Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURSA TURİZMİNİN İNCİSİ SELAM TUR

Pandemi süreci geçici bir süreçtir. Bir çok salgını atlattık. Panik var. Fakat biz turizm sektörü olarak sezonun açılması taraftarıyız. Bununla ilgili büyük bir toplantı gerçekleştireceğiz. Temennimiz bu sürecin biran önce bitmesi. Bunu da Allah'ın izni ile atlatacağız.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2020 00:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2020 00:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSA TURİZMİNİN İNCİSİ SELAM TUR

HASAN ERDEM KİMDİR

Bursa Uludağ üniversitesi İlahiyat fakültesi 1987 de mezun oldum. Bölmümde ilk defa daha önce hazırlanmamış bir tez hazırladım. Tezimin konusu islamiyetin turizm ile ilişkisiydi. Bununla ilgili Hz.Muhammed s.a.v sözlerini irdeleyip derledim. Bunun ile ilgili ayetler toparladım. Turizmin insan sağlığı açısından da faydalı olduğu kanaatine vardım. Turizm maceram bu şekilde başladı. Mezun olmadan önce öğrencilik yıllarımda Dilmen otelde resepsiyon memurluğu görevini yerine getirmiştim. Vesile ile Selam Turizm'i kurdum. O dönemlerde Bursa'ya yeni yeni gelmeye başlayan Körfez Konseyi İşbirliği ülkelerinden gelen turistleri ağırlmak ve gezdirmek için acentamı kurdum. 36 yıldır bu sektörde yer almaktayım. Amacımız müşterilerimizin memnuniyeti ve ülkemize kazandırdığımız ekonomik kazançtır.

ZENGİN BİR İTİBAR KAZANDIK

Turizm sektörü çok hassas ve çok narin ve kibar bir sektör. Bu olumsuz gelismelerden sağ çıkıp dimdik ayakta durduk. Aynı sektörde aynı yerde uzun yıllar devam etmek sabır isteyen bir iştir. Bu sabır ve sebat gerektiriyor. Pes edip kaçmak yok. Önemli olan itibar kazanmaktır. Bu kazancımızdan çok daha önemlidir. Zengin bir itibar kazandık. Turizmin yanısıra farklı sektörlerde de atılımlarım oldu. Bundan dört beş yıl önce wamtes isminde bir restorantım vardı. İyi bir yatırım yaparak bu yeri parmakla gösterilir hale getirdim. Ama mülkiyeti Uludağ üniversitesine bağlı olduğu için malesef ileri göremeyen bir rektör tarafından tesis kurulacağı gerekçesiyle tahliye edildik. Bu yanlışı düzelltmeleri için uğraştım fakt bu durum beraberinde çoğu olumsuzlukları beraberinde getirdi. Şu an hala boş durmakta. Bunun yanı sıra inşaat sektöründe girişimlerim oldu. Bunun yanı sıra Yenişehir Hava limanı aktif hala gelebilmesi için çok çaba sarfettim ve sonuç olarak başardık. Türkiye'nin birçok bölgesine tarifeli seferler başlattık. Ancak daha sonra Sabiha gökçen satılınca yolcu tahütünden ötürü seferler oraya aktarıldı.

TÜRKİYE'NİN TANITIM PROSEDÜRÜNÜN DEĞİŞMESİ LAZIM

Fakat turizm sektörü benim branşımdır. Türkiye bu konuda coğrafi açıdan gerek kültür açısından çok bereketli ve kutsal topraklara sahip. Türkiyenin tanıtımındaki prosedürleri ve çizgilerinin değişmesi lazım. Bu çizgilerin devlet politikası olması lazım ki bu sektörde iyi bir atılım yapabilelim.

UYGUN KİTLELERE İSABETLİ TANITIM YAPILMALI

Bursa inanç turizmi açısından çok önemli bir yer. Dünyanın en kaliteli kirazı, armutu ve inciri Bursa'da yetişir. Bunların kıymetini bilmek lazım. Bunları doğru tanıtmak lazım. Bu kriterleri isteyen kitle hangisi ise oraya yönelmeli ve çalışılmalı. Gördüğüm kadarıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Sudi Arabistan kültür olarak Bursa ilgisini çekmekte. Avrupa ülkelerinde bulamadıkları güzellikler var şehrimizde.  Ezan okunuyor, bir yanda yaz turizmi bir yanda kış turizmini yaşayabiliyorlar. Bu açıdan uygun kitlelere isabetli ve dijital tanıtım yapılmalı.

Pandemi süreci geçici bir süreçtir. Bir çok salgını atlattık. Panik var. Fakat biz turizm sektörü olarak sezonun açılması taraftarıyız. Bununla ilgili büyük bir toplantı gerçekleştireceğiz. Temennimiz bu sürecin biran önce bitmesi. Bunu da Allah'ın izni ile atlatacağız.

Sayın Hasan Erdem'e nezaketinden ötürü Bursa Haber olarak çok teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum.

                                                                       

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.