Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyazıt Gençlik Spor Kulübü Emin adımlarla ilerliyor

Yıldırım ilçemizin şirin mahallesi olan Beyazıt mahallesinde, 2014 yılında kurulan, Beyazıt Gençlik Spor Kulübü Başkanı, Sayın Cemal YORA ve yönetim ekibi Bursa Haber’in konuğu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2017 07:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2017 07:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyazıt Gençlik Spor Kulübü Emin adımlarla ilerliyor

Beyazıt Spor Kulübü, U13, U14, U15, U16, U17, U19 ve A Takımları klasmanı ile 2. Amatör ligde temsil edilmektedir. . Spor kulübünün, şu an da sadece futbol takımları ile temsil edildiğini söyleyen başkan Cemal YORA, kısa zamanda hayata geçirmeyi planladıkları, başta basketbol olmak üzere, voleybol, hentbol ve yüzme takımlarını da kurmak için çalışmalara başlanacağını belirtti.


HAKKINDA
Kuruluşu, 2014 yılının aralık ayında yapılan, kulübün İlk kurucu başkanlığını,  Mehmet ÖZCAN, Süleyman ATIŞ ve Ahmet TAGA. Yapmıştır. 1 Mayıs 2015 yılında ilk kongresi yapılan Beyazıt Gençlik Spor Kulübü, U17 grubunda maçlara başlamıştır. Daha sonra U19 ve A takımla büyüyen kulüp kadrosu, 01 ağustos 2016 tarihinden Cemal YORA’ nın kulüp başkanlığına gelmesi ile daha da kuvvetlendi. Şu an Cemal YORA yönetimi devam etmektedir. 2016-2017 sezonunda tüm yaş gruplarında sporcu yetiştiren Beyazıt Spor Kulübü, U13, U14, U15, U16, U17, U19 ve A Takımları klasmanı ile 2. Amatör ligde temsil edilmektedir. Spor kulübünün, şu an da sadece futbol takımları ile temsil edildiğini söyleyen başkan Cemal YORA, kısa zamanda hayata geçirmeyi planladıkları, başta basketbol olmak üzere, voleybol, hentbol ve yüzme takımlarını da kurmak için çalışmalara başlanacağını belirtti. Başkan iddialı. Futbol takımında yer alan gençlerin, başta Bursaspor olmak üzere tüm takımlara, hatta A milli takımına futbolcu yetiştiren bir fabrika gibi olacaklarını söylüyor. “ Bizler, yönetici olarak Vizyonumuzu ne kadar geniş tutarsak, emek vererek yetiştirdiğimiz, yeteneklerini ön plana çıkarttığımız, Motivasyonlar ile güçlendirdiğimiz pırıl, pırıl genç kadronun başarıları da o derece büyük olacaktır.” diyor.


TEŞEKKÜR
“ Kuruluşumuzda bizlere destek veren, Bursa Milletvekilimiz Sayın Hakan Çavuşoğlu’na, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye, Yıldırım Belediye Başkanımız, Sayın İsmail Hakkı Edebali’ye, Yıldırım ilçe Kaymakamımız Mehmet Aydın’a, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz, Sayın Süleyman Aydın’a ve bizlere desteklerini esirgemeyen, mahallemizin iftiharı Şifo Mehmet’e şükranlarımızı sunuyoruz. Özellikle Mahalle muhtarımız Süleyman Atış’a buradan şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunmak isterim. Beyazıt Spor Kulübünün kuruluş fikrinden tutunda, bu güne kadar her adımımızda bizlerin en büyük destekçisi olduğun için, muhtarımıza teşekkür ediyoruz. Her zor anımıza Hızır gibi yetişiyor. Üç büyük araba fabrikasının, hatta Türkiye’nin birçok iline hafif raylı sistem ve tramvay vagonları üreten sanayisi gelişmiş bir ilde, bizler bazen öğrencileri sahaya getirip götürmek için araç bulamıyoruz. Hemen yardımımıza muhtarımız koşuyor. Gerçi mahallemizde de Kentsel dönüşüm projesi içerisinde bir spor Kompleksi projesi de var. Fakat o zamana kadar, şu anda bizim bulunduğumuz ve hizmet vermeye çalıştığımız bu iki odalı yerin bile, bizlere tahsis edilmesi için az çaba harcamadı muhtarımız. İstediği ve beklediği tek bir şey var. Temsil ettiği mahallemizin adını, üzerine bulaşan uyuşturucu mahallesi damgasından, lekesinden kurtarmak.

