Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir başarı hikayesi

Guinness rekorlar kitabına girmiş Türk girişimci Hasan Acar Bursa Haber'e konuk oldu

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2020 00:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2020 00:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bir başarı hikayesi

Hasan Acar kimdir ?

Namı değer Hasan Usta.. 1978 Erzurum doğumluyum. 1983 yılında Erzurum'dan Bursa'ya göç ettik. 7 kardeşiz ve hepimiz bu firmada çalışmaktayız. Mesleğe 13 yaşında başladım. 13 yaşına kadar cumhuriyet caddesinde ayakkabı boyacılığı yaparak aileme destek oldum. Aynı zamanda dışarıdan liseyi ve üniversiteyi bitirdim. Evli ve dört çocuk babasıyım. Çocuklarımda bu işin mutfağını öğreniyorlar.

Ayakkabı Boyacılığından Bugünlere nasıl geldiniz?

Ben hergün öğlene kadar ayakkabı boyacılığı yapardım. Yıllarca Cumhuriyet caddesinde ayakkabı boyacılığı yaptım. Mesleğe dair zerre bilgim yoktu. Birileri bizi yönlendirdi. Ustamın ayakkabılarını boyuyordum. Ustam bana bu işi ögretene kadar... Belli ki bende bir cevher görmüş. Bilinçli olarak attığım bir adım değildi. Tamamen tevafuk. İyi ki bu mesleğe girmişim. Mesleğimi seviyorum.

Hasan Acar'ım Gözünde Bursa?

Birçok memleket gördüm. Bursa'ya gelip gideni görmedim. Dağı dağ, denizi deniz, yeşili yeşil ... Bursa gibi memleket görmedim. Rabbim Bursa'yı başka yaratmış.

Bursa size hakettiğiniz değeri verdimi?

Bursa bana hakettiğim değeri verdi. 12. Şube olarak Görükle'de açılış yaptım. Nankör olmamak lazım. Bursa ekmeğimizi de suyumuzu da verdi.

Gençlere önerileriniz nelerdir?

Ben okuyarak buralara gelmedim. Şimdi ki gençlerin bütün imkanları var. Fakat bu iş sevmeden yapılmaz. Ben işimi sevdiğim için işim de çok başarılıyım. Bu sebeple okul okumanın yanında feyz ve örnek alabileceğiniz bir ustayım. Bununla gurur duyuyorum. Bu sebeple birçok eğitim kurumuna davet edildim ve eğitim verdim. İşinizi sevin, yenilikçi olun. Benim gençlere tavsiyem budur. Bizim mutfağımız çok geniş. Mutfağımıza yeni lezzetler katmak lazım.

Çin'de dünyanın en büyük pastası yapılarak Guiness rekorlar kitabına girildi. Biz neden girmeyelim dedim. Dünya'nın en uzun böreğini yaptım. Cumhuriyetin 100. Yılı ve hedef 2023'e atıf yaparak 2023 m. Uzunlukta bir börek yaptık. Bunu gerçekleştirirken vizyonumuz milli duygular ile birşeyleri başarmaktı bunu da başardığımıza inanıyorum.

Sosyal Sorumluluk Projelerine Tam Destek

İki yılda bir istihdama katkı sağlamak için işkur ile beraber hareket ederek personel eğitim programlarına katılıyoruz.

Eğitim kurumlarına , esirgeme kurumlarına maddi ve manevi destek sağlıyoruz. Biriktirdiğin senin değil paylaştığın senindir.

Son olarak biz bir başarı elde ettik. 300 kişilik ekip, 6 ay süren çalışmalar ile 11 saatte açılan börekte 1200 yumurta, 650 kg un, 45 kg tuz, 350 kg yağ, 900 kg lor kullanıldı. 2.5 ton ağırlığında yoğruldu. Biz bunu yaparken Bursa'nın kol böreğini tanıtmayı amaçladık ve başardık. Bizim Türk milleti olarak değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. 1000 yıllık geçmişi olan bir devlet olarak birçok soyut ve somut değerlerimiz var. Benim ülkemin değeri olan baklava'ya Yunanistan sahip çıkamaz... Değerlerimize sahip çıkmalıyız..

HABER: Özge Işkın – Erdem Berk

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.