Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burhan ILGIN ile İş ve Bursaspor Dünyası Üzerine.

Bursaspor Eski Başkan Adayı ve İşadamı Burhan ILGIN, “Ekonomi ve Bursaspor birbirine çok benziyor, ikisi de inişle çıkışlı”

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burhan ILGIN ile İş ve Bursaspor Dünyası Üzerine.

Bursaspor Eski Başkan Adayı, İşadamı Burhan ILGIN kuyumculuk sektörünü ve Bursaspor’u değerlendirdi. Gazetemize ve İş’te Timsah programına konuk olan Burhan Ilgın altın sektörünü şöyle değerlendirdi.

TERCİH HER ZAMAN ALTIN’DAN YANA

“Piyasada inişli çıkışlı bir durum genellikle olur ama yatırım sektöründe altın her zaman liderliğini elinden bırakmıyor ki doğrusuda bence budur. Çünkü diğer yatırım araçlarında suni hareketlenmeler yapılabiliyor ama altında bunu yapmak gerçekten çok zor. Vatandaşlarımız bu yüzden tercihlerini en güvenilir gördükleri altından yana kullanıyor.”

“Altının tercih edilmesin iki sebebi var aslında, biricisi yatırım amaçlı bir diğeri ise günlük ihtiyaçlar olan düğün dernek ve günlük takı nedeniyledir. Ayrıca maddi yönden nakde en kolay çevrilebilecek yatırım aracı olarak görülüyor bunu aslında aileden gelen bir kültür olarak ta görebiliriz. Herhangi bir yükselişte bozdurup iniş durumunda ise tekrar alıma geçebiliyorlar”

YASTIK ALTI ÇAĞRISINI PEK HİSSETMEDİK! 

“Ekonomiyi canlandırmak için hükümetin yaptığı yastık altı altınlarının hareketlendirilmesi çağrısını gerçeği söylemek gerekirse biz pek hissetmedik. Belki büyük yatırımcılar bankalar kanalıyla bu çağrıya kulak vermiş olabilirler ama orta ölçekli ve küçük yatırımcıların bu çağrıya verdiği cevabı bizler pek hissetmedik.”

ÇOCUKLARIMLA KUYUMCULUK SEKTÖRİNDEYİZ.

“Geçmişte babam ve rahmetli amcamların döneminde sanayide ILGIN Kadife olarak üretim sektöründe vardık. Bu sektörün piri olan rahmetli amcam ve babam sanayicilikte yer aldılar ama ülkemizin yaşadığı global ekonomik kriz sonrasında maalesef kadife sektöründen çıkmak zorunda kaldık. Arayışlarımız sonrasında kuyumculuk sektöründe karar kıldık şimdilerde büyük oğlum Mehmet ve küçük oğlum Musa ile birlikte bir aile şirketi olarak iş hayatımıza devam ediyoruz.”

*************************

BURSASPOR’DA BİR ŞEYLERİN DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM!

Burhan ILGIN “Başkan Adayı olduğumuzda söylediklerimizi ciddiye almayanlar şimdi bizim o söylemlerimizi söylemeye başladılar!”

Bursaspor’da geçen seçimlerde başkan adayı olan Burhan Ilgın, adaylık sürecinde söylediklerinin o dönemde dikkate alınmadığını oysa bugünkü yönetimin o söylemleri yeni bir şey olarak savunmasını aslında memnuniyetle karşıladığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti.

KURTULUŞ REÇETESİ YETİŞTİRİCİ KULÜP OLMAKTIR!

“Adaylığım esnasında diğer adayların söylemlerine bakınca Bursaspor’da hiçbir şey değişmeyeceğini anladığımdan aday olmuştum. O dönemde ısrarla kurtuluşun reçetesinin yetiştirici kulüp olmaktan geçtiğini anlatmaya çalıştık. Fakat yıldız oyuncu satın almayı tercih edenlerin vaatleri ağır bastı ama bizde yıldız oyuncu yetiştirmeyi tercih etmiştik. Geçmişte ki söylemlerimizin hiç biri afaki değildi bugünde değil o günlerde itibar etmeyenler bakıyorum şimdilerde bu söylediklerimizi aynen ifade ediyorlar. Bursaspor’un gerçeği değişmedi sadece konuşanların sözleri değişmeye başladı.”

