Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURSA'DA EŞSİZ LEZZET: "HAS PAÇA"

Birbirinden güzel çorbaları ve yemekleriyle kısa zamanda Bursa’mızda sektörünün önde gelen, işletmeleri arasına girmiş olan HAS PAÇA’nın işletmecisi Sayın Zeynep ODABAŞI ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2018 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2018 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSA'DA EŞSİZ LEZZET: "HAS PAÇA"

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Ne zamandan beri ev hanımıydınız? Eşinizin yardımıyla da olsa böyle bir yer açmaya ne zaman karar verdiniz?

Zeynep ODABAŞI. 25 senelik evliyim. Ara ara çalıştım, ara ara eşime yardımcı oldum. Bu işin de yabancısı değilim tabii ki ama çocuklardan dolayı çalışmıyordum, uzun yıllardır ev hanımıydım. Buraya açalı yaklaşık 1,5 sene olacak neredeyse…  Çocuklar büyünce, kızlarım için, onları okutabileyim, daha güzel yaşamları olsun diye bu işe giriştim. Çalışmalardan memnunum, daha da iyi olacağına inanıyorum. Daha da büyütmeyi, daha da güzelleştirmeyi hedefliyorum.

-Menülerinizde neler var? Günde kaç çeşit çorbamız çıkıyor?

  Günde 6 çeşit yöresel çorbalarımız çıkıyor. 13 çeşit yöresel yemeklerimiz çıkıyor. Yemeklerimiz sabit değil, her gün farklı çeşidimiz oluyor. Çorbalarımızdan; kelle paça, dil, ayak, beyin, hem terbiyeli, hem de kendi suyundan çorbalarımız, işkembemiz, ezogelin, mercimek, tavuk suyu var. Yemeklerimizden; patlıcan kebabı ve çeşitleri, kavurma, et sote, tavuk çeşitleri, köfte çeşitleri, kuru fasulye, pilav, zeytinyağlılarımız, sarma, dolma gibi birçok çeşidimiz var. Günlük menülerimiz değişiyor, her gün standart yemeğimiz yok.

-Has Paça olarak gelecekte neler hedefliyorsunuz?

Hedefim; tabii ki daha da büyütmek, Has Paça olarak daha da güzel, müşteriye hitap edebilen, gerek yemek gerek çorbalarım açısından daha da büyütmek ve çeşitlendirmeyi hedefliyoruz. Mekanımızı da daha da büyütmeyi istiyorum. Neden böyle düşünüyorum söylemek istiyorum; bizim tarafta kızları pek okutmazlar, beni de liseden sonra okutmadıkları için ben de daha da büyüyüp, kızlarımı okutayım istiyorum. Kızlarım; Kardelen 14, Yaren 11 yaşında. Okuyup,  kendi ayaklarının üzerinde durabilmelerini istiyorum.

-Son olarak neler eklemek istersiniz? Girişimci olarak ya da girişimci olabilecek bayanlara neler tavsiye edersiniz?

Tavsiyem şudur; çalışmak gerçekten çok güzel bir şey, bayanın kendi ayağının üstünde durması harika bir şey, bütün bayanların korkmadan yapması, girişimci bayanlar olarak bir işin ucundan tutarak, hem aile bütçesine destek, özgür yaşama açısından bir bayanın kendi ayağının üzerinde durması kadar güzel bir şey yok. Geç kaldığımı düşünüyorum. Bütün bayanlara öneriyorum. Bundan sonra inşallah başarılı bir şekilde devam edeceğiz.

Bizler de Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak bizi konuk ettiğiniz için ayrıca teşekkür ediyoruz. Başarılarınızın devamını diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.