Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURADA MUTLULUK VAR !!

Bursa'mızın önde gelen Oyuncak Mağazalarından olan "Limon Oyuncak ve Çocuk Gereçleri'nin Mağaza Müdürü Sayın Samet Fırıncıoğlu ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2017 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2017 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURADA MUTLULUK  VAR !!

    Öncelikle Samet Bey sizi tanıyabilir miyiz ?   Sonrasında ise Limon Oyuncak'ın  kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini  bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

               Elbette 1988 yılında Bursa'da doğdum. Necatibey Meslek Lisesi'nde Reklamcılık üzerine Grafik Bölümünü bitirdim. Daha sonra Elazığ Fırat Üniversitesi kazandım, yarım dönem gittikten sonra dikey geçiş yaparak Uludağ Üniversitesi Grafik Bölümüne geçtim 2008 yılında da mezun oldum. Mezuniyet sonrası Bursa'nın önde gelen firmalarından 8-9 yıl kadar reklam sektöründe çalışmalar yürüttüm. Fakat bu sektörde umduğumu bulamadığımdan dolayı oyuncak sektörüne geçiş yaptım. Son 5 yıldır da Limon Oyuncak'ın mağaza Müdürlüğü görevini yürütmekteyim.

     Limon Oyuncak ilk olarak 2012 yılında Heykel'de  işletme  sahibi Sayın Ekrem Levent'in önderliğinde  hizmet vermeye başladı, 6 ay kadar burada çalışmalar yürüttükten sonra daha geniş ve daha komplike bir yer arayışlarına başlandı ve sonrasında İzmir yolundaki 3.500 metrekarelik alanda 16.000'ne yakın çeşit ürünümüz ile burada  hizmet vermeye başladık.

   Samet Bey bizlere  ilk baştan oyuncağın ne olduğu ile ilgili bilgi verir misiniz?

               Oyuncak ;  Zekayı, hayal gücünü, duyguları ve sosyal gelişimi sağlayan materyallerdendir. Yapılan araştırmalar çocukların gerek zihinsel ,gerek bedensel gelişiminde oyun kavramının ön plana çıktığını göstermektedir.

             Eğitici  oyuncaklar ;  Şekil, rakam, boyut ,zaman ,mekan, renk kavramlarını öğreten çocuklarımızın belleklerini geliştiren problem çözme yeteneklerini güçlendiren oyuncaklardır.

   Peki Samet Bey bizlere çocuklarına oyuncak alırken ailelerin, ebeveynlerin nelere dikkat etmeleri  gerektiği konusunda bilgi verebilir misiniz?

             İlk olarak oyuncağın CE  sertifikasının olup olmamasına dikkat etmeleri gerekmekte.     Yani Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı olmasına.

            Çocuğun yaşına uygun olması,

            Dayanıklı ,sağlam ve kolay temizlenebilir olması,

            Üzerinde Türkçe kullanım kılavuzunun olması da çok önemlidir.

  Samet  Bey Peki bizlere Limon Oyuncak'ın  gelecek hedefleri ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

               Acil bir durum olmamakla birlikte, orta vadede şubelerimizi arttırma planlarımız olduğunu söyleyebilirim.

   Peki ,Mağazanız da hangi oyun grupları  bulunmakta?

-- Akülü araçlar,

-- Bebek oyuncakları,

-- Araçlar,

-- Peluş Çeşitleri,

-- Bisiklet çeşitlerimiz,

-- Erkek Oyuncak setleri,

-- Bebek Gereçleri,

-- Bebekler,

-- Eğitici Oyuncaklar,

-- Lisanslı  Oyuncak ürünleri,

-- Müzik Aletleri,

-- Okul Öncesi Eğitsel Materyaller,

-- Çeşitli Oyunlar,

-- Kız Oyuncak Setleri,

-- Deniz ve Havuz Aletleri,

-- Sokak ve Bahçe Oyuncakları,

-- Spor Gereçleri,

-- Park , Bahçe Materyalleri,

-- Top Çeşitleri,

-- Kova , Plaj setleri,

gibi oyuncaklarımız başta olmak üzere takriben 16 bine yakın çeşit ürünümüz bulunmaktadır .