ERTUĞRUL ERSOY’U ve DİĞERLERİNİ SAVUNDUM!

“Hatırlarsanız seçim konuşmamda Ertuğrul Ersoy gibi alt yapı patentli oyuncuları savundum bugünde hala aynı inançtayım. Bakın bugün Ertuğrul Ersoy iyi bir teknik adamın elinde ne hala geldi savunmanın değişmez oyuncusu olmaya başladı. Yarın buna Kubilay Kanatsızkuş, Furkan Soyalp, Rüştü Hanlı gibi isimler eklenecek yeter ki bizler inanalım. Şu yanlış anlaşılmasın iyi bir yabancı oyuncuya karşı çıktığım falan yok mesela kim Pablo Martin Batalla’ya karşı çıkabilir. Serdar Kurtuluş’un yaptığı fedakarlığı hangi futbolcu yapar ama Serdar Kurtuluş bizim altyapımızdan çıkmış bir oyuncu fark burada işte”

TÜRK FUTBOLUNUN MASAYA YATIRILMALI!

“Yabancıların ülkemizde yabancı sınırlamasının olmamasını söylemeleri çok anormal değil çünkü bu söylem neticesinde para kazanıyorlar. Şimdi herhangi bir ülkede çok sayıda Türk oyuncu olsa bizde o ülke için aynı şeyi söyleriz. Ama takımlarımızın içinde bulunduğu ağır ekonomik sorunlar karşısında bunu savunmak çok akıllıca değil bu sebeple Türk futbolu temelden masaya yatırılmalı ve tekrar tüm birimleriyle incelenmesi gerektiğine inanıyorum. Küçük bir örnek Harun Tekin kalede kadroda 9-10 tane yabancı böyle olunca Harun yabancı takımda oynuyormuş gibi oluyor. Bunu da yapacak tek kurum TFF’dir”   

BURSASPOR’DA REFORM ŞART!

“Bursaspor’da reform şart hatırlayın adaylık dönemimde spor lisesi projemizi bugün hayata geçirilmek için harekete geçilmesi beni çok memnun etti. Her ne kadar 1,5 yıl önce dile biz getirmiş olsak da bugün yönetimin üzerinde çalışmasına teşekkür ediyorum. Vakıfköy’den başlamak üzere her kademede reform şart çünkü geç kalınan her dakika Bursaspor’u uçuruma götürüyor. En ufak birkaç sonuç talihsiz önü alınmaz sonuçlar doğuracak çok isabetli tercih olan Paul Le Guen nezaretinde teknik konular, başkan Ali Ay yönetiminde idari konularda mutlaka köklü reformlar yapmak zorundayız.”

TARAFTARDAN UZAK KALMAYIN!

Taraftarlarımız ülke çapında örneği olmayan bir topluluk olduğunu artık ülkemizde yerleşmiş bir olgu bu sebeple gerek taraftarlarımız gerekse bağlı oldukları dernekler ile bütünleşmeyi sağlamak zorundayız. Seçim öncesinde hatırlarsanız taraftar ve derneklerden oluşan bir komisyon kurulacağını söylemiştim. Bu fikrimde hala ısrarcıyım ve şimdiki yönetime ısrarla tavsiye ediyorum Taraftardan uzak kalmayın”   

*************************

HALEPSPOR’U BIRAKTIM!

İşadamı Burhan Ilgın’ın sahip çıktığı semtin sevimli çocuğu 9 yaşında Suriyeli Muhammet, Burhan amcasının sayesinde Bursaspor’la tanıştığını söyleyerek; “Bana ve aileme sahip çıkan Burhan Amca’ya çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde tanıdığım Bursaspor’u çok seviyorum ve Burhan amcamla beraber maçlara gidiyoruz. Artık Halepspor’u bıraktım her zaman Bursaspor diyorum ve bir gün Bursaspor’da top oynamayı çok istiyorum” dedi.

İletişim

Eğitim Mah. Teyyareci Mehmet Ali Cad. No:315

Mesken / Yıldırım

0 224 360 22 20

Haber ve Fotograf : ADNAN ALP

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.