Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BU DÜZEYE SÖKE SÖKE GELDİM!

Mügem Butik ‘in kurucusu ve sahibi Sayın Zeyneti Aksakal ile çalışmaları ve hizmetleri üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2017 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2017 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BU DÜZEYE SÖKE SÖKE GELDİM!

Azimli çalışmalarının neticesinde Kısa zamanda çok yol kat etmiş olan Mügem Butik Kadın Giyim üzerine Büyük Beden, kişiye özel tasarımlar, bornoz, çeyizlik özel kıyafetler, Lohusa Takımları vs. üretimleri yapmaktadır.

Öncelikle Zeyneti Hanım sizi tanıyabilir miyiz? Ve sonrasında da Mügem Butiğin kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim?

1976 yılında Eskişehir'de doğdum. Eşimin işi dolayısıyla yurdumuzun birçok ilinde bulunduk ve nihayetinde emekli olmasıyla Bursa'ya döndük ve yerleştik. Mügem Butiği 2016 yılının Eylül ayında açarak hizmet vermeye başladık. İlk zamanlar toptan olarak alıp sattığımız ürünleri ilerleyen süreçte kendim yapmaya başladım. Halk Eğitim Merkezi'nin kurslarına ve sonrasında da özel kurslara giderek kendimi geliştirmeye çalıştım ve halen eğitimlerimin devam ettiğini söyleyebilirim. Gün geçtikçe hala öğrenilecek çok şeyin olduğunu görmekteyim. Bu süreçte KOSGEB-İLO-BUİKAD'ın ortaklaşa yürüttüğü projede de yer alarak kendimi iş kadını olmak adına hazırlamaya çalıştım.

Açılışımızdan bu yana benden yardım ve desteklerini esirgemeyen, aynı zamanda hala kumaş temini ve pazarlama konularında da desteklerini sürdüren değerli eşim Murat AKSAKAL'a buradan tekrar teşekkürlerimi iletmek isterim.

Peki, Zeyneti Hanım, genel olarak neler üretmektesiniz?

Kadın Giyim üzerine Büyük Beden, rahat kıyafetler ürettiğimiz gibi kişiye özel tasarımlar, bornoz, çeyizlik özel kıyafetler, Lohusa Takımları vs. üretimler yapmaktayız.

Gelecek hedeflerinizle ilgili neler söylersiniz?

Büyük bir atölye olmayı planlıyoruz. 3 yıl içerisinde genelde kadın personelin istihdam edildiği 50 kişinin çalıştığı bir atölye olmayı ve başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapmayı planlamaktayız. Her geçen gün daha öğrenilecek çok şey olduğunu görüyorum, ilerleyen süreçte Abiye Kıyafetler üzerine de üretimlerimizin başlatmayı hedeflemekteyiz.

Sektörel sıkıntı ya da problemleriniz oluyor mu?    Oluyorsa bizlerle paylaşabilir misiniz?

Sektörümüzde rekabet çok hızlı ve aynı zamanda insanlarımız maalesef el emeğini, göz nurunu çok göz ardı ediyorlar. Bunun yanı sıra döviz kurunda ki aşırı oynaklık girdilerde büyük yükselişlere sebebiyet vermektedir. Yapılmış olan zamları kendi bünyemizde telafi ederek müşterilerimize yansıtmamaya çalışıyoruz. Fakat bu durum bizi zor durumda bırakmaktadır.

Genç girişimci bir bayan olarak bayanlara ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Kesinlikle evde oturmasınlar. Ne hayal kuruyorlarsa onları hayata geçirmek için çabalasınlar. Çevrelerinden gelen olumsuz tepkilere kulaklarını tıkasınlar, aile içinden ya da çevreden gelen etkiler 1 gün gelir,2 gün gelir 3 gün gelir ama kişi hedefine odaklanmışsa eninde sonunda olumsuz tepkilerin sona ereceği inancındayım.

Peki, son olarak neler eklemek istersiniz Zeyneti Hanım?

Bütün Bursalıları işyerimize bekliyoruz.  Güzel kıyafetlerimizden alabilecekleri gibi, kendilerine has ve özel tasarımların ortaya çıkmasında da yardımcı olabileceğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. Onları mutlaka bir çay içmeye bekliyoruz.

MÜGEM BUTİK'in kurucusu ve sahibi Sayın Zeyneti AKSAKAL'a ve her zaman yanında olan değerli eşi Sayın Murat AKSAKAL'a çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

PAMUKDEDE SİTESİ

ERTUĞRUL MAHALLESİ

EFLATUN SOKAK NO:16 A/B

GSM:0 541 548 16 26

FACEBOOK/mugembutikk

İNSTAGRAM/mugembutikk

NİLÜFER/BURSA

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.