Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BEN DEĞİL, MAHALLEM KAZANACAK !!!

Açıklamış olduğu birbirinden kapsamlı projelerinin yanı sıra deneyimli azaları ve istişare heyeti ile Hüdavendigar Mahallesinde çok güçlü bir çekim kuvveti olmayı başarmış olan muhtar adayı Sayın Haydar ARSLAN ile başta adaylık sürecini , projelerini ve hedeflerini masaya yatırdığımız güzel, kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BEN DEĞİL, MAHALLEM KAZANACAK !!!
Öncelikle Sayın Muhtar adayım ,gecenin bu saatinde sizi çalışırkenyakalayabildiğimizi söylemeden geçemeyeceğim ,isterseniz sizi tanıyarak röportajımızabaşlayalım.

   --- Elbette, bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için tabii ki Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine öncelikle  teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ben Haydar Arslan, 1966 yılında Trabzon'un Arsin ilçesinde doğdum. 1978 yılından beri mahallemizde ikamet etmekteyim. 1990 yılından bu yana yine mahallemizde çeşitli  iş kollarında esnaflık yaptım. 2016 yılında emekli oldum. 40 senedir bu mahallede yaşayan dününü bilen ve bugününü yaşayıp gören biri olarak bilgi ve birikimimi değerli mahalle sakinlerimize  aktarmak için bu göreve aday oldum.


 

Sayın muhtar adayım,sizi mahallenizde muhtar adayıolmanıza etki eden sebepler nelerdi?

   -- Öncelikle şunu söylemek isterim ki ; mahallemiz maalesef uzun zamandır hak etmiş olduğu hizmeti alamamaktadır. Bu bağlamda tabii bizlere  uzun yıllardır bu mahallede yaşayan bana ve ekibime bir görev düştüğünden bu adaylarımızı açıklamış olduk. Birçok eksiklik var bu eksiklikleri gidermek için aday olduğumuzu belirtmek istiyorum, kısaca onlardan bahsedecek olursam;

--- Öncelikle mahallemizdeki gençlerimizin,  kötü alışkanlıklardan kurtulması ,uzak durması için ilgili kurumlara gerekli girişimlerde bulunacağız. Biz  gençlerimizi çok önemsiyoruz, onlar sonuçta bizim ülkemizin , vatanımızın geleceği.

--- Daha güvenli bir mahalle için bekçi sayılarının arttırılması için gerekli girişimlerde bulunmak ve bu konuda da mutlaka çözüm bulmayı hedeflemekteyiz.

--- Sosyal yardımların adaletli olarak gerçek sahiplerine ulaştırmakla ilgili de çalışmamız olacak.  Bursa'da birçok mahallede  adaletsiz dağıtımlar olduğu ile ilgili birçok duyum almaktayız ve mutlaka bu konuda mahallemizde  sosyal adaleti sağlayacağız.

--- Mahallemizde Ulaşım ve park sorunu hat safhada , bu sıkıntıları çözmek için belediye nezdinde gerekli girişimlerde mutlaka bulunacağız.

--- İlköğretim Okulumuzun yetersiz olduğunu düşünüyoruz .  Bu konuda da mutlaka gerekli birimlerle iletişime geçeceğiz.

---Diğer bir projemiz de mahallemize akıllı duraklar kazandırmak ,  için gerekli girişimlerde bulunmak.

--- Çocuk parklarının onarılması ve çocuklarımızın güvenli bir şekilde zaman geçirebilmesi için parklara ve önemli noktalara kamera sisteminin kurulmasını sağlamak.

--- Mahallemizdeki komşuluk bilincinin devam etmesi adına  kapsamlı bir iletişimle , SMS’le   gerekli konularda Mahalle sakinlerini  bu hat sayesinde bilgilendirmek.

--- Özellikle şehitlerimizin kaldırıldığı ve bir külliye niteliğinde olan Mihraplı Camii'nin eksiklerinin giderilmesi ve 24 saat ibadete açılması için müftülüğümüz ile iletişime geçmek ve bununla ilgili güvenlik görevlisinin getirilmesi için çalışma yapmak.

--- Dikkaldırım Mahallesi'ndeki yoğun trafik sorununu giderebilmek için  Dikkaldırım Caddesinin  tek gidiş veya geliş şeklinde düzenlenmesi ile ilgili gerekli merciler ile iletişime geçmek.

---  Havai Elektrik tellerinin yer altına alınması ile ilgili çalışmalar yapacağız.

--- BUSKİ ile iletişime geçerek su faturalarını yatırma makinasının mahallemize kazandırılması ile ilgili çalışmalar yapacağız.

--- B-17 otobüsünün girmediği güzergahlara girilmesi için Burulaş yetkilileri ile görüşmeler yapacağız ve bu sayede Bent Caddesi ve Karaağaç bölgesine ulaşımı sağlayacağız.

--- Özellikle bazı sokak aralarında  asfalt yok veya aşırı yamalı .  Bunlar ile ilgili çalışmalarımız olacak.

     Elbette çalışmalarımız bunlarla sınırlı kalmayacak ,  hem  azalarımızla hem de istişare heyetimiz ile her zaman vatandaşımızın nabzını yoklayarak, herhangi bir sıkıntı ve ihtiyaçlarının giderilmesi ile de ilgili başta Osmangazi Belediyesi ,Büyükşehir Belediyesi ve diğer bütün kamu, kurum ve kuruluşları ile irtibata geçerek bu sıkıntıları ivedilikle gidermek bizim görevimiz olacaktır.


 

Peki sayın muhtar adayım, Haydar Bey projelerinize ve hedeflerinize mahalle sakinlerinin yaklaşımları nasıl?

    --Çok güzel , onlarla iletişimimiz mükemmel, hem  azalarımızla , hem de istişare heyetimizle olsun güzel çalışmalar yapıyoruz ve mahalle sakinlerimiz de bizi her gördüklerinde ,esnaf ziyaretlerinde olsun, sokak  çalışmalarımızda  olsun bizlere desteklerini sunuyorlar bu durum tabii bizleri çok memnun ediyor , ziyadesiyle memnun ediyor ve bize güç veriyor , daha çok azimli çalışmamızı sağlıyor .  Bu bağlamda onlara bu desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

  --- Haydar Bey  , yavaş yavaş röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız  , son olarak başta Hüdavendigar mahallesi sakinleri olmak üzere Bursa'da ve ülkemizde yaşayan vatandaşlarımıza  ne tür mesajlar vermek isterseniz?  Neler söylemek istersiniz?

   ---Öncelikle 31 Mart seçimlerinin vatanımıza ,milletimize hayırlı olmasını diliyorum . Bütün mahalle sakinlerimizin oylarını bekliyoruz, inşallah  güzel bir hizmet dönemi yaşamak için onların  desteklerine  ihtiyacımız var . Son olarak,  başta Hüdavendigar Mahallesi sakinleri olmak üzere Bursa'da yaşayan bütün kardeşlerime sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum.



HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.