Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BELGİN PESEN COİFFEUR SAÇINIZA KALİTELİ VE PROFESYONEL DOKUNUŞLAR

Sektörde kendi markasını oluşturmuş, eğitim birikimiyle hem saçlar hem de insanlar hakkında söyleyecek sözü olan 22 yıldır kendi ayakları üzerinde duran ve alanında adından sıkça söz ettiren Belgin Pesen Coiffeur'un sahibi Belgin Pesen ile kaliteli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2018 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2018 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BELGİN PESEN COİFFEUR SAÇINIZA KALİTELİ VE PROFESYONEL DOKUNUŞLAR

Belgin Pesen, sektöre 1997 yılında atılmış, kalite ve profesyonelliği harmanlayan tutumuyla fark yaratan, yurt dışı eğitimleri ile daima sektöre geniş perspektif ile bakan,  uluslararası sertifikaları ile uzmanlık seviyesine ulaşmış güçlü bir kadın ve rol model alınacak bir figür kabul ediliyor. Pesen, sektördeki duruşunu ise kısaca kaliteli ve profesyonel dokunuşlar ile fark yaratmak olarak tabir ediyor.

HER SAÇ TİPİ AYNI DEĞİLDİR

Saçların kadının adeta duvağı mahiyetinde önemli bir yer taşıdığını söyleyerek başlayan Belgin Pesen, formülize metotlarla müşterilere yaklaşmaktansa daima kişiye özel bir uygulama şekli tespit ederek her saç tipine değişik şekilde yaklaştıklarının altını çizdi. Her saç tipinin de karakteristik özellik taşıdığını belirten Pesen '' Alınacak profesyonel desteğin muhakkak saçı tanıyan biri tarafından uygulanması gerekiyor. Öncelikle saçın ihtiyaçları tespit edilerek ona uygun bir müdahale yapılarak saçı deformasyona uğratmamaya gayret ediyoruz. Bazı iyi niyetli uygulamalar profesyonellikten uzak olduğu için kaş yapayım derken göz çıkarak mahiyette gerçekleşiyor. Bu durumlarda saçı kurtarmak daha da içinde çıkılmaz bir hal alıyor. Benim tavsiyem her saç tipi aynı olmadığı için kişilerin en önemli unsuru olan saçlarını tanıyan ve işini profesyonel yapan kuaförleri tercih etmesi gerekir.'' şeklinde konuştu.

SAÇ KONUSUNDA DA EĞİTİM ŞART

Sektörde bir nevi  butik işletmelerin arttığını ve kuaför salonlarının her yerde bilinçsizce arttığını ifade eden Belgin Pesen sektörde özellikle eğitimin şart olduğunu belirtti. Pesen '' Alelade herkes nasıl sağlık sorunlarına müdahale için kendine muayene açamıyorsa bence her önüne gelenin de kuaför salonu açmaması gerekiyor. Dermatolojik çalışmalarla yaklaştığımız her müşterimize özel uygulamalar ile çok dikkatli biçimde yakalaşıyoruz. Fakat bu titizlikte yaklaşmayan kurumlar ne yazık ki baş derisinde yanmalara, saç kayıplarına ve cilt hastalıklarına neden oluyorlar. Telafisi olmayan sorunlarla karşılaşmamaları için kişileri önem verdiği saçlarını bizlere emanet etmelerini tavsiye ediyoruz. Saç çok önemli bir unsur olup bu müdahaleler için eğitim muhakkak şarttır.'' diyerek sektörel eğitimlerin önemini vurguladı.

 HER RENK HER KADINA GİTMEZ

Belgin Pesen ''Bir hevesle saçının rengini değiştirmek için bize başvuran müşterilerimizde uzun süreli memnuniyet ilişkisi kurmak amacıyla seçeceği tonları ve cilt rengiyle uyumu konusunda derin çalışmalar yapıyor, ilerde zararlı çıkacağı hiçbir müdahaleyi müşterimize yapmamak için işe başlamada önce enine boyuna inceleme yapıyoruz.'' diyerek her rengin her kadına gitmeyeceğini ve profesyoneli olduğu konu hakkında detaylı tespitler yaparak adım attığını belirtti. Bu ince çalışmaları sayesinde şehir dışından dahi devamlı müşterileri olduğunu söyleyen Pesen, sektörde ayırt edici özelliklerinden en önemlisinin bu ince çalışması olduğunun altını çizdi.

İNTERNETTE GÖZ BOYAMA! TEKNİKLERİNE DİKKAT

Yirmi yılı aşkın süredir sektörün içinde bulunan, yurt dışında birçok eğitim alan ve ülkemizde defalarca eğitim vermiş konusunun uzmanı olan Pesen son zamanlarda özellikle internet üzerinden yapılan paylaşımlarla kişilerin gözünün boyandığını; gösterilenler ile yapılanların uyuşmayıp yapılan uygulamaların saçı adeta yok etme girişimi olduğunu belirtti. Pesen bu konuda şöyle konuştu: ''Özellikle sosyal medya üzerinde saç boyama videoları olsun,öncesi-sonrası fotoğrafları olsun aslında hiçbiri olayın detayını göstermeyen yüzeysel sunumlar. Gösterilmeyen ara aşamalarda aslın saç adeta öldürülüyor fakat bir anlık sonucun başarısı üzerine konuşuluyor. Ben özellikle bu tür aldatma unsurlara rağbet edilmemesini tavsiye ediyor ve uçuk taleplerin saçların kimyasını bozacağını biliyorum. Bu tür uygulamalar saç boyama değil adeta göz boyama niteliğinde olup ne istediğini bilen makul taleplere gelecek olan kişilerin internet simsarlarına kanmamalarını umuyorum.''

AMACIMIZ MEMNUN ETMEK VE GÜVEN VERMEK

Belgin Pesen Schwarzkopf ve L'Oréal gibi dünyanın kabul ettiği kaliteli markalarla çalıştıklarını söyleyerek '' Saçı emanet etmek demek müşterinin kendini emanet etmesi demektir. Bu güven ilişkisinin yüklediği sorumluluk ile ben onları memnun etmek için elimden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyorum. Kaliteli ürünler, profesyonel işçilik, birikim ve emek bir araya gelince doğru işlemi de uyguladığımızda sonuç kaçınılmaz memnuniyet oluyor. Kuaförün önemini ve amacını bilen, kalite ile muamele görmek isteyen, tecrübemizle en iyi sonuca ulaşmak isteyen tüm kadınlarımızı salonuma bekler amacımızın onların güvenini kazanıp onları memnun etmek olduğunu söyleyerek sözelerimi noktalamak isterim.'' dedi.

İLETİŞİM

AHMET YESEVİ MAHALLESİ

HÜRRİYET CADDESİ CEMKENT  SİTESİ

A BLOK  NO:24 NİLÜFER

TEL:0 224 244 75 65

Haber ve Fotograf :SERCAN SELÇUK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.