Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİTMEYEN SEVDAMIZ FETHİYE...

Göreve gelmiş olduğu andan itibaren mahalle sakinleriyle çok güzel bir iletişim kurarak, güzel çalışmalar yürüten Fethiye Mahallesi Muhtarı Sayın Sebahattin KELEBEKLER ile başta yapmış olduğu hizmetler ve hedeflerini masa yatırdığımız güzel kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BİTMEYEN SEVDAMIZ FETHİYE...
Öncelikle Sayın muhtarım , sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım?

   ---Elbette 1972 Bursa-Fethiye doğumluyum. 12 yıl Kapalıçarşı esnaflığı, 16 yıl özel bir şirkette pazarlama üzerine çalıştıktan sonra, son 6 yıldır da Fethiye İdman Yurdu Spor Kulübü Dernek Lokali İşletmeciliğini  yapmaktayım. 2004'ten bugüne Fethiye İdman Yurdu Spor yöneticisiyim. 2014 yerel seçimlerinde muhtarlığımız aza kadrosuna girerek siz kıymetli halkımızın teveccühü ile 1. aza oldum. 2017 yılı Haziran ayı itibarı ile de rahmetli Hüseyin Ormanlı muhtarımızın rahatsızlığı nedeniyle bu görevi devraldım.

Peki Sayın muhtarım, görevi devralmanızdan itibaren günümüze mahallenizde ne gibi çalışmalar gerçekleştirdiniz?Neler yaptınız?

   --- Öncelikle ilk iş olarak 23 yıl bu görevi başarıyla yapmış olan ve örnek aldığımız merhum Hüseyin Ağabeyimizin yarım kalan işlerini tamamlayarak bayrağı daha yukarılara taşıma gayreti içerisinde oldum.  Yeni gelişen teknoloji ile iletişimin önemini kavrayarak sosyal medya için her yaş grubundan halkımız ile istişareler yaparak , işlerimizi çok pratikleştiren muhtarlık programını “Mahalle Muhtarlığımız” sitelerini uygulamaya koyduk. Kurduğumuz muhtarlık sitesinde mahallemiz ile ilgili vefat, kan ihtiyacı ve bağışı, elektrik-su kesintisi, yol yapım inşaatı v.b.  paylaşarak anında binlerce insana bilgi ulaştırdık. Sosyal medya kullanmayan vatandaşlarımız için aynı bilgilere ulaşmalarını temin ederek Muhtarlık  ve halkımız arasında anlık bilgilendirme sistemine geçtik. Yine internet çağındayız diyerek bizlerin bile bocaladığı  zararlı kullanım ve yanlış bilgilendirmenin zararlarını da düşünerek mahallemiz Okulunda imkansız gibi görünen 20 bin dolar gibi yüksek maliyetli bir sorunu çözdük. Girişimlerimizle Okulumuzun en büyük eksikliklerinden birisi olan 30 adetlik bilgisayar sınıfını yardımsever  iş adamlarımıza ulaşarak onların da desteğiyle yarınlarımızın geleceği olan çocuklarımızın ve eğitimcilerimizin hizmetine sunduk. Mahallemizde uyguladığım organizasyonla okul çocuklarımıza toplum bilinci, yardımlaşmanın önemi gibi konulara ilgilerinin artması için hediyeler ve  takdir belgeleri ile de ödüllendirerek 140 ünite kan ,40 adet kök hücre bağışı ile yeni bir uygulama başlattık. Büyük sorunlarımızdan biri olan Huzur Caddesi kavşak çalışmalarımız bitirilerek halkımızın hizmetine sunuldu.

       Mahalle sınırlarımız Organize Sanayi bölgesine yakın olduğundan fabrika yöneticileri ve iş adamlarımız ile görüşerek işsiz gençlerimize iş imkanı konularında yardımcı olduk, olmaya da devam ediyoruz.

    Hayırsever vatandaşlarımızın kapısını çalarak ihtiyaç sahibi ailelere sadece Ramazan ayında değil, soğuk kış günlerinde ve yıl boyu da unutulmamalarını  sağlayarak erzak yardımlarında bulunulmasını sağladık. Tüm bu yardımları gün ve miktarları ile kayıt altına alarak ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları oranında ve eşit imkânlarla, kayırılma ve suistimaller olmamasına dikkat ederek yaptık. Mahallemizin en büyük sorunlarından birisi olan ulaşım sıkıntısını Belediyemiz ve Burulaş ile ısrarcı görüşmelerimiz sonucunda B-9  ve B-46 mikrobüs  olarak düzenleyerek saatte bir geçen otobüsü 5-10-15 dakikalık ringlere indirerek çözdük. Diğer hatlar ile ilgili de bu sözleri yetkililerimizden aldık. Yoğun çabalarımız neticesinde bunları da çözeceğiz.

