Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURSA'NIN SULU YEMEK USTASI !!!

Uzun ve güzel bir kariyer neticesinde sektör değiştirerek gıda hizmet sektörüne giriş yapmış olan" Elit Lezzet Ustası"nın kurucu ortaklarından Sayın Fevzi Yörük ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 08:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 08:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSA'NIN SULU YEMEK USTASI !!!

Öncelikle Fevzi Bey sizi tanıyabilir miyiz?   Sonrasında ise Elit Lezzet Ustası'nın kuruluşu ve bu günlere  geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Tabi ki  memnuniyetle. Tabii başta bizlere böyle güzel bir fırsat tanıyan Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

1974 yılında Bursa'da doğdum. Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldum .Bursa'da dünyaca ünlü  Otomotiv kuruluşlarında takriben 18 yıl kadar çalıştım ve 2015 Nisan ayında üç ortakla  girmiş olduğumuz bu sektörde ,temmuz ayından itibaren faaliyetlerimize başladık. Sonrasında bir ortağımızın çekilmesiyle Sayın  Erhan Ferik'le birlikte çalışmalarımızı günümüze değin sürdürmüş bulunmaktayız. Ortağım Erhan Bey ile gerçekten de birbirimizi tamamladığımıza inanıyoruz ve böylelikle bir bütün halinde günümüze dek güzel çalışmalar yaptığımızı kalite esaslı çalışmalarımızı  müşteri memnuniyeti  çerçevesinde  devam ettirdiğimiz kanaatindeyim. Şu anda sektörde 1100 kişiye yemek veriyoruz. Aşağı yukarı 750 kişilik  dışarıya Kataring  hizmeti vermekteyiz. Bursa' mızın önde gelen holdinglerine ve büyük şirketlerine Butik yemek hizmeti verdiğimizi söyleyebilirim . Küçük sanayi de çevre işletmelerde  çalışan Yaklaşık 300-350 kişiye ise sulu yemek vermekteyiz.

Peki  sektörümüzde sıkıntılar yaşıyor musunuz?

Yani olmaz mı genel anlamda et fiyatlarındaki maliyetlerin sürekli  yükselmesi bizleri  sıkıntılarla karşı karşıya  bırakıyor .Genel anlamda gıda sektöründe ortalama geçtiğimiz yıl enflasyon oranı  % 25'lerde iken maalesef biz  % 15 kadar bir  fiyat artışı yapabildik halen yüzde onluk bir kaybımız olduğunu söyleyebilirim.,

Sektörde yoğunlukla   tutulmanızın  sebepleri neler olabilir?

En çok tercih edilme nedenimiz yemeklerimizi sabahtan itibaren yapmamız ve  zamanında işletmelere ulaştırdığımızı söyleyebilirim. Bu tabii bizim sektörde güzel ve taze yemekleri sunuyor olmamız bizi ön plana çıkartmaktadır.

Fevzi Bey gerçekten de iki buçuk sene de güzel başarılara imza atmış olduğunuz gözükmekte. Peki Elit Lezzet Ustası'nın gelecek hedefleri ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Az önce de söylemiş olduğum gibi yemeklerimizi sabahtan itibaren üretiyor olmamız bizi sektörde ön plana çıkartmakta ve bu çalışma sisteminden  kesinlikle taviz vermeden zamanı doğru kullanabilmeyi amaçlamaktayız. Yemek pişirme ve sevkiyat saatini minimum düzeyde tutarak sektörde yakalamış olduğumuz ivmeyi daha da istikrarlı bir hale getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

Fevzi bey bilindiği üzere işsizlik oranları yüksek çıkmakta bilhassa gençler üzerindeki işsizlik oranları ise genel oranların  da yukarısında çıkmakta. Bu konuyla ilgili sizde genç başarılı bir girişimci ve işveren olarak gençlerimize neler tavsiye edersiniz ne tür öğütlerde bulunursunuz?

Gençler mutlaka elindekilerin kıymetini bilsinler sağlıksa sağlıklarının ,paraysa paralarının  kıymetini bilsinler . Yaptıramıyorsan ,yapacaksın. Kuralını ben  iş hayatımda kendime düstur edindim.Tabii çalışma hayatında  bir sistem oluşturmak da çok önemli diye düşünüyorum.

18 yıllık güzel bir kariyer ve sonrasında da son iki buçuk yıldan beri de burada güzel çalışmalara imza atmaktasınız. Peki genel anlamda Fevzi bey hayatından memnun mudur acaba?

Dediğiniz  üzere 18 yıl kadar Bursa'mızın dünyaca ünlü kuruluşlarında çalıştım. Sonrasında da iki buçuk yıldan beri de burada güzel çalışmalar yürütmekteyiz. Şu an itibarıyla yanında 17 kişi çalışıyor günü gününe Personelimizin maaşlarını  ödeyebiliyorsam benden mutlusu yok diyebilirim. Bu sektöre   çocuğumun rahatsızlığı sırasında girdim ve gerçekten de girdiğime de memnunum ve genel anlamda da ailecek de memnun olduğumuzu söyleyebilirim.

Röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak vatandaşlarımıza, halkımıza genel anlamda neler söylemek istersiniz?  Ne tür mesajlar  vermek istersiniz?

KÜÇÜK SANAYİ  ESNAFINA TEŞEKKÜRLER !!!

Öncelikle yeni girmiş olduğumuz 2018 yılının geçtiğimiz yıldan daha iyi olmasını daha bereketli olmasını ve herkesin rahat rahat güzel yemekler yemesini diliyorum. Ve bilhassa Küçük Sanayi esnafına teşekkürlerimi  ve minnettarlığımı iletmek istiyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Gerçekten de iki buçuk yılda iyi bir ivme yakalayarak güzel bir üretim pozisyonuna gelmiş olan Elit Lezzet Ustası ‘nın kurucularından Sayın Fevzi Yörük'e ve Erhan Ferik'e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerine başarılar diliyoruz.

Başta firmalarımız olmak üzere bütün lezzet sever Dostlarıma  Küçük Sanayi ,Bankalar bölgesinde bulunan Elit Lezzet Ustası ‘nın  güzel lezzetlerini  şiddetli önermek istiyorum.

İletişim Bilgileri:

Üçevler Mahallesi,

( Bankalar Bölgesi)

Ersan Sokak No: 2

Telefon: 0 224 441 07 02

Gsm: 0 532 694 59 89

Nilüfer/ Bursa

 

Haber ve Fotograf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.