Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURSA'DA BİR İLK: ''ULUDAĞ E- SPOR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ''

Bursa'mıza bir ilki yaşatmanın gururunu yaşayan Uludağ E-Spor Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Sayın Doğan Güneş ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2017 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2017 02:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSA'DA BİR İLK: ''ULUDAĞ E- SPOR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ''

Uludağ  E-Spor Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Sayın Doğan Güneş  ‘2017 Ekim ayı ile birlikte "Uludağ E-Spor Gençlik ve Spor Kulübü" adı altında hizmet vermeye başladık’ dedi.

Öncelikle Doğan Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise bizlere ve okuyucularımıza E-Spor hakkında bilgi verirseniz sevinirim?

Tabi ki ,1982 yılında Bursa'da doğdum. Uzun yıllar bilgisayar ve internet işi ile uğraştım. Oynadığımız oyunlar neticesinde ,son yıllarda çıkan bu spora özel ilgi duyarak 2015 yılından bu yana  çalışmalar yürüttüm .Bu uğraşlar neticesinde 2017 Ekim ayı ile birlikte "Uludağ E-Spor Gençlik ve Spor Kulübü" adı altında hizmet vermeye başladık.

E-Spor online oyunlar üzerine kurulu bir spor dalıdır. Elektronik Spor ,dünyanın dört bir yanından kişilerin internet aracılığı ile buluşup oyun oynayabileceği ya da belli zamanlarda düzenlenen uluslararası büyük elektronik spor organizasyonları aracılığı ile dünyanın farklı yerlerinden gelen insanların buluşup ,oyun oynayabilecekleri bir spor olarak tanımlanabilir. Diğer spor müsabakaların da ki gibi e-spor müsabakalarında da kişiler veya takımlar karşı karşıya getirilir ve çeşitli yeteneklerinin konuşacağı, oyunu izlemesi ve yapması keyifli bir ortam oluşturulur. Diğer sporlardaki gibi hem fiziksel hem de zihinsel çaba ve beceri gerektirir.

Peki bizlere Uludağ E-Spor Kulübü'nün kuruluş amaçları ile ilgili neler söylersiniz?

Tüm Spor dallarında eğitim çalışmaları yapmak ,yarışmalar düzenlemek, branşlar açmak ve gençlerin bu sosyal faaliyetlere katılımlarını sağlamak. Vakit geçirmek yerine sosyal bir ortamda kaliteli vakit geçirmelerine olanak tanımak.   El ,göz koordinasyonu analitik düşünebilme ve hızlı karar verme gibi yetilerin gelişimini sağlamak, düzenlenen spor organizasyonları ile hayatın sadece bilgisayar oyunlarından ibaret olmadığını anlatmak sosyal projeler düzenleyerek gençlerin kişiliklerinin gelişimini sağlamak .Gençlerin bilgisayar başında anlamsız ve zaman kaybı olan oyunlardan uzaklaşmalarını  sağlamak bunun yerine mücadele ruhu katarak zeka ve yeteneklerini geliştirebilecekleri birer e sporcu olmalarına imkan tanımak.

Bir spor kulübü bünyesinde  düzenlenecek sosyal sorumluluk projelerine destek vermelerini sağlamak. Sorumluluklar vererek bu projelerde sosyal katkıda bulunmalarını sağlamak. Engelli vatandaşlarımıza e Spor ortamında birer lisanslı sporcu olabileceklerini empoze etmek ve bu vatandaşlarımızı topluma kazandırmaya çalışmak. Gençlerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak, zararlı ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak için çalışmalar yapmak ,ahlaki ve manevi gelişimlerini yükseltmeye çalışmak.

Peki Türkiye'de ve dünyada e-spor ne kadar  yaygın?

Türkiye'de ilk olarak Beşiktaş'ın League of Legends takımını  kurmasının ardından dünya genelinde birçok kulüp  e-spor dünyasına adım attı. Bunlardan bazıları yine futbol ile alakalı olan FIFA için takımlar kurarken diğer bir kısmı ise buna  bağlı kalmayıp League of Legends, CS: GO gibi oyunlar için ekipler oluşturdu .Popülaritesi dünya genelinde hızla artan bu çiçeği burnunda spor dalına giriş yapan takımlardan bazıları şunlardır; Ajax, Paris Saint  Germain, Panathinaikos, Valencia ,West ham United

Yurdumuzdan örnek verecek olursam;  Beşiktaş, Galatasaray ,Karşıyaka ve Fenerbahçe'yi sayabilirim.

Peki şehrimizdeki  durum nedir?

Şehrimizde 1603 Nilüfer Belediye spor takımını kurarak Türkiye'de bir öncülük yapan Nilüfer Belediyesi kuruluşunda Türkiye büyük finalinde çeyrek finale kadar yükselerek çok büyük bir başarı göstermiş ve kendisini Tüm Türkiye'ye tanıtmıştır. Fakat şanssız bir kura  neticesinde daha fazla ileriye gitme şansını kaybetmiştir. Bursa içerisinde şu an güncel olarak faaliyet gösteren  tek  takımı Gürsu Belediyesi bünyesinde  bulunmaktadır.

Kulüp  bünyesinde , sizde takım kuracak mısınız?

Takım kurmak basit bir durum takım kurmaktan önce kulübümüzün  altyapısını oluşturmak ,sonrasında ise takımı  kurmaya başlayacağız . 2018 yılı ile birlikte faaliyetlerimize tüm branşlarda başlamayı  planlıyoruz. Öncelikle alt yapımıza önem vererek kulüp binamızı, demirbaş  eşyalarımızı  tamamladıktan sonra  ciddi bir şekilde takım kurma çalışmalarına da en kısa zamanda başlayacağız .

Doğan Bey röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak vatandaşlarımıza ,halkımıza ,belediyelerimize, kamu ve özel sektör kuruluşlarımıza ne tür mesajlarınız olacak?  Buyrun söz sizde.

Uludağ E- Spor Gençlik ve Spor Kulübü olarak öncelikle az önce de söylediğim gibi altyapımızı oluşturma çabasındayız. Kulüp binası ,demirbaş eşya  ve ekipman sıkıntısı yaşamaktayız .Bununla  ilgili Bursa'daki belediyelerimizden, İl Özel İdaresi'nden, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden, Bursa'daki bu konuya duyarlı bütün iş adamlarımızdan yardımlarını bekliyoruz. Şu unutulmamalıdır ki ; Biz buna sadece oyun olarak bakmıyoruz. Bilgisayar başında arkadaşların boş vakit geçirmelerini de istemiyoruz. Son Olarak üyelik başvurusu yapmak isteyen arkadaşlarımız web sitemizde ki üyelik başvuru formlarını doldurabilirler .

Güzel bir çalışma modeliyle Bursa'mıza bir ilki yaşatmış olan Uludağ E-Spor Gençlik ve Spor Kulübü'nün değerli Başkanı Sayın Doğan Güneş'e  bu anlamlı mücadelesi için bizlerde Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak her zaman yanında olduğumuzu bilhassa belirtmek istiyoruz ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ;

Yeşil Yayla Mahallesi ,

Dinç Çıkmazı    No:4

Gsm:0533 578 78 28

www.uludagespor.com

Facebook-İnstagram-Twitter ;uludagespor

Yıldırım/Bursa

Haber ve Fotograf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.