Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın en aktif muhtarı ‘Adem Rençber’

Bursa’mızın çalışkan muhtarlarından olan Erikli muhtarı Sayın Adem Rençber ile güzel, bir o kadar da bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2017 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2017 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın en aktif muhtarı ‘Adem Rençber’

Erikli muhtarı Sayın Adem Rençber ‘hemen hemen hedeflerimin % 80'ini gerçekleştirdiğimi söyleyebilirim’ dedi.

Öncelikle Adem Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise Erikli mahallemize muhtar olma sürecini de bizlerle paylaşırsanız sevinirim?

2014 yılı Muhtarlık seçimlerinde Erikli Mahallesi halkının teveccühü ile aday oldum.  Seçimleri de kazanarak mahallemizin muhtarı olmuş oldum,  yaklaşık olarak üç buçuk yıldır da bu görevi yürütmekteyim.

Peki, muhtarım Erikli Mahallesinde ilk 3,5 yılınızda hedeflerinize ulaşabildiğiniz mi bu konu ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

Hepsi olmasa da hemen hemen hedeflerimin % 80'ini gerçekleştirdiğimi söyleyebilirim.

Peki, Muhtarım bizlere gerçekleştiremediğiniz ya da sıkıntılar yaşamış olduğunuz konularla ilgili ne gibi bilgiler verebilirsiniz?

Göreve gelmiş olduğum günden bugüne Erikli, Hacivat, Bağlaraltı, Esenevler, 75 .Yıl, Fidyekızık Balaban mahallelerinin Ankara yolundan ulaşımlarını sağlayan  giriş ve çıkışı ile ilgili defalarca müracaat etmemize rağmen maalesef herhangi bir sonuç alamadık.

Şöyle ki benim devletim, benim hükümetim denizin altından treni ve bütün araçları götürebilir ken, denizin üstünde dünyanın en büyük en Muazzam köprülerini yapabilirken. Burada yedi mahalleyi ilgilendiren Ankara yoluna giriş çıkışlarını sağlayan bir Köprülü kavşak ya da yeraltı geçidi vesaire gibi bir çözümü 6 senedir bu konuyu Bursa'da halledemedik.

Bütün bu mahalleler mağdur durumda. Hacivat Mahallesi ile bağlantı tamamen kapandı. Berlin duvarı gibi ortaya bir duvar örüldü kimse aşağı -yukarı inemiyor çıkamıyor. Örneğin Sarı Camii'nin yanındaki gibi Alt Geçitli bir çözümün olabileceği kanaatindeyim. Bunun çok da zor olmadığını düşünmekteyim, ama maalesef bu konu üzerine şehrin ileri gelenlerinden herhangi bir çözüm bulunamamakta. Ya da duyduğumuz kadarıyla yapılması planlanan Ankara yolunun üst tarafından altına doğru, Anadolu Mahallesi'ne uzanan Viyadüğe benzer bir çalışmada burada olabileceği kanaatindeyim. Bu 7 mahalle sakinlerinin artık sabırları kalmadı. En kısa zamanda bu sıkıntının giderilmesini beklemekteyiz.

Bursa'nın en aktif muhtarlarından olan Erikli Muhtarı Adem Rençber’e topluma yararlı hizmetlerinden ötürü buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ve bu yedi mağdur mahallenin dört gözle beklediği Ankara Caddesi'nde giriş çıkışlarını sağlayabilecekleri Köprülü kavşak ya da alt geçidin olması ile ilgili de bir an evvel yetkililerin ivedilikle bu sese kulak vermesini ve bu mağduriyetlerin giderilmesini beklemekteyiz.

İletişim Bilgileri:

Erikli Mahallesi,

Adil Sokak   No:6

Tel:0224 341 87 06

Gsm: 0532 333 76 08

Facebook:ademrencber1@hotmail.com

Yıldırım/ Bursa

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.