Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURSA'NIN KURUFASULYECİSİ "MEYDAN KURUFASULYE"

Bursa'mızda lezzet dendiğinde akla gelen ilk işletmelerden olan "Meydan Kurufasulye"nin kurucusu ve işletmecilerinden Sayın Mümin Yılmaz ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2017 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2017 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSA'NIN KURUFASULYECİSİ "MEYDAN KURUFASULYE"

Öncelikle Mümin Bey sizi tanıyabilir miyiz?   Sonrasında ise Meydan Kurufasulye'nin  kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Tabiki, memnuniyetle. Öncelikle bizlere böyle güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi ve ailesine teşekkür etmek istiyorum. 1955 yılında Artvin'in Yusufeli ilçesinde doğdum .1969 yılından bu yana hizmet sektöründe , lokantacılığın  her dalında çalışmalar yürüttüm , muhtelif yerlerde iş yerleri açtım ,son olarak Haşim İşcan Caddesi No :10'da "Meydan Kurufasulye" adı altında kuru fasulye üzerine karar kıldık . Burada  güzel çalışmalar yürüttüğümüz kanaatindeyim. Kurufasulye üzerine İhtisas yaptık da diyebilirim. Yetiştiği tarlasından pişirilen güveç taslarına  kadar, lezzete dair araştırmalar yaptık. Gördük ki bu lezzet Süleyman A.S'nin  misafirleri için cinlere yaptırmış olduğu Toprak güveçlere dayanıyor, lezzet ve bereketin kaynağı bu olsa gerek diyerek bunun üzerine yoğunlaştık  diyebilirim. Meydan Kurufasulye'nin  museccel  tescilli bir marka olduğunuzda ayrıca sırası gelmişken belirtmek istiyorum. Bu iş için en uygunu olan "Erzincan" kuru fasulyesi olduğundan karar kılarak bizde bu yörenin ürünlerini kullanmaktayız.

Kuru fasulye haricinde hangi tür yemekleriniz bulunmakta?

Kuru fasulyenin yanı sıra Kuzu kavurma, Dana kavurma, Tandır, Helal tavuktan Mamül tüm tavuk yemekleri lezzetlerimiz arasında bulunmaktadır.

Meydan Kuru fasulye olarak gelecek hedefleriniz ile ilgili bizlere neler söyleyebilirsiniz?

Tek hedefimiz  bütün insanlara bırakın haram yedirmeyi ,şüphesinden  dahi uzakta yemekler yedirmektir .Örneğin hayvan kesimlerinde olsun ,tavuk kesimlerinde olsun İslam'a uygun olmayan kesim yöntemlerini  ortadan kaldırarak tamamen %100 Helal Mamül ürünlerinden yapılmış olan yemekleri müşterilerimize sunmaktayız.

Halkımız tarafından yoğun rağbet görmenizi nelere bağlıyorsunuz?

Biz margarin ve çeşitli tatlandırıcılardan tamamen uzak durup tereyağı ve günlük kemik suyu ile imal ettiğimiz için lezzetlerimiz  müşterilerimizin gözünden kaçmamaktadır. Öncelikle tercih nedenimiz bu olduğuna inanıyorum .Tabii ki sonrasında birebir ilgi ,alaka ,hoş sohbetler ,muhabbetler ,karşılıklı  güven arttırıcı anlatımlar  neticesinde de halkımızın yoğunlukla teveccühünü kazandığımız doğrudur.

Ziyaretimiz esnasında Meydan Kurufasulye'nin müdavimleri arasında olduğunu öğrenmiş olduğum Prof. Doktor  Sayın Atilla Sağlam ve eşi  Doktor  Sayın Gülderen Sağlam ile de  karşılaşmış olmaktan kendimizi mutlu  saydık .

Öncelikle Gülderen Hanıma  sıklıkla Meydan Kurufasulye'ye  gelme nedenlerini    sorduk?

"Gelmiş olduğumuz işletmelerde esnaf niteliğini göz önünde bulundurup bulundurmamalarını , ayrıca hizmet ve beslenme ağırlıklımı yoksa kazancı merkeze alıp almadıklarını süzmeye çalışıyor ve  böylelikle  karar veriyorum .Tabii bunun neticesinde geldiğimizde karşılanmak, yemek esnasında sohbetler edip etmeme ve uğurlama biçimleri de bizlerin karar vermesinde öncelikli unsurlar. Aynı zamanda sevdiğimiz yemekler yapıldığında , bize haber  vermeleri de başlı başına bir ana faktör diye düşünüyorum. Bu saymış olduğumuz bütün özellikleri burada bulduğum için eşimle birlikte sıklıkla buraya  geliyoruz" dedi.

Aynı soruyu Prof. Doktor  Sayın Atilla  Sağlam'a da sormak istiyorum, Öncelikle bir lokantada, restoran'da aradığınız şeyler neler , bizimle paylaşır mısınız?

" Türkiye'nin bütün bölgelerindeki önemsenen lezzetleri yerinde tatmış biri olarak buradaki kaliteden oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim. Sulu yemekler konusunda oldukça zengin olan Edirne ve yöresinde  yakaladığım lezzeti Bursa'da birkaç lokantada  bulduğumu söyleyebilirim. Üst kalitede Bursa'da 5 lokanta saymamı isteseniz onların içerisinde  mutlaka Meydan Kuru fasulye de   bulunur ama burada bulmuş olduğum lezzeti diğer birkaç yerde de bulmama rağmen buradaki fiyatı oralarda kesinlikle bulamıyorum, diyebilirim. Ayrıca aileden biriymiş gibi hissedilmesi, hoş sohbetler içerisinde zaman geçirmemiz de ayrıca önemli bir husus".

"Son olarak sizlerle şöyle bir anımızı paylaşmak istiyorum. Geçen yıl 30. evlilik yıldönümümüzü kutlamak için nasıl bir program yapalım diye düşündüğümüzde mutlaka bu özel günde Mümin Usta’nın yemeklerinden yemeliyiz diyerek karar kıldık ve burada kutladık. Bu kutlamamızda da yine Kuru fasulye yedik".

Üstün kalitedeki lezzetleri uygun fiyatta halkımıza sunmuş olması ile toplumun her kesimlerinden kişilerin Uğrak noktası olmayı başarmış olan Meydan kuru fasulyeci nin kurucusu ve işletmecisi Sayın Mümin Yılmaz'a ve gıda mühendisi oğlu Recep Yılmaz'a Bizlerde Bursa haber gazetesi ailesi olarak çalışmalarında eve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Haşim İşcan Caddesi,

No: 10/B

Telefon: 0 224 223 51 81

Gsm: 0 555 518 99 70

Osmangazi/ Bursa

Haber ve Fotoğraf : ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.