Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURSA’DA İLK VE TEK ; “PANKİSS Pancake Chocolate Cafe”

Bursa'da bir ilki gerçekleştirerek güzel lezzetler sunan ve kısa zamanda adıyla ve tadıyla ön plana çıkmayı başaran PANKİSS Pancake Chocolate Cafe’nin kurucusu ve işletmecisi Sayın Anıl AYDEMİR ile güzel , keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2019 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2019 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSA’DA İLK VE TEK ; “PANKİSS Pancake Chocolate Cafe”

Anıl Bey öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz?

 ---Elbette, memnuniyetle. Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ben Anıl Aydemir   ,    1987 Çanakkale doğumluyum, aslen İzmirliyim.  Eşim Bursalı olduğu için 3 yıldır Bursa'dayım. Farklı sektörlerde çalışmalar yürüttükten sonra en son Tekstil sektöründe çalıştım, sonrasında gıda sektörüne  eşim Burcu Aydemir ile birlikte  girmeye  karar verdik.  Yine eşimle birlikte geçen sene Üniversite sınavlarına girdik ve kazandık . Şu an Faruk Saraç Meslek Yüksek Okulu   ,     Aşçılık bölümünde %100 burslu olarak eğitimimize devam ediyoruz. Bir yandan okuduğumuz gibi bir taraftan da bu mekanı açtık. Hatta bu hafta okulumuzda sınav haftamız. Aşçılık mesleğini öğrenirken kendi çapımızda açılım yapmak istedik . Bursa'da olmayan Mini Pankek lezzetini Bursa'ya getirdik. Tabii bu kolay olmadı, öncelikle araştırmalarımızı  arge’mizi yaptık . Kafemizde hamurumuzu tamamen kendimiz hazırlıyoruz, çikolata olarak piyasanın en kaliteli çikolatalarını kullanıyoruz. Muz ve çileğimizi   Bursa'nın en  gözde manavından  günlük ve taze olarak tedarik ediyoruz. Lezzeti oluşturduktan sonra Faruk Saraç’taki hocalarımıza ve şeflerimize  denettik  yine onların desteğiyle kendimizi geliştirdik ve bunun neticesinde bu kafeye açmaya karar verdik. 2 haftalık süreçte gerçekten güzel sonuçlar elde ettiğimiz kanaatindeyim çok güzel geri dönüşler  alıyoruz.    Güzel tatlarımızın   beğenildiğini görmek    elbette ki bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir.

Peki Anıl Bey,bizlere bu güzel çeşitlerinizile ilgili bilgi verebilir misiniz?

   --- Az  önce de söylemiş olduğum gibi pankeklerimizin hamurunu kendimiz yapıyoruz. Sonrasında özel makinasında pişiriyoruz. Piyasada daha çok İstanbul'da toz olarak yapanlar var ama biz  kesinlikle  kendimiz hazırlıyoruz. Bir porsiyonda 8 pankekimiz bulunmakta, pankeklerin üzerine seçeneklere göre önce çikolata koyuyoruz (sütlü ,bitter ya da beyaz çikolata) damak tadına göre  hepsini de seçebiliyor müşterilerimiz.  Sonrasında muz, çilek konuluyor.  Tat olarak da lotus bisküvisi , Metro ,Albeni, Rulokat seçenekleri var. Bunlardan istediklerini seçebiliyorlar, en son üstlerine de yer fıstığı ,bonibon, parça çikolata, hindistan cevizli ve pudra seçeneklerimiz var. Bunları ücretsiz olarak seçtiklerini söylemek istiyorum . Ayrıca Bursa'da büyük oranda tercih edilen ve sevilen Tahin pekmezi seçeneğimizi de sunduk ,isteğe göre bunun üzerine balda koyabiliyoruz. Bunun haricinde dondurma seçeneğimiz de var.( 7 çeşit dondurmamız; çikolatalı ,sade, limonlu, çilekli, karamel ,İtalyan karamel, şeftali olmak üzere).

    Ayrıca  işletmemizde bunun yanı sıra içecek olarak da çay ,kahve, filtre kahve, kahve krema, Türk kahvesi de bulunmaktadır.  Yazın Limonata da bulunduracağız   ,    yine yaza doğru soğuk  “Eis  Latte”  dedikleri bir ürünümüz daha var o da olacak.

Anıl Bey, anladığım kadarıyla çok değişik bir tat ve lezzet değil mi?

  --  Aynen o şekilde, Bursa’da ilk oluşu ,  hazırlanışı sunumu ile olsun hem göze hem mideye hitap ediyor .  Karışımlarla ilgili konuklarımıza  yardım ettiğimizi de söylemek istiyorum. Belli bir zaman sonra isteğe göre  en beğenilenlerden   başlamak üzere menümüzü de oluşturacağımızı  eklerim.

2 haftalık bir işletme olmuş olmanıza rağmen,gerçekten büyük oranda rağbet görüyorsunuz. Peki gelecek hedeflerinizle ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

   --- Müşterilerimizin yüzde sekseni bize geldiklerinde diğer semtlerde niye yok diye soruyorlar.  Biz de kendi bünyemizde ya da Franchise sistemiyle ilgili şartların  oluşması durumunda büyümeye giderek bu güzel lezzetleri  bütün Bursalıların   tatmalarını sağlamayı hedeflemekteyiz.

    Son zamanlarda piyasada  meşhur olan lokma var bilindiği üzere ,bizim lezzetimiz onlara göre daha sağlıklı ve hafif olduğunu  sırası gelmişken söylemek isterim. Yağda kızartılan bu lokmalara göre bizim  lezzetimiz çok daha güzel. Biz bu bağlamda hem lokmaya hem waffle'a alternatifiz, Waffle'ın da hamuru  bize göre biraz farklı. Hatta bizim pankeklerimizi  tek başına çikolata dökmeksizin  bile yiyebilirsiniz. Bunu biz bu şekilde geliştirdik ,İnşallah ilerleyen süreçte daha da geliştireceğiz.

Konuşmamızın başında indirimle ilgili bir değerlendirme yapmıştık. Röportaj metni mizinküpürünü getirenlerene gibi bir indirim sağlayacaksınız? Ve son olarak neler söylemek istersiniz?

  --- Bursa Haber Gazetesi’nde yayınlanacak röportajımızın    küpürünü   cafemize  getiren bütün müşterilerimize %40 indirim gerçekleştireceğiz. Bu bağlamda başta Millet Mahallesi'nde yaşayan mahalle sakinleri olmak üzere bütün Yıldırımlıları  ve Bursalıları cafemize bekliyoruz. Herkesin en azından bir kere bu güzel lezzeti,  bu güzel tatları tatmalarını önermek istiyorum zaten bir kere tatmaları durumunda bizim sürekli müdavimimiz olacaklarına eminim .  Diyerek sözlerini tamamladı.

   Birbirinden güzel lezzetleri ile Bursa'da 2 haftada farkını  ortaya koyarak güzel bir çekim oluşturmuş olan PANKİSS  Pancake Chocolate Cafe’ yi ben de özel olarak Bursa'da yaşayan bütün lezzet severlere önermek istiyorum .Gerçekten çok hafif ve mükemmel tatlar.          Yalnız sizlere üzücü bir haberim var  ,  bu güzel lezzetleri şimdilik sadece Millet Mahallesinde ki bu güzel mekanda bulabilirsiniz.


 

İletişim Bilgileri:

Millet Mahallesi,

Derya Caddesi,  Özyurt Sokak No: 1

Gsm: 0 530 935 87 41

Yıldırım /  Bursa


HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.