Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa vazgeçilmez bir turizm merkezi

Hasan Erdem turizm sektörüne dair merak edilenleri Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2017 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2017 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa vazgeçilmez bir turizm merkezi

Turizm politikasını geliştirmek gerekiyor. Gerekli yatırımlar daha da artmalı diyen Erdem ‘turizm sektörümüze ait güzellikleri yaymamız lazım’ dedi.

Turizm sektörü hakkında neler yapılabilir?

Dış ilişkilerimizin düzeltilmesi gerekiyor. Avrupa Birliği ile bağlantılarımız güçlenmeli. Cumhurbaşkanımızın yurt dışında yaşayan insanlarımıza turizm sektörü konusunda daha fazla alternatif sunması gerekiyor. Dünya’nın incisi olan Türkiye’miz turizm sektörü açısından oldukça önemli bir ülke olmaktadır. Ancak turizm sektörü çok büyük yatırımlarımız olduğu halde ve istihdam alanının yeterli olduğu halde bunu yeterince değerlendiremiyoruz. Daha göze çarpmak için Turizm’de yeni bölgeler keşfedilmeli ve Bizim el birliğiyle turizm sektörümüze ait güzellikleri yaymamız lazım.

Sizce bu sektör nasıl değerlendirilir?

Uzakdoğu kıtalarında kendimizi göstermemiz; Türkiye’ye hiç gelmeyen kıtalarla Ülkemizi tanıtarak, katkı sağlayarak bunların aşılacağını düşünüyorum. Sonucta Avrupa kıtasındayız ülkeleri yok sayamayız. Gelmesi gerekenler geliyor. Gelemeyen, ülkemizi tanımayan kıtalarımız fazlalıkta. Bunlara çözüm gelirse Türkiye'nin turizm faaliyeti artabilir.

Turizmle ilgili Türkiye sürekli bir değişim halinde. Bunu nasıl yorumluyorsunuz Hasan Bey?

Turizm politikasını geliştirmek gerekiyor. Gerekli yatırımlar daha da artmalı. Sürekli değişim Turizme yarar değil zarar veriyor. Ben gerçekten Turizm sektöründen anlayanların bu işi yapması taraftarıyım.

Diğer Turizm şirketlerinden sizi ayıran özellikler nelerdir?

Sabır, sebat ve takip Olmazsa olmaz üç madde. 35 yıl aynı yerde aynı işi aynı insan kitlesiyle çalışmak bir başarıdır. Biz de bunu fazlasıyla yapıyoruz.

Turizm sektörü denince akla ilk olarak Bursa’mızın Uludağ'ı geliyor. Uludağ hakkında neler söyleyebilirsiniz? Daha da canlandırılabilir mi?

Uludag Vazgeçilmez bir turizm merkezi Resterasyonu, Türkiye’de ki ilk kayak merkezimiz Modern Teleferik sistemi olunca daha da iyi olması ama daha fazlası gerekli. Mesela Uludağ Master planı (22 tane) Uludağ köyünün turizme kazandırılması, varlık içinde yokluk çeken insanlarımızın Devlet Projesi ile kalkınma sağlayarak canlandırılabileceğini düşünüyorum.

Yunus eli Havaalanının açılmasının turizme olan katkısı hakkında neler söyleyebilirsiniz?

16 yıl önce burası kapatılamaz demiştim. Hatta basına bu konuda bir demeçte vermiştim o zamanlar. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep ALTEPE ye bu vasıtayla teşekkürlerimi sunuyorum.

Biraz da spor konuşalım. Bursaspor hakkında planlarınız var mı?

27 yıldan beri Bursaspor’un peşindeyim yönetici olarak hizmet ettim ve Allah nasip ederse başkan olma hedefimde var sonuçta bu şehirde yaşayıp kazanıyorsak Bursaspor’da hizmet etmek istiyorum.

HABER FOTORAF GİZEM AŞUK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.