    Büyükşehir belediyemiz ile yaptığımız ısrarcı görüşmeler sonucu Merkez Camii’mize bir çay ocağı kazandırılarak hem gelir elde edilmesi ,hem de halkımızın istirahat edebileceği, hoş sohbetler  yapabilecekleri bir alan kazandırdık.

Sayın muhtarım, gerçekten kısa zamanda mahallenizde güzel çalışmalar yapmış olduğunuz gibi birçok da görülmemiş, duyulmamış çalışmaya imza atmışsınız. Peki halihazırda devam eden projeler ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

    ---Akasya Parkımız kale direği, çimlendirme  v. b.   çalışmalarla  rehabilite  edilmesi projemiz halen devam etmekte olup bu projenin takipçisiyiz. Kapalı Pazar alanımız için yetkililerin kapılarını aşındırdık, ısrarlarımızla inşaatını başlattık ve en kısa sürede tamamlanması için  takibimizi sürdüreceğiz. Nilüfer Belediyemiz ile görüşmelerimiz sonucu Fedakar Sokak ve Yozgat Sokak arasına çocuklarımız ve gençlerimiz için basketbol sahası yapılması sözünü aldık. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kadar talep olan bir mahalleye terminal otobüsünün bir türlü gelmiyor olmasını  mahalle halkı olarak anlayamıyoruz .Sonuçta bu işten belediyede para kazanıyor, hatta  sadece mahalle halkı için  değil, burada üniversite var ,milli basket takımı maçlarını burada oynuyor ,siyasi partiler kongrelerini burada yapıyor, Cumhurbaşkanımız miting yapıyor, subay astsubayların rütbe törenleri ve bunun yanı sıra sayısız özel okul, dershane, hastane ,  olmasına rağmen bu terminal otobüsünün  gelmiyor olması ve aynı zamanda mahalle girişinin güzel bir şekilde hala yapılamamış olması bizleri derinden üzmektedir. . Mahalle girişimizin yapılması konusunda yetkilileri adeta mercek altına aldık ,artık bu konuda söz sahibiyiz ,gerekli makamları defalarca mahallemize getirerek halkımız ile görüştürdük, yüzleştirdik. Basın ve şahitler huzurunda hepsinden sözler aldık , alternatif önerilerimizi de dinlediler. Özellikle yapmış olduğu yollarla ve projelerle özdeşleşmiş olan iktidar Partisi'nin , alternatif olarak sunmuş olduğumuz FSM üzerinden sağlık ocağının ve Orman bölgenin yanından mahallemize ulaşımı sağlayacak bir girişle  çok uygun bir bütçeyle gerçekleştirilebileceğini düşünüyorum. Taziye evimiz için  görüşme ve toplantıda başkan ve adaylardan halk  huzurunda sözlerini aldık.

  Bunun yanı sıra Sayın Belediye başkanımız mahallemize geldiklerinde kahvaltı sohbetinde mahallemizdeki Büyükşehir belediyemizin yaptırmış olduğu tesisin Fethiye Spor Kulübüne devri ile ilgili söz vermiş olmasına rağmen geçmiş 1 yıllık süreçte bu maalesef hayata geçirilemedi. Bu hususla ilgili  ivedilikle mahalle  halkı olarak beklenti içerisinde olduğumuzu söylemek istiyorum. Bunun yanı sıra kulübümüzün daha yakın bir zamana kadar ercimisil ödemelerini Sayın Başkanımız Şenol Tosun'un yapamaması sebebiyle evinin ipotekli olduğunu ayrıca eklemek istiyorum.

Sayın muhtarım, röportajımız da bayağı uzadı , son olarak başta Mahalle sakinleriolmak üzere Bursa'da yaşayan bütün insanlarımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz?Neler söylemek istersiniz?

   --- Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki ; tüm  azalarımız bizim için çok önemli bu kesinlikle tartışılamaz ancak merhum muhtarımız Hüseyin Orman’ın oğlu Mustafa Orman’ın da aza heyetimiz içerisinde yer aldığını  değerli mahalle sakinlerimize  söylemek istiyorum. Kısa süreçte yapmış olduğumuz hizmetler bunlar, devam eden projelerle de ilgili bilgileri verdim,  yine anlatmış olduğum gibi, bundan sonraki dönemde inşallah görevi devam ettirmemiz durumunda, Fethiye Mahallesi'ne yine çok güzel hizmetler getirmek için ben ve azalarımız yoğun bir şekilde çaba göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Son olarak buradan başta Mahalle sakinlerimiz olmak üzere tüm Bursalılara ve  bütün halkımıza  sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyor, 31 Mart seçimlerinin vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum . Diyerek sözlerini tamamladı.


 

 

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.