Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da sektörünün öncü kuruluşu

Bursa'da sektörünün Öncü kuruluşlarından olan Bebeler Sarayı'nın işletmecilerinden Sayın İsmail Özevin ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da sektörünün öncü kuruluşu

Bursa'mızın öncü bir o kadarda köklü kuruluşlarından olan Bebeler Sarayı'nın sahiplerinden ve işletmecilerinden Değerli İşadamlarımız Sayın İsmail Özevin ‘Bursalılara bütün hemşerilerimize ticari hayatlarında mutlu, bol kazançlı ve sağlıklı bir yaşam diliyorum’ dedi.

Öncelikle İsmail Bey sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise Bebeler Sarayı'nın kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim.

Elbette Öncelikle bizlere   konuk olduğunuz için Bursa Haber Gazetesi'ne teşekkür ediyorum.. 1951 yılında Bursa'da doğdum doğma büyüme Bursalıyım. 1958 Kapalı Çarşı yangını da dâhil olmak üzere ticari hayatımız anılarla dolu. 1962 yılında ilkokulu bitirdim sonrasında, 1962 senesinden itibaren yine Kapalıçarşı'da çıraklık hayatım başladı ve bu süreç askere gidene dek sürdü. 20 ay askerlik yaptım askerlik döneminden sonra dönüşte yine Kapalıçarşı'da çalışmalara devam ettim. 1991 yılında iş arkadaşım değerli dostum Mesut Çarit ile Bebeler Sarayı adıyla iş yerimizi açtık. O dönemlerde nadir olan bir ticaret anlayışıyla sırf bebe ve yeni doğan üzerine çalışmalar yaptık. Bursa'mızda ve Türkiye'mizde birçok esnafa örnek olduğumuz gibi yardımcı da olduk. Bizden sonra özel bebe mağazaları açılmaya başladı. Onlara öncülük ettiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. Ticari hayatımızdaki ilerlemeler ile birlikte toptan sektörde ivme kazandık ve ikinci bir firma olarak "Baby Center" adıyla imalata başladık. Yavaş Yavaş ihracat yapmaya da başladığımızı söyleyebilirim. Ülkemizin kalkınmasında bir nebze olsun katkımız olduysa O da bizi müthiş derecede mutlu etmektedir.

Kuruluşunuzun gelecek hedefleri ile ilgili okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Şirket olarak yurt dışında da etkili bir şekilde fuar çalışmalarını sürdürmekteyiz. Hatta bunun her geçen yıl artarak devam ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. İhracat rakamlarımızı arttırmak en birinci önceliğimizdir.  Bursa'mız da bu sektörde son 5 yıldır dünyanın göz bebeği oldu. Boyahane, iplik, kumaş, ev tekstili gibi diğer yakın sektörlerde de örnek gösterilmektedir.

Ayrıca; Vişne Caddesi'nde de çok büyük bir katılımla o bölge son yıllarda büyük değer kazandı. Oradaki işletmeler ve kuruluşlar da güzel hizmetler vermekte,  eski Türki cumhuriyetlerden ve yurt dışından birçok müşteri İstanbul yerine Bursa'ya gelerek alışverişlerini yapıyorlar.

İlaveten; Son 3 yıldır Buttim Ticaret Merkezi yanındaki Tüyap fuarına da yurt dışından anormal bir ilgi var. Bursa Ticaret Odası'nın da fuar organizasyonlarında ki katkıları azımsanmayacak ölçülerdedir.

Peki, İsmail Bey sektörel sıkıntılarınız var mı?   Bu konular hakkında okuyucularımıza ne tür bilgiler vermek istersiniz?

Sektörel anlamda imalatçı arkadaşlarımızın özellikle Ar-ge çalışmalarında yetişmiş eleman ve kalifiye personel sıkıntıları olduğunu duymaktayız, bu sorunun da zamanla aşılacağını ümit etmekteyim

İsmail Bey gerçekten de Bursalılardan yüksek oranda teveccüh görüyorsunuz bu durumu neye bağlıyorsunuz?

İmalat tarzımız diyebilirim. Organik İplik ve boya kullanıyoruz son birkaç yıldır diğer ürünlerde olduğu gibi müşterilerimizin organik ürünlere ilgisi her geçen gün artmakta bu alanda biraz iddialı olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Organik İplik ve boya kullanıyor olmamız hem ürünlerimizin kalitesini arttırdığı gibi, aynı zamanda müşterilerimizin bize olan teveccühlerini de artırmaktadır.

Röportajımızın sonuna yaklaşırken daha başka neler söylemek istersiniz? Bursalılara ne tür mesajlar vermek istersiniz?

Bursa'da Kapalı çarşımız da perakendeye yönelik 2 mağazamızda 25 yıldır değerli Bursalılara ve dostlarımıza en kaliteli hizmeti verme çabasındayız. Biz onları daima mağazalarımıza bekliyor olduğumuzu belirtmek isterim. Ayrıca bütün Bursalılara bütün hemşerilerimize ticari hayatlarında mutlu, bol kazançlı ve sağlıklı bir yaşam diliyorum.

İlaveten;  Yaklaşmakta olan Ramazan ayının ve sonrasındaki Ramazan Bayramı'nın da bütün halkımıza ve İslam âlemine hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. ,

Sayın İsmail Özevin’e ve değerli ortağı Sayın Mesut Çarit'e Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak çalışmalarında, hizmetlerinde,  gelecek proje ve planlamalarında başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ESKİ BAKIRCILAR KAPALI ÇARŞISI

NO:49-51

TEL:0 224 220 67 92

OSMANGAZİ/BURSA

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.