Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"BEREKET EKMEK FIRINI" 33 YILDIR HİZMETİNİZDE

Bursa'mızın köklü ekmek fırınlarından olan "Bereket Ekmek Fırını’nın Kurucusu Sayın Kemal ÇIRAKOĞLU ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 00:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 02:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"BEREKET EKMEK FIRINI" 33 YILDIR HİZMETİNİZDE

Öncelikle, Kemal Bey, sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise Bereket Ekmek Fırını'nın kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim.?

1956 yılında Rize'nin Ardeşen İlçesinde doğdum. Çocukluğum Ankara'da geçti. İlkokul ve ortaokulu Ankara'da bitirdim.1977 yılında ailecek Bursa'ya yerleştik. Maddi durumlardan dolayı iş hayatına atıldım. Bursa'da ilk olarak 1977 yılında Bağlarbaşı'nda Çırakoğlu Ekmek Sanayii adıyla fırınımızı açtık .1983'de Beşevler de ve son olarak 1985'de Tuzpazarında Fırınımızı açtık. Halen 33 yıldır Bereket Ekmek Fırını adı altında Tuz pazarında hizmetimize devam etmekteyiz.

Fırınınız gerçekten de Bursa'da yoğun rağbet görmekte . Bunun sırrı nedir?

Kalite, temizlik, güven ve müşteri memnuniyeti diyebilirim.

Genel olarak hangi tür ekmeği okuyucularımıza önerirsiniz?

Ekşi maya tam buğday ekmeği gönül rahatlığıyla önerebilirim. Ayrıca kilo sorunu olan kişilere de kesinlikle beyaz ekmek önermiyorum.

Sektörde sıkıntılar oluyor mu acaba?

Çok fazla fırının olması, birde bizde yaşanmamasına rağmen sektörde sıklıkla karşılaşılan market ve bakkallardan yapılan iadeler sektörde gerçekten de sıkıntı yaratmakta.

Sektörümüzde yaşanılan diğer sıkıntılardan bahsedecek olursam, birçok ruhsatsız fırının hizmet vermesi , hizmet verirken yönetmeliklere uymamaları, sağlıksız ekmekleri piyasaya sürmeleri, fiziki şart ve koşullara da uymuyor olmaları gerçekten de sektörde büyük sıkıntı yaşanmasına sebep olmaktadır. Halkın kaliteli ve güvenilir ekmeğe ulaşabilmesi için, gerekli mercilerin ivedilikle bu sorunların üzerine eğilmesini beklemekteyiz.

Son zamanlarda ekmekte israfın önlenmesi için gramajın azaltılması ile ilgili tartışmalar yaşanmakta. Bu konuyla ilgili sizin görüşlerinizi alabilir miyim?

Ekmekte israfın önlenmesi gramaj düşürülerek değil ,ekmeğin ambalajlanmasıyla olabileceğini düşünüyorum.

Bereket Fırın olarak gelecek hedeflerinizle ilgili neler söylersiniz?

Bugün için ayakta kalmaya çalışıyoruz, diyebilirim. Maalesef Gıda Kodeksine göre Pazar, Kasap ve Manavlarda ekmek satılmaması gerekirken maalesef bu söylemiş olduğum yerlerde hiçbir sağlık kuralına uymaksızın satışların sürmesi toplum sağlığı açısından büyük risk oluşturmaktadır.

 

Röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız . Son olarak halkımıza ,vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz? Ne tür mesajlar vermek istersiniz?

Son olarak değerli vatandaşlarımıza, halkımıza köy ekmeklerini tüketirken dikkat etmelerini önermek istiyorum. Bu tür sağlıksız ekmeklerin insanlarımızda kemik erimesine kadar gidebilecek ciddi sorunlara yol açabileceğini unutmasınlar demek istiyorum.

Son tahlilde bütün Bursa'da yaşayan halkımızı bu güzel ve kaliteli ekmeklerimizden tatmalarını öneriyorum ve onları fırınımız da görmek istiyoruz, demek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Dile kolay 33 yıldır sektörde güzel hizmetler sunan ve ekmek kalitesi olarak ünü Bursa sınırları dışına taşmış olan Bereket Ekmek Fırını'nın kurucusu ve işletmecisi Sayın Kemal ÇIRAKOĞLU'na ve değerli oğlu Sayın Sadık ÇIRAKOĞLU'na bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

TUZPAZARI MAHALLESİ,

BAYATHANE CADDESİ   NO:6

TELEFON:0 224 220 79 11

GSM:0 549 325 53 53

OSMANGAZİ/BURSA

Haber ve Fotograf : ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.