Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"BURSA İYİ OLACAK"

İYİ PARTİ 'den Bursa 1. Bölge Milletvekili Adayı olan Hanımefendi Sayın Özgür Şimşek ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"BURSA İYİ OLACAK"

Özgür Hanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?    Sonrasında ise İYİ PARTİ ile tanışmanızı ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bursa doğumluyum. Uludağ Üniversitesi Makina Mühendisliği mezunuyum. Coşkunöz ve Orhan Holding gibi ülke çapında kurumsal firmalarda çalıştıktan sonra son 4 yıldır kendi işletmemizi bir marka haline getirdik. Şu an genelde Ortadoğu ülkelerine Tekstil ve Kozmetik ürünlerin ihracatını gerçekleştiriyoruz. İYİ PARTİ ile tanışmama gelince.  Aslında ben eski CHP Mudanya üyesiyim, aynı zamanda 20. Dönem milletvekillerinden Yahya Şimşek'in kızıyım. CHP'de politika yapmayı babamın isminin de etkisiyle aktif olarak sürdüremedim.  MHP kongresinde Meral Akşener Hanımefendiye yapılan haksızlığı gördüm ve bunun neticesinde Meral Hanım'ın bu haksızlığa çok büyük direnç göstermesi neticesinde bizim hakkımızı savunacak kişi dedim ve 5-6 ay kadar önce partiye üye oldum.   Öncelikle İl Yönetim Kurulu Üyesi sonra İl Başkan Yardımcılığı ve Genel Kurul Üst Delegesi oldum. Şimdi de Bursa 1. Bölgeden 8. Sıra Milletvekili adayıyım. Kesinlikle burada 8. sırada aday olmam diye bir şey yok.  8 olmuş 10 olmuş hiç önemli değil, bizim hedefimiz öncelikli olarak Sayın Meral Akşener'i Cumhurbaşkanı yapmaktır.

Peki Özgür Hanım seçimlere de aşağı yukarı 1 ay kaldı, genel görüntü nasıl?   Bu konularla ilgili neler söylemek istersiniz?

Genel merkezimiz sürekli anket çalışması yaptırıyor, şu anki oy oranımız  % 26-30 bandı arasında gözüküyor. Fakat şunun analizini yapamıyoruz. Ben daha da fazla olacağını bekliyorum insanlar üzerinde çok büyük bir baskı var ve bu baskılar neticesinde seçimlerde çok daha yüksek oy alacağımıza inanıyorum.  Bursa'daki hedefimiz ise Türkiye ortalamasının da üzerinde çok daha yüksek bir netice alacağımıza yürekten inanıyorum.

Bursa'yla ilgili projeleriniz var mı?

İşin açıkçası öncelikle şunu söylemek istiyorum.  Bursa'daki sorunlar ile Türkiye'deki sorunlar ekonomik olarak aynı. Şu an sanayide, tarımda iş dünyası neredeyse bitkisel hayatta gibi. Bu iki sektör kredilerle ayakta duruyor.  Borçlarını ödemeye çalışıyorlar ve böylelikle sürdürülebilirliklerini sağlamaya çalışıyorlar. İş dünyası için KOSGEB kredileri çok önemli.  KOSGEB’in mutlaka ön yatırım olarak kredi vermesi taraftarıyım. Şu an KOSGEB işini kurup, ondan sonra başvurusunu yapanlara yardımcı olmakta. Fakat bu büyük sıkıntı yaşatmakta sonuçta insanların şu an iş kurmaları çok zor, o yüzden mutlaka KOSGEB'in 10 Bin –15 Bin TL'lik kredi destekleri ile ilk 5 sene içerisinde en az 5 kişi istihdam sağlayan projelere,  tabii bunun takibinin de iyi yapılarak iyi projelere destek olması ekonominin canlanması ve böylelikle kadın istihdamının da artması yönünde  katkı koyacağını düşünüyorum. Bu tür uygulamalar mikro ölçek olması ve aynı zamanda işsizliği de bitireceği kanısındayım. Bunun yanı sıra mutlaka kadınların emek kooperatifleri misali oluşumlar yaparak bilhassa Bursa'da dağ köylerindeki üreticilerin desteklenmesi ve böylelikle şehirden köye dönüşün başlanması hedeflenmelidir. Bu aynı zamanda dağ yöresindeki kadınların maddi olarak da özgürlüğe kavuşması anlamına gelmektedir, böylelikle ailelerine de destek olacakları muhakkaktır. Bunların yapılabilmesi için çok büyük kaynaklara ihtiyaç olunmaması hayata geçme şansını arttırmaktadır.

