Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURSA'DA SEKTÖRÜNE İLKLERİ YAŞATAN TECRÜBE

Uygulamış olduğu güzel çalışmalarla Bursa'ya birçok ilkleri yaşatmış olan Filiz Yıldırım Moda Evi'nin kurucusu ve sahibi Sayın Filiz Yıldırım ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2018 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2018 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSA'DA SEKTÖRÜNE İLKLERİ YAŞATAN TECRÜBE

Öncelikle Filiz Hanım sizi tanıyabilir miyiz?   sonrasında ise Filiz Yıldırım Moda Evi'nin kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Sözlerime başlamadan evvel bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum .1974 yılında Muş'ta doğdum. 1983'te ailemle birlikte Bursa'ya yerleştik. Bu mesleğe girişimde annemin terzi olması  büyük etken olmuştur. Daha çocukluk yıllarımdan itibaren onun yanında mesleğin inceliklerini ve ayrıntılarını öğrenmiş oldum. Meslekte Mektepli değil Alaylı olduğumu rahatlıkla  söyleyebilirim. Tabii ki zaman içerisinde kendimi daha da geliştirdim .1990 yılında evlenmem ve eşimin de tekstilci olmasından dolayı bu benim mesleki açısından daha da önümü açtı, bu süreçte işlerin işleyişi ve çalışma yöntemi bakımından bana gayet   faydalı oldu. Bunlara ilaveten eşim Recep Yıldırım'ın da daha 9 yaşından itibaren  terzi yanında çırak olarak çalışmaya başlamasını  ve sonrasında tekstil sektörüne  geçmiş olduğunu da sırası gelmişken belirtmek istiyorum. Ancak  1996 yılındaki ekonomik krizden dolayı Tekstil'den çıkmak zorunda kaldık . Sonrasında  bir müddet terzilik yaptım .  Bu süreç neticesinde 2007 yılında ilk olarak Erikli'de "Filiz Yıldırım Moda Evi" adıyla ilk iş yerimi açtım 2014'e kadar burada hizmet vermeyi sürdürdüm ,fakat buraya  sığamamaya başladığımızdan  daha  geniş fiziki koşullara sahip olan  Profesör Tezok Caddesi'ndeki  işyerimize taşındık. Halen cadde üzerindeki geniş ve ferah olan işyerimizde  vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma çabasındayım.

Peki Filiz Hanım bizlere ağırlıklı olarak hangi  tür tasarımlar  ve satışlar yaptığınız ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Ağırlıklı olarak gelinlik,  kınalık,  kaftan ve abiye üzerine özel tasarımlar yapmaktayız,  bütün ürünlerimizin  kendi emeğimiz olduğunu üstüne basa basa söylemek istiyorum. Biz burada sadece koltuğunuzda bir karpuz taşımıyor neredeyse 4 karpuz taşıyoruz , diyebilirim.  Bursa'ya ilkleri yaşatan bir işletme olduğumuzdan  da yeri gelmişken bahsetmek istiyorum . Gelinlik,  kınalık ,  kaftan ve abiyelerimizin  hepsini kiralık olarak verebildiğimiz gibi özel dikim üretimlerimizi  dahi kiralayabilmekteyiz.

Filiz Yıldırım Moda Evi'nin gelecek hedefleri ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Ben her zaman kaliteyi ön planda tuttum , insanlara en güzel kıyafetleri yapabilmek ve tasarlayabilmek en büyük hedefimdir. Hala daha  piyasadaki en yeni ve güzeli tasarlayarak vitrinimde ilk önce yer  vermek hedeflerimin başındadır..

Peki Sektörel sıkıntılarla ilgili neler söylemek istersiniz? Var mı? Oluyor mu?

Sektörel sıkıntı gerçekten de çok . İlk öncelikle iş piyasasında haksız rekabet oluyor. Örneğin;  Bursa'da ilk kiralama olayını ben başlattım durum böyle olduğu halde. Normalde Çarşıda 1250 liraya  satılan bir gelinliğin kirası  içinde 1000 liralık bir ücret talep edilmekte. Burada bizde ise aynı modelin kirası taş çatlasın 400-500 liradır .800 ila 1000 lira arasına ise  müşterilerimiz satın alabilirler .Büyük fiyat avantajı  olmasına rağmen maalesef birçok müşterimizin  bu durumun farkında dahi  olmamaları bizleri üzmektedir. Bu hususla ilgili bizler elimizden geldiğince halkımızı bilgilendirmemize rağmen maalesef herhangi bir gelişme olamamakdır. Buradan tekrardan bu avantajı mutlaka fark etmelerini ve yararlanmalarını tavsiye etmek istiyorum.

Peki bu mesleğe girmemiş olsaydınız hangi mesleğe girerdiniz?

Bu meslek hayalimdeki meslek , ama bu meslek olmasaydı ,Otantik bir Butik Cafe açmayı isterdim, insanların muhabbet edebildikleri çaylarını, kahvelerini  yudumlayabilecekleri bir cafe açmak isterdim. Ama bu hayalim hep ikinci planda kaldı. İlk hayalim   olan bu mesleğe girmiş olmamdan dolayı da gayet memnunum.

Yoğunlukla halkımızdan teveccüh görmeniz  ile ilgili 3  neden sorsam bizlere nasıl bir cevap verirsiniz?

1- Öncelikle temiz iş yapmamız.

2- Sonrasında tabii ki ; Güleryüz, müşterilerimizi karşılama ve ilgilenme olsun her zaman  Güler yüzlü bir şekilde davranmamız. Buyur etmemiz.

3. Olarakta düzen ve tertip diyebilirim. Düzen ve tertip ile birlikte vitrin güzelliği de bence tercih edilme nedenlerimizden bir diğer unsurdur diyebilirim.

Peki genel olarak iş  hayatınızdan memnun musunuz?

Elbette, memnunum. İşim ,ailem çocuklarım, onların sağlıklı bir şekilde büyümüş olmaları ve üçünün de üniversitede okumuş ve okuyor olmaları beni ziyadesiyle hayatta memnun kılmaktadır. Kızım İlahiyat mezunu ,oğlum endüstri mühendisliğini bitirdi ,şu an Hava Harp Okulu'nda ve kısa zaman sonra pilot olacak. Diğer oğlum Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi, Tabii çocuklarımın başarıları ve onlardan gelen iyi haberler beni hayatta daha da memnun kılmakta ve mutlu etmektedir. Aynı zamanda eşimin de her zaman yanımda olması ve desteklemesini de söylemeden geçemeyeceğim.Bunların hepsinin bir araya gelmesi  memnuniyetimi  katbekat arttırmaktadır.

 

Gelinlik , Kınalık , Kaftan ve Abiye kıyafetlerde Bursa'da kiralık sistemini ilk kez uygulayan ve sektörüne öncelik eden Filiz Yıldırım Moda Evi'nin sahibi ve kurucusu Sayın Filiz Yıldırım'a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Selçukbey Mahallesi,

Profesör Tezok Caddesi      No: 183

( Bim  karşısı, Ardanuçlular Derneği Üstü)

Telefon: 0 224 361 63 53

Gsm: 0 532 627 68 27

Facebook: Filiz Yıldırım Moda Evi

Instagram: Filizyildirimmodaevi

Yıldırım/ Bursa

Haber ve Fotograf : ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.