Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİR BAŞARI HİKAYESİ; SP YAPI Style Project

Sektörünün önde gelen firmalarından olan SP Yapı Style Project’in sahibi Sayın Mehdi Armağan ile keyifli, bir o kadarda bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2017 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BİR BAŞARI HİKAYESİ; SP YAPI Style Project

Sıfırdan bu günlere getirmiş olduğu işletmeyi, değişik alternatif sektör çalışmalarıyla yön vererek atılım yapmaya çalışan genç iş adamlarımızdan Sayın Mehdi Armağan ‘Kendine yetebilen yaşam alanları kurmak istiyoruz’ dedi.

Öncelikle Mehdi Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise SP Yapı’nın kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim.

1981 Bursa doğumluyum. Uludağ Üniversitesi Banka- Sigorta Bölümüne bir süre devam ettikten sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne geçiş yaptım ve eğitimimi orada sürdürdüm. Rahmetli babam Kapalıçarşı eşrafından olduğundan, çocukluğumun Kapalıçarşı'da geçmiş olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, üniversite yıllarına kadar hep orada babamın yanında oldum daha sonraki dönemde Tekstil sektörünün yoğun krizlere girip çıktığını gördüğümden ve bu sektörde bir gelecek göremediğimden ötürü 2001 krizinden sonra bu sektörden çıkmam gerektiğinin farkına vararak ayrıldım. 2004 yılında Bursa Gaz' da çalışmaya başladım bir buçuk yıl kadar orada çalışarak doğalgaz sektörünü ve piyasasını tanıma fırsatı buldum. Daha sonra Edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlere istinaden doğalgaz üzerine işyerimizi açtım, ancak zaman içerisinde doğalgaz işlerinin de daralan bir sektör olduğunu görmemiz sebebiyle işlerimizi çeşitlendirme ye çalıştım önce banyo tadilatları, daha sonra da mobilya imalat atölyesi kurarak mutfak yapım işlerine de başlamış bulunduk. Neticesinde anahtar teslim Yapı işlerine de girerek SP Yapı'nın bugünkü potansiyele ulaşmasını sağladık.

İnşaat ve yapı sektörünün yanı sıra değişik sektörlerde de çalışmalar yaptığınızı biliyorum bu konular hakkında okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Memnuniyetle, Son yıllarda artan kanser vakalarından etkilenmiş bir aile ferdi olarak bizde bu durumla ilgili neler yapabileceğimizi araştırdık ve kanserin ana etkilerinin tarımda kullanılan kimyasal gübreler ve ilaçlar olduğu sonucuna ulaştık. Bizde bu duruma alternatif arayışlarına giriştik ve neticesinde solucan gübresini bulduk. İlk aşamada bunun eğitimlerini aldık çeşitli üretim tesislerine ziyaretlerde bulunduk, ziyaret ve eğitimler neticesinde dünyada çok etkin bir tarım faktörü olduğunu müşahede etmiş olduk.  Deneme üretimlerimizin başarılı olması neticesinde seri üretimlere Barak fakih Köyünde başladık.

Peki, Mehdi Bey şirket olarak sektörde ne gibi sıkıntılarla karşılaşıyorsunuz? Bu konular hakkında okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Sektörümüzdeki en büyük sorun İnsanların bireysel olarak İnşaat faaliyetlerinden çekilmesi diyebilirim. Kentsel dönüşüm ve yeni imara açılan arsaların, müteahhitler ve büyük şirketler tarafından yönetiliyor olması küçük ve orta ölçekli inşaata yönelik firmaların kapanmasına ya da daha da küçülmesine sebebiyet vermektedir, diğer bir sorun taşeronlaşmadır. Büyük şirketlerin daire karşılığı iş yaptırmak istemeleri Kobi’leri sıkıntıya sokan diğer bir sebeptir.

Hizmet farklılığınız ile ilgili ne gibi bilgiler verirsiniz?

Kendi bünyemizde, işlerinde eğil ustalarla çalışıyor olduğumuzdan bu konuda çok daha rahat hareket edebiliyoruz. Maalesef çağımız" Yeteneksizleştirici uzmanlıklar çağı" olduğundan buna karşı önlemler almaya çalışıyoruz. Komplike personellerle yani çok yönlü çalışabilen fayans işleri, tesisat işleri boya badana işleri, duvar sıva çalışmaları, kapı montajı gibi birden fazla işi yapabilen kalifiye personellerle çalıştığımızdan bu durumda bizi, sektörde hızlı hareket ediyor olmamızdan dolayı ön plana çıkartmaktadır.

Şirketinizin gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

Nihai hedef olarak;

Kendine yetebilen yaşam alanları kurmak istiyoruz. Enerjisi ve üretim kabiliyetiyle kendine yetebilen, Tabii ve hür yerleşim alanları oluşturmak çabasındayız. Eko sistemin dengesini kesinlikle bozmadan tamamen geri dönüşebilir kaynaklarla (Açık Kaynak) bir hayat planlıyoruz dikey yapılanma dolayısıyla evi ile işi arasında sıkışmış modern insanın bir arayış içerisinde olduğunu görmekteyiz, bu arayışında en kısa zamanda dikeyden yataya doğru oluşacak bir yapılanma ile çözüleceği inancındayız.

Mehdi Bey röportajımızın sonlarına doğru gelirken okuyucularımıza Bursalılara genel anlamda bütün vatandaşlarımıza son mesajınızı alabilir miyiz?

Temennimiz odur ki;

"İnsanlarımız en kısa zamanda modern çağın ona çizdiği sınırlardan kurtulup ihtiyacı olmadığı halde ihtiyacı varmış gibi sunulan olmazsa olmaz gibi gördükleri bu hayattan kurtulup gerçek ihtiyaçlarını fark edip kendi kendine yetebilir hayatların kurulabileceğine inanmalıdır". Diye düşünüyorum.

Bu vesileyle yaklaşmakta olan Ramazan ayının ve sonrasında da Ramazan Bayramı'nın tüm halkımıza ve bütün İslam âlemine hayırlar ve mutluluklar getirmesini temenni etmekteyim.

Sayın Mehdi Armağan'a Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz. Ayrıca röportajımıza verdikleri destekten ötürü Mehdi Beyin kardeşi Mahmut Beye de teşekkürlerimizi iletmeyi bir borç biliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

SİNANDEDE MAHALLESİ

FATİH SULTAN MEHMED CEDDESİ,  NO:29

TEL:0 224 360 56 76

GSM: 0546 550 50 83

www.spinsaat.com

Facebook:solucanbankası

Facebook:spyapi

YILDIRIM/BURSA

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.