24 Haziran'daki kritik seçimlere partiler bir tarafta "Millet İttifakı" diğer tarafta da "Cumhur İttifakı" adı altında giriyorlar. Peki sizin bu ittifaklara bakış açınız nasıl neler söylemek istersiniz?

Öncelikle şunu söyleyebilirim ki. Cumhur İttifakının olmasının tek sebebi MHP'nin oylarının düşmesidir. Aslında AKP'nin de bundan pek memnun olduğunu sanmıyorum. MHP'nin oylarının düşmesi ve bu süreçte Güneydoğu oylarının da azalmış olması bence AKP'nin memnuniyetsizliğini daha da arttırıyor inancındayım.

İYİ PARTİ' nin de içerisinde bulunduğu millet ittifakına gelince çok doğru bir oluşum olduğu kanaatindeyim.  Saadet Partisi ve Demokrat Parti gibi baraj problemi olan partilerin de içerisinde bulunduğu İttifak herkese eşit koşullarda davranılması, parlamenter sistemin devamı, özgürlüklerin sürdürülebilmesi, demokrasinin taçlandırılması gibi ana unsurlar etrafında buluşturmuştur. Eskiden CHP ve Saadet Partisi'nin bırakın ittifaka girmiş olmalarını böyle bir şey dahi düşünülmezdi. Böylelikle AKP'ye giden milli görüş oylarının esas adresi olan Saadet Partisi'ne döneceğini tahmin ediyorum.

Peki bize İYİ PARTİ'nin seçim hedefi ile ilgili neler söylemek istersiniz?

İYİ PARTİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR..

Hedefimiz tabii ki 1. Turda Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Meral Akşener'i ülkenin başına getirmek. Fakat ikinci tura kalacağı kaçınılmaz,     2. Turda Recep Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener arasında tercih yapması istenildiğinde halkımızın Meral Akşener'den yana oylarını kullanacaklarına inancım sonsuzdur.

Özgür Hanım röportajımızın da sonuna yavaş yavaş yaklaşmış bulunmaktayız. Son olarak neler söylemek istersiniz?  Vatandaşlarımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?

Son haftalarda öncelikle Doların ülke para birimimiz karşısında aşırı derecede değer kazanmış olması ülke ekonomimizin zor durumda olduğunun göstergesidir. Yurt dışından döviz ile gelen ürünleri ülke içinde TL ile satmak gerçekten büyük sıkıntı. Bu tür aşırı oynaklıkların ülkemizin puanını her geçen gün dünyada düşürmektedir.

Bunun yanı sıra devlet bütçesinde israfın bitirilmesi ile çok büyük oranda maddi kaynakların,  kazanımların ortaya çıkacağı görülmektedir. Buradan elde edilen gelirler sayesinde bütçeyi yavaş yavaş denk bütçe haline getirmenin mümkün olacağına inanıyorum.  Bu da tabii ki ülkemizin yerli para birimine ve ekonomisine olan inancı önce yurtta,   sonra da bütün dünyada arttıracağı kanısındayım.

Son olarak,  17 Haziran Pazar günü Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı Adayımız Meral Akşener'in de katılımıyla gerçekleştireceğimiz mitingimize buradan bütün Bursalı hemşerilerimizi davet etmek istiyorum.  Lütfen 17 Haziran Pazar gününü bir kenara not etsinler. Ülkemizin demokratik, sosyal ve hukuk devletine aynı zamanda özgürlüklere ulaşabilmesi için köprüden önceki son çıkış olarak gördüğümüz 24 Haziran seçimlerinde bütün halkımızı oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.