Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Bursa Antikacılar ve Antika Sevenler Derneği’ İlkleri yaşatıyor

Bursa Antikacılar ve Antika Sevenler Derneği Başkanı Sayın Erdal Sadıç ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2017 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2017 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Bursa Antikacılar ve Antika Sevenler Derneği’ İlkleri yaşatıyor


 

Kuruluşu iki sene bile olmamış olmasına rağmen, girişimci başkanları sayesinde Türkiye'deki üç antika pazarından birini Bursa'ya kazandıran değerli Başkan Sayın Erdal Sağdıç ‘her ayın Üçüncü pazar günü Antika Pazarımızı kurmaktayız’ dedi.

Başkanım, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında da derneğinizin kuruluşu ile ilgili bilgileri okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim.

1968 Bursa doğumluyum. Çeyrek asırdan daha uzun zaman Antikacılıkla uğraşıyorum. Bu işi daima sevk alarak ve severek yaptım. Bursa Antikacılar ve Antika sevenler Derneğimizi 2015 yılında kurduk. Kurucu başkanı da olduğum derneğimizin hali hazırda başkanlık görevini de yürütmekteyim. Derneğimizin 50’ye yakın resmi üyesi olmakla birlikte,300'e yakın temas halinde olduğumuz meslektaşlarımız bulunmaktadır. Çalışmalarımızda bizlere destek olan verilen görevleri layıkıyla yapan bütün üyelerimize buradan teşekkür etmek isterim.

Başkanım, isterseniz birazda Bursa'ya ilk olarak yaşattığınız  "Bursa Nilüfer Antika Pazarından konuşalım.

Daha dernek olarak kuruluşumuzun üzerinden 1,5 sene kadar geçmiş olmasına rağmen ilk icra atlarımızdan biri olan Antika pazarı için bayağı uğraş verdik. Ve şansımıza başarısız darbe girişiminden 2 gün sonra haftalar öncesinden belirlediğimiz 17 Temmuz'u açılış olarak seçmiştik. Sıkıntılı günlerden sonra güzel bir katılımla ilk antika pazarımızı kurmuş olduk ve o günden bugüne her ayın Üçüncü pazar günü Antika Pazarımızı kurmaktayız. Bursa’da bir ilk olan pazarımız, Türkiye’de ise İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncüdür. Lokasyonda olarak çok güzel bir yerde kurulan pazarımızda ailelerin güzel zaman geçirebilecekleri, dinlenebilecekleri, yemek yiyebilecekleri, cafe tarzı işletmeler olduğu gibi lokanta ve restoranlarda bulunmaktadır. Yeri gelmişken belirtmeliyim ki araçlarıyla gelen konuklarımız ücretsiz otoparkımızdan da faydalanabilirler. Yurt dışında ki Antika Pazarlarına da gitmiş olan bazı dostlarımız Bursa Nilüfer Antika Pazarımızın dünya çapında Elit bir Pazar olduğunu dile getiriyorlar. Bu şartları ve olanakları sağlayan değerli Belediye başkanımız Sayın Mustafa Bozbey'e yeri gelmişken teşekkür etmek isterim.

Yurt çapında Üçüncü Antika Pazarı diyorsunuz, bunu başarmak pek kolay olmasa gerek.

Doğru söylüyorsunuz. Antika pazarını yapmak ve oluşturmak için gerçekten de çok zorlu süreçlerden geçtik. Ülke çapında ki bütün antikacılarla iletişime geçerek bir pazar oluşturduk. İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Balıkesir, Kocaeli başta olmak üzere Ülkemizin bir çok il ve ilçesinden antikacı esnaflarımız pazarımıza gelerek stant açmaktadırlar. Sadece antika esnafımız değil, antika severlerde ülkemizin dört bir yanından pazarımıza gelerek ziyaret etmektedirler.

Bursalılara herhangi bir mesajınız olacak mı acaba başkanım?

Bursa halkının ayda bir kurulmakta olan Antika Pazarımıza beklemekteyiz. Türkiye’de sadece üç ilde kurulan şanslı illerden biri olan Bursa'mıza da zaten bu yakışır. Başkanım, Pazarda genellikle ne tür antikalar ve ürünler bulunmaktadır. Pazarımızda genellikle, Osmanlı ve erken cumhuriyet dönemine ait A'dan Z'ye bütün objeler, bakır eşyalar, cam eşyalar, kilimler, cep saatleri, halılar, mobilya aksesuarları ve daha binlerce çeşit ürünü rahatlıkla bulabilirler.

Başkanım, röportajımızın da sonuna yaklaşırken daha başka neler söylemek istersiniz?

Bize her zaman her türlü desteği, esirgemeyen, Nilüfer Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey'e ve diğer başkan yardımcılarına Zabıta, Basın, Kültür Müdürlerine ve belediyemizin bütün personellerine tekrar tekrar teşekkür etmek isterim.

Ayrıca;

Her zaman yanımızda olan ve destekleyen Yaymacılar Odası Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu na ve SİVİLAY Derneğine de minnettar olduğumuzu belirtmek isterim.

Sayın Erdal Sağdıç’a bundan sonraki projelerinde de Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

İHSANİYE MAHALLESİ

2.ER SOKAK (AGORA ÇARŞISI)

PAZARYERİ SİTESİ F BLOK

NO:8/190

Facebook: bursanilüferantikapazari

GSM:0 535 716 32 06

NİLÜFER/BURSA

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.