KURULUŞ AMACI
Kulübümüzün kuruluş amacı, mahalledeki gençleri spor ile bütünleştirerek, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak suretiyle sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmaktır. Beyazıt Mahallesi, biliyorsunuz ki son zamanlarda uyuşturucu yatağı konumuna düşmüştür. Bu şekilde lanse edilmiş ve akıllarda kalmıştır. Hiç kimse mahallesinin adının kötüye çıkmasını istemez. Bizlerde gençleri sokaklardan, serserilikten uzak tutarak, onları topluma faydalı insanlar olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Gerçi mahalle sakinlerinden yeteri kadar destek ve ilgi görmüyoruz ama kararlıyız. İmkân verildiği takdirde gençlerin neler yapabileceğini biliyoruz. Sporda, özellikle futbolda parıldayan, enerji dolu gençleri uyuşturucuya kurban vermeyeceğiz. Bu konuda tüm halkımızdan destek bekliyoruz. Mahallemizin uyuşturucudan dolayı, Yıldırım ilçesinde ve dahi Bursa ilinde kötü bir imajı vardır. Bizlerde bu kötü imajı yıkmak ve ortadan kaldırmak için gençleri spora teşvik etmeye çalışıyoruz. Evet, imkânlarımız sınırlı. Destek ve Sponsor bulmakta büyük güçlükler çekiyoruz. Şu an 61 lisanslı sporcumuz var. Hepsi de pırıl, pırıl gençler ve iyi bir şeyler yapabilmek adına canla başla çalışıyorlar. Mahallemiz zengin bir mahalle değil. Sadece Büyükşehir ve Yıldırım Belediyesi’nden malzeme desteği alıyoruz. 

‘DESTEK BEKLİYORUZ’
Başta ilimizde yaşayan sanayici ve İşadamları olmak üzere, mahallede yaşayan herkes in elini taşın altına koymalarını bekliyoruz. Mahalle sakinlerinden ve mahallemizde ticaret yapan firmalardan da destek bekliyoruz. En azından Beyazıt spor kulübü formalarına reklam vererek destek olabilirler veya kendi spor Kompleksimiz yapılıncaya kadar sporcuların ulaşımlarına destek olabilirler. 2014 yılında kurulan Beyazıt Spor Kulübümüzün daha bir web sayfası kurulmuş değil imkânsızlıklardan dolayı. Bu konuda bir hayırsever çıkıp ta Sponsor olursa, Beyazıt Spor Kulübümüzün ve mahallemizin başarılarını buradan tüm dünyaya duyurabiliriz. Bazen sporcuları antrenman sahasına götürüp, getirmek için bile bin bir güçlük çekiyoruz. Yan tarafta gördüğünüz küçücük saha, beton zemin üzerinde top koşturmak kolay değil. Şu an beton zemin üzerine çim halı serilse bile birkaç yağmurdan sonra çürüyüp gider. Bir basketbol sahası büyüklüğünde Alt yapısının değiştirilmesi gerekiyor. Gerçi buna da şükür. En önemli eksiğimiz bir spor tesisimizin olmamasıdır. Şu an kulübümüzün kendine ait hiçbir tesisi yoktur. Antrenmanlarımızı, haftanın üç günü Vatan Mahallesinde bulunan spor Kompleksi sahasında yapmaktayız. Ama kararlıyız bu gençler ve bundan sonra kulübümüze katılacak olan gençlerle, mahallemizin adını temize çıkartacağız. Şu an U13, U14, U15 klasman gruplarının Antrenörlüğünü Serdar CANBAZ kardeşimiz, U16, U17, U19 klasman gruplarımızın Antrenörlüğünü Murat KARAAĞAÇ kardeşimiz, A Takımımızın Antrenörlüğünü ise Muharrem ÇETİN arkadaşımız yapmaktadır. Kulübümüzün kuruluşundan bu yana hep yanımızda olan Ahmet ALA hocamıza da verdiği hizmetlerinden dolayı takdir ve teşekkürlerimizi sunuyorum. Beyazıt Spor Kulübünde faaliyet gösteren herkes, bunu büyük özveriler göstermek suretiyle yapmaktadır. Ben inanıyorum ki, bugün mahallemizde yetişen gençler, yarın spor camiasında büyük yerlere geleceklerdir. Bunun gerçekleşmesi için çalışıyoruz ve gençlerimize bu konuda çok güveniyoruz.  Bu gençler bizim, bu spor kulübü sadece bizlerin değil hepimizin. Spora gönül veren herkesi aramızda görmek istiyoruz.

Bursa Haber Gazetesi olarak, başta Beyazıt Spor Kulübünü zirveye taşımayı hedef ve amaç edinen kurucularına, yöneticilerine, yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Haber fotoğraf 
Nail Togrul

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.