Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİR BAŞARI HİKAYESİ

Bursa İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Sayın Mustafa Dursun ile hem STK çalışmaları hem de iş hayatıyla ilgili keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2017 07:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2017 07:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BİR BAŞARI HİKAYESİ

Bursa 'da nasıl yaşanılır ve kentlik bilincini üyelerine kazandırmaya çalışmakta olan Bursa İl Dernekleri Federasyonu’nun asıl kuruluş amacı, birlik, beraberlik ve kardeşliktir.

Öncelikle, Mustafa Bey, sizi tanıyabilir miyiz?
1953 Niğde-Çamardı doğumluyum. Ortaokul mezunuyum, askerlik döneminden sonra Emniyet Teşkilatına girdim. Ankara, Mardin ve Bursa'da görev aldıktan sonra emekli oldum ve Bursa'ya yerleştim. Genç yaşta emekli olduğumdan, bir iş yapmam gerektiğinin farkındaydım ve sanayici arkadaşlarında desteğiyle, genel olarakta hemşerilerimin yoğunlukla yaptıkları mesleğe hurdacılık ve geri dönüşüm işine girdim. Kısa zamanda işlerimizi büyüttük.
İsterseniz başkanım, Bil def’in kuruluşu ve bu günlere gelişiyle ilgili okuyucularımızı bilgilendirelim.
2013 yılında Bursa İl Dernekleri Federasyonu'nun kurucu başkanı oldum. İlk 6 ay platform olarak çalışmalar yürüttük, sonrasında da Bil def’i oluşturduk. Biz federasyonu oluştururken, bu günkü rakamlara ulaşacağımıza kimse inanmıyordu. Arkadaşların verdiği destekle şuan federasyonumuz da 33 hemşeri derneğiyle birlikte hareket etmekteyiz.
Federasyonumuz da kültürlerimizi kaynaştırıyor ve birbirimizi tanıyoruz. İlaveten yeni gelen nesile ve gençlere geleneklerimizi, göreneklerimizi öğreterek, aynı şeyi onlarında gelecek nesillere taşımalarını hedeflemekteyiz. Kuzeyiyle, güneyiyle, doğusuyla, batısıyla hep birlikte olmaktır. Bil def'in asıl kuruluş amacı, birlik, beraberlik ve kardeşliktir. 
Doğduğumuz illerden doyduğumuz şehir Bursa'ya geldik, fakat bizim birinci önceliğimiz BURSA.
Bursa 'da nasıl yaşanılır ve kentlik bilincini üyelerimize kazandırmaya çalışmaktayız.

Sayın Başkan, Bil def'in haricinde de değişik STK’lar da görev aldınız mı?

1998 yılında Bursa Hurdacılar ve geri dönüşümcüler Odasını kurduk, Türkiye’de ilk geri dönüşüm ibaresini alan il olduk. Derneğin kurucu başkanı oldum ve 11 sene başkanlık görevini yürüttüm, kendi isteğimle bırakma zamanı geldiğini düşünerek bıraktım. Başkanlık dönemimde Sayın Başkan Recep Altepe'nin de yardımları ile Veysel Karanı Mahallesinde meslektaşlarımızı toplamaya çalıştık, yeterli olmadığından yine Vakıf köy ve Geçitte de hurdacı ve geri dönüşümcü arkadaşlara yerler bulduk.2002 yılında Bursa Uludağ Hurdacılar İş Yeri Yapı Kooperatifini kurduk ve orada da güzel çalışmalara imza attık.
Uzun yıllar Bursa Niğdeliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin genel sekreterliğini yürüttükten sonra,2007'den itibaren de Başkanlık görevini aldım ve 1 ay öncesine kadar yürüttüm ve zamanı geldiğine inanarak görevi arkadaşlara tevdi ettim. Bundan sonra BTSO 'da Meclis Üyeliği düşüncem olduğunu sırası gelmişken belirtmek isterim.

Başkanım, STK’larda ki aktif çalışmalarınızdan sonra, başarılı bir iş adamı olduğunuzu söylemeye gerek yok. İsterseniz şimdi de iş hayatınızı ve Emniyetli Geri Dönüşümü ve çalışmalarınızı bizlerle paylaşır mısınız?
Şirketimiz 1998 yılında Bursa Demirtaş Nahiyesinde 400m2 alanda naylon, metal, kağıt ve plastik hurda toplama, ayırma alanında kurulmuştur. Bugün Atık Yönetimi konusunda çağdaş ve profesyonel anlayışı ile 2000m2 açık, 2246m2 kapalı alanda 6 araç, 45 personeli ile geri kazanım hizmeti sunmaktadır.22 Ocak 2013 tarihinde çıkan faaliyet belgemize göre ; Ambalaj Atığı Geri Kazanım, Ömrünü Tamamlamış Araç Geçici Depolama, Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma, Tehlikeli Atık Geri Kazanım, Tehlikesiz Atık Geri Kazanım konularında tesisimize Geçici Faaliyet Belgesi verilmesi uygun görülmüştür. Ayrıca Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma ve Atık Akümülatör Geçici Depolama İzin Belgelerimiz de mevcuttur. Tesisimiz ilk olarak 2003 yılında servis atıklarının geri dönüşümü ile hizmete başlamıştır. Bu çalışmalar, konusunda uzman ekiplerle 2006 yılına kadar devam etmiştir. 2006 yılında yeni söküm tesisine geçilmiş ve AB normları ve standartlara uygun modern bir tesiste çalışmalara devam edilmiştir. 

Başkanım, Şirketinizin çalışma Vizyonu ve Misyonuyla ilgili neler söylersiniz?
Firmamız kurulduğu 1998 yılından beri çevre konularında faaliyet göstermektedir. Hızla gelişen dünyada, artan talepler ve tüketimdeki artış endüstri kuruluşlarında kapasite artırımına neden olmakta, gelişen teknolojiler ve üretimdeki artış sanayiler için ekonomik olarak getiriler sağlamakla birlikte birçok çevresel sorunu da beraberinde getirmektedir.
Bugün sanayiler için en büyük sorunlardan biri atık miktarlarındaki artış ve bunların oluşumunun önlenmesi, minimiz asyönü, yeniden kullanımının sağlanması, geri kazanılması ve en son çare olarak bertaraf edilmesi, kısaca atık yönetimidir. Sanayicilerin talepleri oluşan atıkların tek elden yönetilerek Berta rafını gerçekleştirebilmektir. Emniyetli Geri Dönmüşüm olarak faaliyet alanlarımızı sürekli genişleterek sanayicilere bu konuda destek olmak amacındayız. Sanayiler atıklarını bertaraf ettirmek için ödedikleri büyük bedelleri minimuma indirmeyi hedefliyoruz.
Ford, Tofaş, Peugeot, Citroen, Kia, Volvo, Toyota gibi büyük otomobil fabrikalarının Türkiye genelinde ki yetkili servislerinden çıkan bütün yürüyen ve yürümeyen bütün mekanik atıkları, geri dönüşümde bertaraf etmekteyiz. Ayrıca;
Filtrelerinde geri dönüşümünü sağlamaktayız, plastiklerini hammadde yapıyor, kâğıt bölümlerini de çimento fabrikalarına göndermekteyiz. 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Demirtaş Barbaros Mah. Demirtaş Yolu Cad. No: 400 
TEL:0224 262 1650
OSMANGAZİ/BURSA

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.