Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalılar Sanat Güneşine Kavuştu

Türk Halk Müziğinin 55 yıllık sanat güneşi, Sayın Bedia Akartürk’ün adını taşıdığı Cafe & Restaurant, Görkemli bir açılış kokteyli ile sanatseverlerin hizmetine açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2017 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2017 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Açılışında Dualarla kurban kesilen, başta büyük sanatçımız olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı, Nilüfer Belediye Başkanı, birçok mahalle muhtarı ve sanatçımızın yakın sanatçı dostları ve dostlarının katıldığı kokteyl 05 Şubat 2017’de gerçekleşti. 

HAKKINDA
İşletmeciliğini, sanatçımızın kızı olan, Nihan Seller Akartürk’ün üstendiği Cafe & Restaurant, haftanın 7 günü, her akşam saat: 20:00 - 01:00 saatleri arasında, tüm Bursalılara ve sanatseverlere hizmet verecek.
Alçak gönüllülüğü ve mütevazi kişiliği, Türk Halk müziğini başta ülkemiz olmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında verdiği sayısız konserler ile tüm dünyaya sevdiren ve asla çizgisini bozmayan Bedia AKARTÜRK, kurmuş olduğu

Cafe & Restaurant ile halk ile bir bütün olduğunu, halktan biri olduğunu bir kes daha tüm sanatseverlere göstermiş oldu. Onun başlattığı bu akımın, diğer sanatçılara da örnek olacağı umut ediyoruz.
Türk Halk Müziğimizin eşsiz sesi Bedia AKARTÜRK ismini bilmeyen yoktur. Ama yine de, sanatçımızın biyografisini sizlere tekrar buradan tüm sanatseverlere sunmak isterim. Bedia hanım ailenin tek çocuğudur. Ailenin tek çocuğu olması dolayısıyla babasının soyadını hiç değiştirmeden Akartürk olarak devam ettirmiş ve adını hiç değiştirmemiştir.
Sanat hayatına yine doğup büyüdüğü, İzmir'in Ödemiş ilçesinde başlamıştır. İzmir Radyosu'nda çalışmaya başlayan sanatçı 9 yıl İzmir Radyosu'nda edindiği birçok tecrübenin ardından Ankara Radyosu'nda geçmiştir.
Sanatçı, sanat hayatını Ankara Radyosu'nda devam ettirmiş ve yine Ankara Radyosu'ndan emekli olmuştur. Özellikle o dönemde herkese nasip olmayan Paris Olympia da muhteşem bir konser veren sanatçı Türkiye'yi en güzel şekilde temsil etmiş, Türk Halk Müziğinde adeta tüm gönüllere taht kurmuştur.
Sanat hayatında, 6 sinema filmi ve sayısız birçok albüme imza atan sanatçı Edirne'den Kars'a kadar tüm Türkiye'nin sevgilisi olmuştur. 7 ilde Fahri Hemşerilik unvanına layık görülmüştür.
Bedia Akartürk, 55 yıllık sanat yaşamı boyunca albüm çalışmalarına ve yurt içi, yurt dışı konserlerine aktif olarak aralıksız devam etmiş ve hala etmektedir.
Sesinin rengi, 1000 ses sanatçısı arasında hemen fark edilecek nadide güzelliktedir. Değil 100 yıl, 1.000 yıl da geçse, saygı ve sevgiyle anılacak, elmas niteliğinde, milli bir değerdir.

BEDİA AKARTÜRK MÜZESİ AÇILMIŞTIR
 Türkiye'nin yaşayan Türk Halk Müziği efsanesinin, Güzel ilimiz İzmir’in, Ödemiş İlçesinde adına açılmış, Bedia AKARTÜRK Müzesi açılmıştır. Müzede Bedia Akartürk'ün bu zamana kadar almış olduğu tüm ödülleri, giymiş olduğu sahne kıyafetleri, resimleri ve kendi eliyle özel olarak hazırlamış olduğu yöresel kıyafetleri görebilirsiniz. Bedia Akartürk Müzesi'ni ziyaret edebilir ve sanatçımız ile ilgili birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. İzmir’e yolu düşen herkesin, zaman ayırıp, müzeyi  görmesini, özellikle tavsiye ederiz.
Sanatçımızın, eski-yeni seslendirdiği parçaları, Bursalı sanatseverler, artık açmış olduğu B.A. Bedia AKARTÜRK Cafe & Restaurant’ta sahne alacağı günlerde, canlı performans olarak ta ayrıca izleme imkanı bulabilecekler. İkametgah adresini de Bursa’mıza taşıyan sanat güneşimiz, tüm sanatseverlere kapımız açıktır. Buyursunlar gelsinler, başımızın tacı olsunlar demektedir.

Türk Halk Müziği Sanat Güneşimiz, Sayın Bedia Akartürk’ün bu güne kadar almış olduğu ödüllerden kısaca bahsetmek gerekirse;
•    Sayısı 250'nin üzerinde plaket
•    7 ilde fahri hemşerilik ödülü
•    Altın bağlama
•    6 altın plak
•    Altın Plak ("Zühtü" albümüne verilmiştir)
•    Altın Taç (10 yıl boyunca İzmir Fuarı'nda aralıksız çalışmasından dolayı verilmiştir)
•    Altın Kaşık (En son tahta kaşık albümüne verilmiştir)

Ülke içinde ve dışında sayısız konser veren Türk Halk Müziği Sanat Güneşimiz Bedia Akartürk’ün bu güne kadar yayınlanmış eserleri Başta 45’lik plaklar olmak üzere; Anadolu Türküleri, Anam Ağlar,  Aşka Yemin, Bayramdan Bayrama, Bedia Akartürk, Denize Dalayım Mı, Derdimi Dermana Gezdim, Folklor kraliçesi (1975) , Gitme Bülbül, Gülende, Kervan (Ey Sevdiğim), Konyalım yürü, Konya Bülbülü 1, Konya Bülbülü 2, Kullar olam, Neyleyim neyleyim, Özür Diliyorum Senden (2004), Ödemiş Türküleri, Sıla Hasreti, Yumurtanın Kulpu Yok, Zühtü (1978).olarak sıralayabiliriz.
Değerli girişimlerinden dolayı, Bursa Haber Ailesi olarak, 55. sanat yılını da aynı zamanda kutlayan Türk Halk Müziği Duayeni, Sayın Bedia AKARTÜRK hanımefendi sanatçımızı ve ailesini, Yeşil Bursa’mıza yaptıkları katkıları için kutluyor, İşlerinde başarılar diliyoruz.


İletişim Adresi

Altın şehir Mah. Uğur Mumcu Bulvarı,
Taş yakan Konutları Sitesi D Blok No:76 D / D
Nilüfer-BURSA (Özlüce Meydanı – Vakıfbank Sokağı )
Tel: 0.224. 414 04 44  GSM: 0.533.926 01 02

Haber ve fotoğraf
Nayil Toğrul

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.