbol okulu ve ana grup Antrenörleriyle beraber toplam 10 Antrenörümüzle sporcularımıza hizmet vermekteyiz. Bu çabalarımızın sonucunda  Araba yatağı spor Kulübü Bursa'da bulunan 210  Takım arasında en başarılı kulüplerden biri  olmanın yanı sıra, Türkiye’de herkesin tanıdığı ve saygı duyduğu, çok iyi bir marka yaratmanın mutluluğu içerisindeyiz. Esas amacımız şampiyonluklardan ziyade Bursa ve Türk futboluna yetenekli, karakterli, vatanını milletini seven bir sporcu grubu yetiştirmektir.

BURSASPOR KULÜBÜNDE ALT YAPIMIZDAN 
YETİŞMİŞ 23 SPORCUMUZ OYNAMAKTADIR
Şuana kadar altyapımızdan yetişen amatör ve profesyonel liglerde oynayan birçok futbolcumuz bulunmaktadır. İzzet Kaya, Metin Depe, Volkan Şen, İlhan Depe gibi süper ligde futbol oynamış veya oynamaya devam eden futbolcularımızın yanı sıra, Özellikle Bursaspor Kulübünde alt yapımızdan yetişmiş 23 sporcumuz oynamaktadır. U-15 Yaş Türkiye Milli Takım Kaptanı Arif Boynuzun, şuan Beşiktaş’ta oynamakta olup altyapımızdan yetişen sporcularımızdandır. Yine Adanaspor’da 3 sporcumuz, Gençlerbirliği ve Altınordu gibi kulüplerde de birçok sporcumuz bulunmaktadır.

Bu güzel markamızın, maalesef mahallemizde ve Bursa'da hak ettiği ilgiyi göremediğini belirtmek isterim. Buradan bizlere her türlü desteği esirgemeyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye şükran ve teşekkürlerimizi bir kez daha kulüp olarak sunmak isteriz. Diyerek sözlerini tamamladı.
Gerçekten de Bursa'da neredeyse bütün kategorilere ambargo koymuş olan miniklerimize ve gençlerimize Türkiye Şampiyonalarında yollarının açık olmasını canı gönülden diliyorum.
Futbol federasyonunun Amatör Liglere de destek olmasını ve kategorilerinde Türkiye Şampiyonu olan kulüplere hatta ilk üç kulübü mutlaka mükâfatlandırması gerektiği inancındayım.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:
ARABAYATAĞI GENÇLİK SPOR KULÜBÜ
ARABAYATAĞISPOR TESİSLERİ
TEL:0 224 366 13 60
GSM:0 532 482 59 79
YILDIRIM/BURSA
HABER FOTOĞRAF:  ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.