Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURSA'YA İLKLERİ YAŞATAN BAŞKAN..

Bursa Kuaförler Odası'nın çiçeği burnunda Başkanı Hanımefendi Sayın Saliha Geçici ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2018 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2018 00:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSA'YA İLKLERİ YAŞATAN BAŞKAN..

Saliha Hanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise meslekle tanışmanızı ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Elbette, memnuniyetle. Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1957 yılında Artvin'de doğdum. 1970'ten beri bu mesleğin içerisindeyim. 1970-78 yılları arasında Yeşil 'deki Orkide Kuaför Atifet Kastırat ve sonrasında Çoruh Kuaför Keriman  Nuyan'ın  yanında mesleği öğrendim ve kalfalığımı ve bir müddet ustalığımı geçirdikten sonra edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlere istinaden 1978 yılında ilk işyerimi Yeşil'de Çağrı Kuaför adı altında açtım ve 1999 yılına kadar aynı isim altında devam ettim. 1999'dan 2010 yılına kadar Kuaför Saliha ve sonrasında da 2010'dan hala günümüze kadar da Güzelyalı-Burgaz'da Salon Şayan adı altında hizmet vermeyi   sürdürmekteyim.

Peki Saliha Hanım,  kuaförler odasında çalışmalara ne zaman başladınız ve en sonunda da başkanlık görevini ne zamandan beri yürütmektesiniz?

Kuaförler Odası'nda 33 yıldır kısa aralıklar vermek üzere ki; çocuklarımın doğum  süreçlerinde mecburen ara vermek zorunda kaldım görev yapmaktayım. Daha önceki dönemde İlker Bey'in döneminde başkan yardımcılığı yaptım. 2018 Şubat ayından itibaren de Bursa Kuaförler Odası Başkanlık görevini yürütmeye başladım. 17 Dönemdir Osmangazi Çıraklık Meslek Okulu'nda Öğretmenlik yaptığımı ayrıca sırası gelmişken belirtmek istiyorum.  Tabi başkan olduktan sonra bu görevimden ayrılmak zorunda kaldığımı söyleyebilirim.  Bunun yanı sıra 16 sene Bursa Kuaförler Odası'nda Denetleme Kurulu'nda görev alarak sahalarda birçok çalışmalar yürüttüğümü de son olarak eklemek isterim.

Peki şubat ayından itibaren, göreve geldikten sonra ne tür çalışmalar yaptınız ve Neler yapmayı planlıyorsunuz?

 Bu göreve gelince çıraklık meslek okulundaki öğretmenlik deneyimlerimden de faydalanarak birinci görevimizin okullarla tanışmak, çocuklarımız için neler yapabiliriz neler yapmamız gerektiği ile ilgili girişimlerde bulunduk. Meslek okulları ile iletişim halindeyiz. Öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Okul yöneticileri ile birlikte toplantılar yapıyoruz. Bu kapsamda Kestel Meslek Lisesi, Faik Çelik Meslek Lisesi,  Osmangazi Hürriyet Çıraklık Meslek Okulu, Görükle Meslek Okulu, Hüma Hatun Meslek Okulu gibi okullarla toplantılar yaparak öğrencilerimize ve üyelerimize okul ve öğrencilerimiz arasındaki iletişimi sağlamlaştırmaya çalıştık ve bunda da muvaffak olduğumuzu rahatlıkla söylemek istiyorum.  Bu kapsamda işlerinin ustası, erbabı arkadaşlarımız okullarda hangi konularda istek olursa o konular üzerine çocuklarımıza eğitimler vererek bu bağlamda uygulamalı eğitimlerimizi çoğaltarak bu süreci başarılı bir şekilde geçirmiş olduk.  Bu durum aslında Çalıştay niteliği taşıyordu. Hem eğitim safhası olarak hem de bilgilendirme konularında gayet faydalı bir Çalıştay olduğunu söyleyebilirim.

Peki Saliha Hanım, Bursa Kuaförler Odası olarak sosyal projeler anlamın da ne tür etkinlikler, faaliyetler gerçekleştirmektesiniz?

Sosyal sorumluluk Projesi olarak Bursa Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi Ve Rehabilitasyon Merkezi ile anlaşarak,  Annelere moral olsun diye hizmet götürdük birinci anlaşmamız bitti ikinci anlaşmamızı da en kısa zamanda hayata geçirmeyi planlamaktayız. Bunun yanı sıra Yaşlılar haftasında Belediyemizin Kaplıkaya' daki Huzurevine hizmet götürerek kadınlarımızın neye ihtiyacı varsa( boya, kesim, el bakımı vs.) gibi her türlü hizmeti götürdük. 8 Mart'ta Yenişehir Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne BTSO ile ortak proje kapsamında hizmet götürdüğümüzü de ayrıca belirtmek istiyorum. Dilruba Kadın Bakım evinde bulunan kadınlarımıza da istekleri doğrultusunda her türlü hizmetin verildiğini de bu arada eklemek istiyorum. Bursa Kuaförler Odası olarak bu tür çalışmaların yanı sıra, üyelerimiz içinde Hayat Hastanesi ile yapmış olduğumuz anlaşma kapsamında üyelerimize ve ailelerine % 25, birinci derece akrabalarına da  % 15'lik indirim anlaşması yapmış olduğumuzu buradan bütün üyelerimize ve ailelerine hatırlatmak istiyorum.

Röportajımızın sonuna yavaş yavaş yaklaşmış bulunmaktayız. Peki son olarak Saliha Hanım, Bursa Kuaförler Odası olarak eğitim çalışmaları hakkında ne tür hizmetler sunuyorsunuz? Bunlarla ilgili bizlere bilgi verebilir misiniz?

Ben değil ,biz olma hedefindeyiz…

Elbette memnuniyetle. İki grup olarak topuz eğitimi, bir grup el ayak bakımı eğitimi, iki gruba türban eğitimi vermekteyiz. Her 3 Eğitimimizden görüntüleri sayfamızda görebilirsiniz... Diyerek sözlerini tamamladı.

Daha birkaç ay önce başkanlık görevine gelmiş olmasına rağmen, sektörde yarım asra yakındır çalışmalar yürütmüş olmanın avantajıyla birçok konuda Bursa'mıza ilkleri yaşatan kentimizin değerli Oda Başkanlarından olan Bursa Kuaförler Odası Başkanı Hanımefendi Sayın Saliha Geçici' ye bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF:  ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.