Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİRLİKTE YÖNETMEK İÇİN ADAYIM...

Çalışma ekibi ile Davutdede Mahallesinde güzel bir sinerji ortaya koymuş olan Davutdede Mahallesi Muhtar Adayı Erdoğan Tarhan ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2019 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2019 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BİRLİKTE YÖNETMEK İÇİN ADAYIM...

Öncelikle Erdoğan Bey sizi tanıyabilir miyiz?

    ---Elbette, memnuniyetle. Bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için öncelikle Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ben Erdoğan Tarhan 1960 Bursa doğumlu olup, 59 yıldır Davutdede’ li olmanın gururunu ve onurunu yaşıyorum. Mahallemizin esnafı ve aynı zamanda Çağdaş Yıldırım Derneği'nin kurucusu ve yöneticisiyim.  Aktif çevresi geniş sosyal bir kişiyim.

Peki bizlere çalışma arkadaşlarınızı, yani azalarını tanıtır mısınız?

 ---Tabii 1977 Bursa doğumlu Nuran Çelebi, 1945 Bilecik doğumlu Şükrü Şimşek, 1979 Bursa doğumlu Hakan Baba, 1959 Bursa doğumlu Mümin Çakır, yine 1957 Bursa doğumlu Murat Eğilmez, 1978 Bursa doğumlu Erol Şeker ve son olarak 1961 Bursa doğumlu Ender Canbulat.

Peki Sayın muhtarım Davutdede Mahallesi'ni bizlere tanıtır mısınız? Sonrasında, Muhtar olmanız durumunda ne gibi projeleriniz olduğuyla ilgili bizleri ve okuyucularımızı bilgilendirirseniz sevinirim?

    ----Mahallemizde ortalama 6500 kişi yaşamaktadır ve bunların 4700’ü oy kullanabilecek seçmenlerimizden ibarettir.

     Şu bilinmelidir ki; Muhtarlıklar düzenli geliri olan yatırım yapabilen kurumlar değildir. Mahallemiz merkez ilçe Yıldırım Belediye’sinin sınırlarında ve ona en yakın mahalle olmasına rağmen yapılan hizmet ve yatırımlar maalesef yok denecek kadar az seviyededir. 31 Mart seçimlerinde Mahalle sakinlerimizin değerlendirmeleri ile Muhtar seçildiğimiz an itibarıyla Davutdede Mahallesi'nin 6500 adet muhtarı olacak ve mahallemizi birlikte yönetip, birlikte güzelleştireceğiz. Dolayısıyla ilk ve en önemli hedefimiz birlikte yönetmek olacaktır. 31 Mart seçimleri ile yeni seçilecek olan Yıldırım Belediye Başkanımız, meclis üyelerimiz ile koordineli çalışarak mahallemizin eksikliklerini gidereceğiz. Sivil toplum kuruluşları ile görüşerek mahallemizde sosyal çalışmalar yapacağız.

     Yarım asırlık Davutdedeli olarak mahallenin sorunlarını ve eksikliklerini en iyi bilenlerden biriyim. Mahalle sakinlerimizin oyları ile seçilmem durumunda en kısa sürede mahallem için çalışmalara başlayacağım.

Muhtarlık görevini almam durumunda;

--İhtiyaç sahibi mahallemizde bulunan engelli, hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç komşularımızın sıkıntılarını yetkili merciler vasıtası ile sorunlarını gidereceğiz.

-- Siz dostlarımızın da bildiği gibi en ucra mahallelerde bile elektrik telleri yer altına alındı. Biz Yıldırım Belediyesi'nin hemen yanında,  yakınında olmamıza rağmen elektrik telleri maalesef geçmiş onca yılda yer altına alınamadı. Uedaş ile işbirliği yapılıp, 2019 yatırım programında olmayan Davutdede Mahallesi'ndeki elektrik tellerini yer altına alınması  yönünde  ısrarcı olacağız!!!...

-- Fiber internet, kablolu TV çözülemeyen sorunlarımız oldu,  bu ve buna benzer tüm sorunlarımızı da halletmek için acilen girişimlerde bulunacağız.

-- Mahallemiz sınırları içerisinde çocuk parkı, halı saha gibi sosyal yaşam alanlarımız maalesef yok.  Bu tür sosyal donatı alanlarına mahallemizin çok ihtiyacı bulunmaktadır. Çocuklarımız, gençlerimiz kötü alışkanlıklara itilmekte ve sıkıntılı bir hayat sürmektedirler. Gençlerin ve çocukların enerjilerini atabilecekleri spor yapabilecekleri tesislerin yapılmasıyla ilgili girişimlerde bulunacağız.

-- Gerekli onay ve izinler alındıktan sonra, mahalleden seçilecek bir komisyon yönetiminde Davutdede Muhtarlığı olarak mahallemizde bulunan yüzden fazla esnafımızın desteği ile buralara yardım kutuları koyacağız. Toplanan bağışlar yetkili merci denetimi ve gözetiminde mahallemizde okuyan ihtiyaç sahibi gençlerimize destek mahiyetinde burs vereceğiz.

-- Ve inşallah Muhtar olmamız durumunda Muhtarlıkta ikametgâh, nüfuz sureti vesaire diğer hizmetlerle ilgili hiçbir ücret alınmayacağını da buradan,  başta mahalle sakinlerimiz olmak üzere bütün halkımıza söz vermek istiyorum.

    Belirttiğimiz çalışmaları yapmak ve Davutdede Mahallesi’ni daha yaşanabilir bir mahalle haline getirmek için sizlerle birlikte yönetmek için ben ve arkadaşlarım oylarınıza talibiz. Mevcut sıkıntılar ve eksiklikleri herkes biliyor, bu eksiklikleri ve sıkıntıları giderebilecek en iyi adayın en başarılı adayın muhtar olması için halkımızın düşünüp taşınıp ona göre karar vereceğine inancım sonsuzdur.  Son olarak başta mahalle halkımız olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve esenlikler diliyorum.  Diyerek sözlerini tamamladı.


 

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.