Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BEM-BİR-SEN BURSA ŞUBESİ İTFAİYE HAFTASINI KUTLADI

Bem-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Sayın Ali Alan ile İtfaiye Haftası başta olmak üzere diğer konu başlıkları üzerine güzel ve keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2017 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2017 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BEM-BİR-SEN  BURSA ŞUBESİ İTFAİYE HAFTASINI KUTLADI

Bem-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Sayın Ali Alan ‘Hükümet ile Yetkili Sendika Memur-Sen arasında yapılan toplu görüşmeler sonrasında Memurlara yapılan zamdan hariç 130 maddelik kazanım sağlanmıştır’ dedi.

Sayın Başkanım, İtfaiye Haftası kutlamaları  çerçevesinde ne tür etkinlikler düzenlemektesiniz?

Bursa Bem-Bir-Sen Şubesi olarak başta , Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve bağlı itfaiye Grup Amirlikleri  ve ilçelerdeki itfaiye teşkilatları ziyaret edilerek çalışmalarımız ve çalışanların çalışmalarındaki  sorunları istişare edilerek neticesinde de itfaiye haftasını kutladık.

Peki Sayın Başkanım yurdumuzdaki  itfaiye teşkilatının tarihçesi ile ilgili bizleri ve okuyucularımızı bilgilendirebilir misiniz?

Yurdumuzda ilk olarak itfaiyecilik Osmanlı İmparatorluğu zamanında, 1720 yılında Yeniçeri ocağına bağlı "Tulumbacı Ocağı" ismi ile kuruldu. Yeniçeri Ocağı'nın 1782 yılında kaldırılmasıyla bu teşkilatta kaldırıldı. 1828'de büyük Hocapaşa yangını yeni bir teşkilatın kurulmasına vesile oldu. 25 Eylül 1923 yılı itibari ile( Tulumbacı Ocağından) bugünkü modern hali dönüştürüldü.

Sayın başkanım sizi İtfaiye Haftası Dolayısıyla bulmuşken , hükümet ile Memur -Sen arasında yapılmış olan toplu görüşmeler sonrasında memurlarımızın kazanımları hakkında açıklamalar yapabilir misiniz?

Hükümet ile Yetkili Sendika Memur-Sen arasında yapılan toplu görüşmeler sonrasında Memurlara yapılan zamdan hariç 130 maddelik kazanım sağlanmıştır. Bunun 32 maddesi belediyelere ait olup itfaiye teşkilatında çalışanlardan görevleri sırasında hayatını kaybeden personele 97 bin TL tazminat.  Ayrıca  Bem-Bir-Sen  üyeliği olduğundan (ölüm iş kazası 25 bin  TL ödenmesi) itfaiye teşkilatlarında çalışan personelin yan  ödemeleri mevcut duruma göre %50 ilave edilmiştir.

Hacca gideceklere izin haklarının tükenmiş olması ve talep etmeleri halinde 20 gün süreyle Ücretsiz izin verilmesi. Engelli çocuğu olan personelin ödenecek aile yardımına  %50 ilave de eklenmiştir. Bu 32 maddelik belediye çalışanlarını ilgilendiren kazanımlarının haricinde de Bursa  Bem- Bir -Sen şube olarak Sağlık, Eğitim, Gıda, giyim ile alakalı indirim  anlaşmaları da yapmaktayız. Romatem ,medikabil, Medical Park yapmış olduğumuz anlaşmalardan bazılarıdır .Ayrıca birçok Eğitim Kurumu ve Hastanesi'nde Bursa ve ilçelerinde de indirimler  sağlanmıştır. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bursa'da sendikal çalışmalar ve faaliyetleri dendiğinde akla gelen ilk  sendikalardan olan Bursa Bem- Bir- Sen'in değerli ve çalışkan Başkanı  Sayın Ali Alan'a çalışmalarında Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak başarılar diliyoruz .

Yapmış olduğumuz anlaşmalardan bazıları:

Romatem

Medicabil

Medikal park

Iletişim bilgileri:

Adres: Doğanbey Mah. Fevzi Çakmak Cd. No:56 Kat:1 Büro:3 – 4 Osmangazi/BURSA

Telefon: 0 (224) 220 56 16

Fax       : 0 (224) 220 56 06

Haber ve Fotoğraf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.