Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİGDER EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

(Bursa İş Sağlığı Ve Güvenliği Derneği) Başkanı Erman Aydıngün ve Başkan yardımcısı Adnan Tepeuğur Bursa Haber’e konuk oldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2017 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2017 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BİGDER EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

2008 yılında kurulan dernek, sayıları Bursa’ da 25.000’ i bulan iş güvenliği profesyonellerinin (iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personelleri) tamamını ilgilendiriyor. 

İş kazalarında neden artış var? 
İş kazalarında olum oranı yüzde yüz arttı. 3 senede iş kazalarında artış olduğunu belirten Erman Aydın gün iş sağlığı ve güvenliği yasasından sonra sayının azalması gerekirken neden artış olduğuna şu yanıtı verdi; en büyük etken çalışan işçi kalitesin düşürülmesi ve iş yerlerinin denetimlerinin yapılmamasıdır. Bursada tüm iş sağlığı profesyonellerini bir araya getirip çözüm üreterek iş kazaları ve mesleki hastalıklarının  minimize edilmesi için faaliyet gösteren bir dernek olduklarını söyleyen BİGDER Başkanı Erman Aydın gün hukukçu arkadaşların desteğini alarak hukuki süreçlerin takibi ile ilgili ortak çalışmalar yapmak istiyoruz diye belirtti. 
Sektörün sorunları neler? 
Osgb ler ciddi sorumluluk altında çalışıyorlar ve rahat hareket edemiyorlar diyen Aydın gün en ciddi sorunların basında finansal anlamda çalışmalarının karşılığını alamamaları gelmektedir diye belirtti. Ayrıca Aydın gün siyaset bu işin içine girmemeli ve denetim mekanizması daha çok işlemeli diye vurguladı. 
Neden size üye olsunlar? 
Öncelikle herkesin üye olması gereken bir dernek BİGDER sektörde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği uzmanları iş hekimleri vs sorunlarını dile getirebilecekleri aynı çatı altında buluşabilecekleri bir yer olduğu için kesinlikle bütün sektör çalışanları üye olmalıdır 

ERMAN AYDINGÜN’ DEN BASIN BİLDİRGESİ 
2008 yılında kurulan dernek, sayıları Bursa’ da 25.000’ i bulan iş güvenliği profesyonellerinin (iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personelleri) tamamını ilgilendiriyor. 
Yıllardır, ülkemizde her yıl ortalama 1000 civarında vatandaşımızın iş kazaları sonucunda hayatını kaybettiğini söylerken, 2014, 2015, 2016 yılı verileri incelendiğinde, maalesef ki bu kaybımızın neredeyse 2 katına çıktığını görmekteyiz. Bu noktada, bu işin profesyoneli olan iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, diğer sağlık personellerinin çalışma koşulları nasıl? ne gibi sorunlarla karşılaşıyorlar? Yaptıkları işin kendilerine getirdiği hukuki riskler neler? Aldıkları sorumlulukların ve karşılığında maruz kalabilecekleri hukuki risklerin karşılığını maddi ve sosyal anlamda yeteri kadar alabiliyorlar mı? Soruları sıklıkla gündemde yer alıyor.  İşte tam da bu noktada BİGDER’ in ne kadar önemli bir dernek olduğu ortaya çıkıyor. Derneğimizin en önemli varoluş sebepleri: 
Sektörde Binbir türlü sıkıntıya göğüs gererek, çalışmalarını sürdüren iş güvenliği profesyonellerimizin sorunlarına ve sıkıntılarına çözüm bulabilmek. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Akademik Odalar, İşçi Sendikaları, Yerel Yönetimler ile sürekli diyalog halinde olarak, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenebilmesine yönelik teknik çalışmalar düzenlemek. Düzenlediğimiz çeşitli toplantılar ve etkinliklerle, meslektaşlarımızın uygulamada ihtiyaç duydukları teknik altyapı ve donanımı ortaya çıkartarak, kullanımlarına sunmak. 
Derneğimiz başta da dediğimiz gibi, Bursa genelinde 25.000 İş Güvenliği Profesyonelini ilgilendirmesine ve 2008’ den bu tarafa var olan bir dernek olmasına rağmen, maalesef şu an için sadece 170 civarı üyesi bulunmakta. Öncelikli amacımız, üye sayımızı çok daha üst seviyelere çıkartmak ve yaptığımız tüm toplantı BİGDER  ve etkinlikleri de üyelerimizin yoğun katılımlarıyla yapabilmek. 
24 Aralık 2016 Cumartesi günü yapılan, BİGDER Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçim  neticesinde yeni bir yönetimle, derneğimiz faaliyetlerinde devam etme kararı aldı.  Yeni Yönetim Kurulu’nun  29.12.2016 günü yaptığı ilk toplantı ile görev dağılımı yapıldı.
BİGDER’ in yeni yönetim kadrosu şu isimlerden oluştu:
Erman AYDINGÜN (Yönetim Kurulu Başkanı)
Adnan TEPEUĞUR (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
Gizem ŞAŞMAZ (Yönetim Kurulu Genel Sekreteri)
Tolga TÜTÜNCÜ (Yönetim Kurulu Saymanı)
Halim ASA (Yönetim Kurulu Üyesi)
11-12 Şubat tarihinde İstanbul Titanic business hotel de yapılmakta olan,  İş Sağlığı Ve Güvenliği Genel Müdürü Sn. İsmail Gerim, ÇSGB, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Türkiye deki tüm iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili derneklerin yöneticilerinin katıldığı , ayrıca Almanya dan da konu ile ilgili uzman ve yetkililerin de katıldığı İş Sağlığı ve Güvenliği Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştayına derneğimizi temsilen katıldık.
BİGDER İLETİŞİM BİLGİLERİ
Adres: Nilüfer Dernekler Yerleşkesi Konak Mah. Kapalı Pazar Alanı Altı Nilüfer-BURSA 
FACEBOOK HESAPLARI: 
bigder-bursa iş sağlığı ve güvenliği derneği
Erman Aydın gün
Adnan Tepe uğur
Gizem Şaşmaz
Tolga Tütüncü
Halim Asa
HABER FOTOĞRAF ERDEM BERK


 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.