Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Sektörünün Öncü Kuruluşu: "En Ünlü Baharat Ve Aktariye"

En Ünlü Baharat ve Aktariye’nin kurucusu ve sahibi aynı zamanda Türkiye, Aktarlar ve Baharatçılar Federasyonu Kurucu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı olan Sayın Ercan Zeybek ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2017 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2017 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Sektörünün Öncü Kuruluşu: "En Ünlü Baharat Ve Aktariye"

1250 çeşit değişik bitkiler satan ve  her gecen gün daha iyiye gitmekte olan aktar insanlarımızın daha güzel bir sağlığa kavuşmalarına yardımcı oluyor.

Öncelikle, Ercan Bey, sizi tanıyabilir miyiz?

Elbette, 1978 Bursa doğumluyum. Bursa’nın en eski aktarlarından olan Koygun Aktariye ’de uzun yıllar çalıştım ve tecrübelerimi arttırdım. Edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlere istinaden 1997 yılında "En Unlu Baharat ve Aktariye" adıyla Yıldırım, Kurtuluş Caddesinde ilk işyerimizi açtık. Bu sektörde hizmetin hızlı olduğunu anlayınca ve insanların Kimyasaldan bitkisele geçişleri hızlanınca Yesilyayla, T.M.Ali Caddesinde daha uygun fiziki mekana sahip olan işyerimizi de 2005 yılında açtık, ilk günkü doğallığımızla insanlara hizmet vermeye çalışmaktayız.

Sosyal Sorumluluk projeleri ve STK'lara yaklaşımınız nasıl acaba?

Oldukça iyi, Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Federasyonu'nun kurucu üyelerinden olduğum gibi, son üç yıldır da Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteyim. Sektörümüzle alakalı bir takım düzenleyici tedbirlerin alınmasıyla ilgili federasyonumuzda aktif olarak çalışmalar yürütmekteyiz.

Kıs aylarında, En çok hangi ürünleriniz talep görmekte?

Özellikle bu mevsimde, insanlarımızın kullanmış olduğu doğal ürünler;

Kış Çayları

Zencefil

Ihlamur

Papatya

Ekinezya

Kusburnu'nu sayabilirim. Sağlık acısından bu tur doğal ürünleri insanlarımızın tercih etmesinin, yararlarına olacağı kanaatindeyim.

Genel olarak, işyerinizde hangi urun grupları bulunmakta?

Doğal Sac Bakim Şampuanları

Sac Bakim Yağları

Cilt Bakim Ürünleri

Doğal Sabunlar

Kilo Aldırıcı Ve Kilo Verdirici Karışımlar, Kürler.

Çeşitli Bitkisel Sular

Yağlar

Doğal Çaylar

Macunlar

Ve 1250 çeşit değişik bitkilerimizle, satışlarımız her gecen gün daha iyiye gitmekte, böylelikle insanlarımızın daha güzel bir sağlığa kavuşmalarına yardımcı olmaktayız.

Peki Ercan Bey, sektörel sorunlarınız var mı?  Varsa okuyucularımıza neler anlatırsınız?

Tabiki var, Mesela;

Bu ata sektörüne sürekli gündem tazeleyen eczacılar, islerimize, bilgimize önemli ölçüde sekte vurmaktadır. Ama biz diyoruz ki, gelin birlikte olalım. Federasyonumuz bünyesinde bilirkişi ve resmi merciler tarafından denetlenen eğitim seminerleri ve aktivitelerimize katılmalarını öngörüyoruz.

Ve diğer bir sorunumuzda, Artık herkesin aktar olmasıdır. Eskiden emekliler tekel bayii, kuruyemişçi veya değişik islere yönelirken, son zamanlarda herkes aktar dükkanı acar oldu. Bu durum isinin hakkini vererek yapan aktarlarımızı da zor durumda bırakmaktadır. Mutlaka bu duruma Tarım Bakanlığının el koyarak, gerekli yasal düzenlemeleri yapmalarını federasyon ve Aktar Esnafları olarak beklemekteyiz.

Daha başka neler ilave etmek istersiniz?

Geleneksel olarak her yıl aşure ayında, 1000 kişilik aşureyi, işyerimizin önünden halka ikram etmekteyiz. Kıs aylarında ise meşhur Osmanlı cayimizin dağıtımını da yine ücretsiz olarak yapmaktayız. Diyerek sözlerini tamamladı.

Arayacağınız her bitkiyi, urunu bulabileceğiniz, tam teşekküllü bir Baharat ve aktariyece olan "En Unlu Baharat ve Aktariyenin değerli sahibi Sayın Ercan ZEYBEK'e çalışmalarında Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar dileriz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

MERKEZ

YEDİSELVİLER MAHALLESİ

T.M ALİ CADDESİ NO:82

Tel: +90 224 362 22 23

YILDIRIM /BURSA

ŞUBE-1

DAVUTDEDE MAHALLESİ

KURTULUŞ CADDESİ NO:154/A

TEL: 0224 364 70 70

YILDIRIM/BURSA

Haber Ve Fotoğraf: Özkan YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.