Peki Samet Bey sektörde sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz? Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

               Olmaz mı.  Mesela  bir ürünün müthiş talep görünmesi neticesinde biz de ona göre bu ürünle ilgili ek siparişler veriyoruz,  ama sonrasında  bu oyuncak ile ilgili  basında  yada , değişik çevrelerde olumsuz haberlerin oluşmasıyla bir anda bu ürünle ilgili satışlar  kesiliyor ve maalesef bu ürünler depomuzda kalabiliyor. Bu da tabii ki bizim satış öngörümüzün çok dışında olduğundan bu tür sıkıntılarla sıklıkla  karşılaşabilmekteyiz.

Peki fiyat politikalarını nasıl belirliyorsunuz?

      Fiyatlarımız da  piyasa koşullarına göre genel anlamda % 10 indirim yapmaktayız .Fakat bazı zaman dilimlerinde, kampanya uyguladığımız ürünlerde % 40' lara ,% 50'lere varan indirimler uygulamaktayız. 19 Mayıs gibi 23 Nisan gibi , Milli bayramlarda da değişik oranlarda  indirimler uygulamaktayız .Ayrıca açılış  yıldönümüne denk geldiğinden 23 Nisan ile açılış yıldönümümüzü birleştirerek 2 hafta boyunca çeşitli kampanyalar ve etkinlikler yaptığımızı da ilaveten  belirtmek isterim.

   "Limon Oyuncak"  olarak sosyal sorumluluk projelerine katılımınız ne düzeyde?

              İşletme olarak elimizden geldiğince çeşitli STK'lara yardım etme amacındayız. .Hayaller Gerçek Olsa Derneği, LÖSEV, Bursa Lösemili Çocuklara  Yardım Derneği gibi STK'lara belirli ölçülerde yardımlarda bulunduğumuz gibi Bursa'nın Dağ ilçelerine ve yurdumuzun doğusunda alım gücü düşük olan köylerinden gelen yardım talepleri kapsamında da çeşitli plan ve programlar  dahilinde bu talepleri de karşılamaya çalışmaktayız. Bu çalışmalarımızda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da teknik yardım aldığımızı ayrıca belirtmek isterim. İlaveten bazı bireysel  yardımseverlere de iskonto indirimleri uyguladığımızı da ilaveten eklemek isterim.

    Samet Bey, röportajımız  gerçekten bayağı  uzadı ,son olarak   vatandaşlarımıza, halkımıza ,bütün Bursalılara neler söylemek istersiniz ?

              Son olarak söylemek istediklerim, İşletmemizin içerisinde kapalı ve açık oyun alanlarını ücretsiz olarak bütün müşterilerimiz kullanabilmektedirler .Ayrıca hayvan dostu  bir işletme olduğumuzu da belirtmek isterim. Mağazamız girişinde ve içerisinde  tavşanlarımız, balıklarımız, köpeklerimiz, kedilerimiz, su kaplumbağalarımız gibi çeşitli hayvanlarımız bulunmaktadır. Bu güzel hayvanlarımızla çocuklarımız hoşça vakit geçirmektedirler. İlaveten internetten  satışlarımızın da olduğunu eklemek isterim. Diyerek sözlerini tamamladı.

   Oyuncak çeşitliliği bakımından Bursa'da gerçekten de adından oldukça fazla söz ettirmekte  olan "Limon Oyuncak"'ın  başta sahibi Sayın Ekrem Levent'te ve Mağaza Müdürü Sayın Samet Fırıncıoğlu'na  Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.

    Ayrıca sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yurt çapındaki birçok STK'ya desteklerini esirgemeyerek bir çok kuruma ve işletmeye örnek teşkil eden "Limon Oyuncak"'ın  değerli sahibine  ve bütün yöneticilerine ilaveten bütün "toplum adına"  şükranlarımızı  iletmek istiyorum.

İletişim Bilgileri:

Yüzüncü Yıl Mahallesi,

İzmir Yolu Caddesi   12.Km   No: 434     

Telefon: 0 224 224 55 50

www.limonoyuncak.com.tr

Facebook: limonoyuncak

YouTube: LimonTv

Nilüfer /Bursa


Haber ve Fotoğraf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.