Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da sektörün öncü kuruluşlarından Selinay Tekstil Ltd. Şti.

Üretiminin %75'ini ihraç ederek, Bursa'da sektöründe ses getiren "Selinay Tekstil LTD ŞTİ"nin Genel Müdürü Sayın Mümin Yeşilbahçe ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2017 22:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2017 02:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da sektörün öncü kuruluşlarından Selinay Tekstil Ltd. Şti.

İtalya,Polonya,Singapur,Belçika ,Dubai ,Katar,Ürdün,Fas gibi ülkelere ihracat yapan Selinay Tekstil
Kurumsal bir firma olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Öncelikle Mümin Bey, sizi tanıyabilir miyiz?   Sonrasında ise Selinay Tekstil'in kuruluş aşamalarından da bahsederseniz çok sevinirim?
1961 Bulgaristan doğumluyum.1971'de Bursa'ya yerleştik. Marmara Üniversitesi ,Eğitim Fakültesi Elektronik Bölümünden mezun oldum.Uzun yıllar değişik işlerde çalıştıktan sonra ,hatta o işlere devam ederken 1994 yılında eşim Necla Yeşilbahçe ile birlikte 1 nakış makinasıyla konfeksiyon sektörüne giriş yapmış olduk. Eşim Necatibey Kız Meslek Lisesi Konfeksiyon Bölümü mezunu olduğundan şirketimizin kuruluşundan itibaren çok büyük uğraşlar vermiştir.
Sonrasında Arabayatağı Mahallesindeki işyerimize 3 nakış makinasıyla geçtik, daha sonra iki ,iki derken 2015 yılında 4000 metrekarelik alan üzerine 3500 metrekarelik kapalı alanda ve 13 nakış makinamız ve  idari ve üretimdeki 82 personelimizle Fantezi Nakışlık Tül Perde imalatı ,çalışmalarımıza ilk günkü şevkle devam etmekteyiz.

Peki Mümin Bey, Şirketinizin misyon ve vizyonuyla ilgili neler söylersiniz?
İçinde bulunduğumuz sektörde sağlıklı büyüme ve gelişmeyi sürdürmek, bütünlük içinde çeşitlenmek, küreselleşmek, hem yurtiçinde hem dünyada güvenilir marka olmak.
Çevre bilinci ve toplam kalite inancı içinde; insan kaynağımızı teknolojiyi ve bilgiyi en etkin ve verimli şekilde kullanarak, akılcı ve öncü yaklaşımlarımızı sürdürerek, gelir ve istihdam yaratarak; ülkemizin, müşterilerimizin, çalışanlarımızın menfaatlerini en üst seviyeye yükseltmek.

Hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz?
İtalya,Polonya,Singapur,Belçika ,Dubai ,Katar,Ürdün,Fas,Çin,Rusya,Ukrayna,Kazakistan ,Özbekistan,Azerbaycan,Türkmenistan  ihracat yapmış olduğumuz ülkelerdir.Ayrıca;
Almanya'daki  Heimtekstil Fuarına 4 yıldır katılmaktayız.İlaveten,Moskova,Şangay,Şenzel Tekstil fuarlarına da katılmış olduğumuzu sırası gelmişken belirtmek isterim.

Yurtiçi ve yurtdışı satış oranlarınız nasıl acaba?
Takriben üretimimizin % 75'ini ihraç etmekteyiz.Geri kalan % 25'lik oranı ise yurtiçindeki 100 noktadan yaptığımız parekende satışlar   oluşturmaktadır.

Birde sizin "CASA NATURALE "adıyla bir diğer markanız var değil mi?
CASA NATURALE üç yıllık bir marka ve biz bu markayı yurtdışı satışlarımızda  kullanmaktayız.

Ürünlerinizi popüler dizilerde de görebilmekteyiz değil mi Mümin Bey?
Evet,M uhteşem Yüzyıl ve Muhteşem Yüzyıl  Kösem  dizilerinde, bazı kostümlerde bizim ipek üzerine yapmış olduğumuz nakışların kullanılmış olması, bizim için büyük bir övünç kaynağıdır.

Gelecek planlamalarınız hakkında neler söylersiniz?
Yeni Makine Yatırımları düşünmekteyiz. Bunun dışında ihracatımız içinde ki Avrupa ülkelerinin payını arttırma çalışmalarımız bulunmakta.
AR-GE yatırımlarına çok büyük önem vermekteyiz. Verimli iş planlama yapısı ve AR-GE'ye dayalı iş planları ile sürekli geleceğe yatırım yapan bir firma olduğumuzu belirtmek isterim.her geçen gün kurumsal bir firma olma çabasındayız.

Sektörünüzde sorunlar var mı?  Varsa okuyucularımıza neler söylersiniz?
Sektörümüzde yetişmiş ve yetişecek  eleman sıkıntısı had safhada.
Ekonomik istikrarsızlık,dövizin aşırı oynaklığının da büyük sorun olduğunu söylemek isterim.
Ticari Anlaşmaların olmadığı ülkelerle yapılan ticarette büyük riskler olması,Ürünlerin çok çabuk taklit edilmesi ve patent sisteminin hala hiç oturmamış olması,Suriyeli elemanları çalıştıranların haksız rekabete mahal vermeleri, Kosgeb desteklerinin çok geç geri dönmesi(Eylül ayında teslim ettiğimiz evraklar için defalarca yazışmamıza rağmen hala bir geri dönüş olmadı).Fuarlarda üretici olmayan firmaların yer kapmış olmalarından dolayı, imalatçıların stand temininde zorluklarla karşılaştıklarını sayabilirim.Bu hususlarda gerekli önemin gösterilerek sektöre destek olunmasını beklemekteyiz.

Özünde büyük bir başarı hikayesi barındıran Selinay Tekstil'in kurucuları Sayın Necla ve Mümin YEŞİLBAHÇE'ye bundan sonra ki proje ve çalışmalarında ,Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ
Selinay Tekstil | Casa Naturale
Adres : DOSAB Gonca sokak. No 13 Osmangazi - 16245 Bursa / Türkey
TEL:0 224 366 77 77
www.selinaytekstil.com.tr


HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.