Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURSA’NIN EN AKTİF HEMŞERİ DERNEKLERİNDEN; BURSA EDİRNELİLER KÜLTÜR, YARDIMLAŞMA ve DAYANIŞMA DERNEĞİ

Öncelikle Bursa Haber Gazetesi olarak bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bursa Edirneliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 3 dönemdir takriben 6 yıldır başkanlık görevini yürütmekte olan Bekir METİN ile röportajımızı gerçekleştiriyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSA’NIN EN AKTİF HEMŞERİ DERNEKLERİNDEN; BURSA EDİRNELİLER KÜLTÜR, YARDIMLAŞMA ve DAYANIŞMA DERNEĞİ
Başkanım sizi tanıyabilir miyiz, kendinizden bahseder misiniz ?

1985 Edirne, Keşan Paşayiğit mahallesi doğumluyum. Doğum sonrası Bursa’ya geldim ve o zamandan beri Bursa’dayım. 1999 yılında kurulmuş olan Bursa Edirneliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 6 seneden beri başkanlık görevini yürütmekteyim. Dernek olarak amacımız; hemşerilerimizi Bursa’ya ve gurbete daha kolay bir şekilde uyum sağlamalarında yardımcı olabilmektir. Bu maksatta da birçok programa katıldığımızı söylemek istiyorum. Bununla ilgili, eski Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep ALTEPE’nin desteğiyle, benimde doğmuş olduğum mahalleye ismini vermiş olan Paşa Yiğit Bey’in kabrini çıkartarak restore ettirmesinde yardımları olan ve oraya aynı zamanda güzel bir camii kazandırarak, yapının da ortaya çıkmasını, anıt mezar olarak ortaya çıkartmasını sağlamış olan Recep ALTEPE eski başkanımıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu kapsamda her sene Recep başkanla beraber Kadir gecesinde oraya giderek hem Kadir Gecesi’ni geçiriyor hem de iftar programına katıldığımızı ayrıca belirtmek istiyorum.

Peki başkanım, Bursa Edirneliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak ne tür faaliyetler gerçekleştiriyorsunuz ?

Dernek olarak Ramazan ayı boyunca erzak dağıtımı ve Ramazan yardımlarını düzenli olarak yapmaktayız. Bunun yanı sıra şehitlerimiz için 350 kişilik yemekli mevlüd yaptık. Bu faaliyetimizde bizi destekleyen Keşanlı iş adamı Serdar CİRİK’in de bu arada isminin geçmesini isterim. Her zaman bize yardımcı olan Serdar ağabeyimize ayrıca buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu tür faaliyetlerimizin yanı sıra seçimin de geçmiş olmanın vermiş olduğu durumla birlikte Sayın İsmet ve Mustafa Hidayet VAHAPOĞLU abimizle sahur programları gerçekleştirdik ve onlarla hasbihal etmiş olduk. Bunun yanı sıra ayrıca, İyi Partiden de değerli kardeşimiz Erkan SUBAŞI’yla program gerçekleştirmiş olduğumuzu da eklemek istiyorum.

Son olarak, dernek üyelerimizin derneklerine sahip çıkmasını, derneğimize sıklıkla gelmesini, ziyaret etmesini, dernekte oturup eğlenmesini bizler de Bursa Edirneliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri olarak beklemekteyiz. Bu da bizim en doğal en tabii isteğimiz olduğuna inanıyorum ve mutlaka üyelerimizin derneklerine sahip çıkmasını can-ı gönülden diliyoruz diyerek sözlerimi sona erdirmek istiyorum.

Bekir başkanım, son olarak neler eklemek istersiniz ? Vatandaşlarımıza, halkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz ?

Buradan bütün vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin geçmiş bayramlarını kutlamak istiyorum. Bundan sonra da nice, gelecek bayramlarda beraber kutlamanın beraber geçirmenin temennisi içerisindeyim. Herkese sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Son olarak da şunu eklemek istiyorum; değerli bakanımız Müezzinoğlu’nun her zaman bize desteklerini esirgemediği için tekrar tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Bursa’mızda birçok konularda çok dernek ve STK olmuş olmasına rağmen, onların arasındaki en aktif dernek başkanlığı görevini yürütmekte olan Bekir METİN başkanımıza bizler de Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

HABER ve FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.