Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİR BAŞARI HİKAYESİ: BEBEKLER DİYARI

Bursa’nın önde gelen bebek ve çocuk mağazalarından olan Bebekler Diyarı’nın kurucusu ve sahibi Sayın Alparslan Uçar ile keyifli, bir o kadar bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BİR BAŞARI HİKAYESİ: BEBEKLER DİYARI

Uzun yıllar çalışmış olduğu Bursa'nın köklü firmalarında güzel altyapı oluşturan ve sonunda Bebekler Diyar’ını eşiyle birlikte kurmuş olan Sayın Alpaslan Uçar ‘Dürüstlük ve verdiğimiz sözün arkasında durmak en önemli farklılığımızdır’ dedi.

Öncelikle Alparslan Bey sizi tanıyabilir miyiz? Daha sonra bebekler diyarı ’nın kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim.

Elbette 1971 yılında Bursa'da doğdum. Doğma büyüme Bursalı olduğumu belirtmek isterim. Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi Elektronik bölümünden 1989 yılında mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi Bilecik Meslek Yüksek Okulu Elektronik bölümünden de 1993 yılında mezun oldum. Daha 10’lu yaşlardan itibaren Kapalıçarşı'ya gidip geldiğimden çocukluğumun buralarda geçtiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Üniversiteden mezun olduktan sonra Tofaş’ta çalışmaya başladım aşağı yukarı bir yıl çalıştıktan sonra meşhur 5 Nisan kararları sonrası büyük çapta işten çıkartmaların olduğu dönemde ben de işten ayrılmak zorunda kaldım. Askerlik dönüşü eski Ticaret Sanayi Odası'nın altındaki Yorgancılar çarşısında 5 yıl çeyiz ve ev tekstili sektöründe çalıştım. 1997 yılında evlendim. 1999 yılında Çocuğum daha bir aylıkken Ayşen Bebe de çalışmaya başladım. Ayşen Bebe de uzun yıllar 2013 yılına kadar bütün bölüm ve departmanlarında çalışarak kendime altyapı oluşturdum. 2013, 1 Temmuz'da Ayşen Bebe’nin mevcut olan çarşıdaki mağazasını sahipleri ile karşılıklı anlaşarak devraldım ve ismini de “Bebekler Diyarı ”şeklinde koymayı eşimle birlikte uygun gördük. Bu işyerimize 2016 Aralık ayında Cumhuriyet Caddesi mağazamızı da katarak, bugünlere geldik. Bugünlere geliş sürecinde eşim Sevilay Uçar'ın Bana müthiş desteği olduğunu onun bu yüksek performansı olmasaydı, kesinlikle bu seviyelere gelemeyeceğimizi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Ona buradan tekrar minnettar olduğumu iletmek isterim.

Alparslan Bey bu güzel giriş için teşekkür ediyorum ve sorularıma devam etmek istiyorum. Mağazalarınızda hangi markaların satışlarını yapmaktasınız?

Bebek ve çocuk mobilyası grubunda Ayşen Bebe’nin ürünlerini,

Yeni doğan Tekstil grubunda Mini Damla, Mini Pan ve Miss Pan grubunun ürünlerini, Araç-gereç grubunda Casual marka bebek arabaları,

Anne ve bebek çantalarında My Collection ve Pierre Cardin ,

Bebek temizlik ürünlerinde Baby Jem markalı ürünlerin satışını yaptığımız gibi.

Bunlara ilaveten Bebek ve her türlü bebek eşyaları, ürünleri ve mobilyaları bulunmaktadır.

Gelecek hedefleriniz ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

DÜRÜSTLÜK VE DOĞRULUK OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Doğru çalışalım, helal yiyelim ,emeğimizin karşılığını alalım ve emekliliğimize   mutlu ve sağlıklı bir şekilde  kavuşmak en büyük dileğimizdir. Çok büyümek gibi bir hedefim kesinlikle bulunmamaktadır. Çok ve hızlı büyümenin kontrolsüzlük olduğunu düşünmekteyim .Bu yüzden her zaman ayaklarımızı sağlam basarak emin adımlarla doğru ve dürüst bir işletme olmak her zaman öncelikli hedeflerimizdendir.

Isletme olarak farklılıklarınız neler acaba bu konu hakkında okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Dürüstlük ve verdiğimiz sözün arkasında durmak en önemli farklılığımızdır, bilindiği üzere insanlar geçimlerini zor karşılamaktadırlar. O yüzden herkesin ayağını yorganına göre uzatması ve hesabını kitabını yaparak alışveriş yapması gerektiği inancındayım. Pahalı mağazalardan alınan ürünlerin hepsi kaliteli olacak diye bir durum yok. Bu durumun mutlaka müşterilerimiz tarafından da idrak edilmesi gerektiği inancındayım. Ayrıca satışlarımızda müşterilerimize danışmanlık yapmamız gerektiğini de düşünmekteyim onlara neleri almaları gerektiği konusunda mutlaka yardımcı bilgilendirmeler yapmamız ve son kararın yine müşteri tarafından verilmesi hususuna da dikkat edilmesi gerektiği inancındayım.

Alparslan Bey bu güzel röportajı mısın sonuna yaklaşırken, okuyucularımıza ve genel olarak bütün Bursalı hemşerilerimize ne gibi mesajlarınız olabilir biliyorsunuz Ramazan ayıda yaklaşmakta?

Yaklaşmakta olan Ramazan ayının ve sonrasındaki Ramazan Bayramı'nın bütün Türk milletine ve İslam âlemine, aynı zamanda bütün Bursalı hemşerilerimize hayırlar getirmesini diliyorum.

Sayın Alpaslan Uçar’a bizlere göstermiş olduğu yakın ilgi dolayısıyla Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkürlerimizi bir borç bildiğimiz gibi Alparslan Beye takdir ve memnuniyet hisleri uyandıran güzel fikir ve iş ahlakı dolayısıyla ayrıca şükranlarımı iletmek isterim ve çalışmalarında başarılar dilerim.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

MERKEZ
CUMHURİYET CADDESİ NO:137/C1  OSMANGAZİ/BURSA
TEL: 0224 222 21 26

www.bebeklerdiyari.com

ŞUBE-1CUMHURİYET CADDESİ NO:137/C3-4  OSMANGAZİ/BURSA
GSM:0536 328 71 38

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.