Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞARILARLA DOLU BİR HAYAT !!!

İnşaat sektöründe işçilikten günümüzde 65 personel çalıştıran bir konuma tırnaklarıyla kazıya kazıya gelmiş olan Berkay İnşaat'ın kurucusu ve sahibi Sayın Ferhat Kandemir ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2018 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2018 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BAŞARILARLA DOLU BİR  HAYAT !!!

     Ferhat bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz ? Sonrasında ise  Berkay İnşaat'ın kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

     Elbette, 1978 yılında Giresun'da doğdum. 17 yaşında Bursa'ya geldim . 24 yıldır Bursa'dayım. Ailecek koyu  BURSASPOR  taraftarıyız.

            Bu sektörde ilk olarak 5 yıl kadar inşaat işçisi olarak çalıştım, sonrasında 5 yıl kadarda Kalfa ve usta olarak çalıştıktan sonra edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlere istinaden 2013 yılında Berkay İnşaat'ı kurdum.Şehrimizin önde gelen inşaat firmaları ile ortak projeler yürütmekteyiz. Bursa'da   halihazırda,Mudanya ,Kestel  , İhsaniye ve Kayapa'da 4 şantiyede projelerimiz devam etmektedir .11 yıldır evliyim, 5 yaşında ve 10 yaşında iki erkek çocuk babasıyım.

    Peki Ferhat Bey bizlere bitirmiş olduğunuz projelerden de birkaç örnek verebilir misiniz?

   Yunuseli'nde bir benzin istasyonu inşaatını tamamladık. Onun haricinde Üçevler'de villa projemizi ve Özlüce'de de 1000 dairelik bir projemizi tamamladığımızı söyleyebilirim. Şu anda Bursa'da dört farklı noktadaki şantiyelerimizde projelerimize devam etmekteyiz.

    Ferhat Bey gerçekten de sektörünüzde işçilikten  günümüze dek , güzel çalışmalara imza atmış olduğunuz görülmekte. Fakat bu mesleğe girmemiş olsaydınız, çocukluk hayalinizde ne yapmak , ya da ne olmak vardı?

     Şunu içtenlikle söylemek istiyorum ki ;  Çocukluk yıllarımda hayalim şehirde yaşamaktı. Bunun yanı sıra da okumak da istiyordum , ama maalesef olmadı ama şu anda 65 kişiye iş imkanı sağlıyor olmamdan dolayı da oldukça mutlu olduğumu söylemek istiyorum.

   Peki ,her sektörde sıkıntılar yaşandığı gibi inşaat sektöründe de sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz?

    Olmaz mı, bilhassa son zamanlarda son beş altı aydır İnşaat malzemelerinde %45 ila %50 oranında zam geldi. Bu duruma mutlaka devletin el atmasının lazım geldiğine inanıyorum, mutlaka gerekli mercilerin bu konularla ilgili girişimlerde bulunmasını inşaat sektöründe çalışan bir sektör temsilcisi olarak beklemekteyim. Bir diğer sıkıntı ise  Günümüzde mesleklerini çekirdekten gelerek yapmak çok önemli, ama bir bakıyoruz başka  iş kollarından bizim sektöre girişler oldukça fazla yaşanmakta .Bunun  da tabii  sektördeki kaliteyi düşürdüğüne inanıyorum. Taş yerinde ağırdır misali mutlaka meslek erbablarının kendi iş kollarında devam etmeleri gerektiğini düşünüyorum.

    Kentsel dönüşümle ilgili düşüncelerinizi de öğrenmek isteriz?

    Kentsel dönüşüme ilgi gösterilmesini istiyorum .  Bu konuda belediyelere oldukça  çok iş düşüyor. Ayrıca 5 katlı yeri alıp 15 kat dikilmemeli diye düşünüyorum. Bu binaların öncelikle altyapı dizaynının hazırlanması şart .Altyapının kat sayılarına göre düzenlenmesi kentsel dönüşümde bitişik nizam için ve şehir düzeni için çok önemli  olduğuna inanıyorum.

    Peki Ferhat Bey yatırım amaçlı birikimleri  olan vatandaşlarımıza, geniş halk kitlelerine hangi bölgelerde yatırım yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

      Öncelikle vatandaş olarak şehrin gürültüsünden çıkmak gerektiğine inanıyorum. Kayapa  , Görükle , Mudanya gibi şehir gürültüsünden uzak sakin bölgeler olursa güzel olur. Bu bölgelerde hava temizliği de oldukça iyi durumda aynı zamanda bu bölgelerdeki sitelerde spor alanları, havuz, çocuk parkı, çevre düzenlemeleri gibi her türlü altyapılarda düşünülmüş olduğundan  halkımıza oldukça güzel bir yaşam standardı sunmaktadır.

    Peki Ferhat Bey hayatınızdan memnun musunuz? Hayata bakış açınız nasıl?

     Hayata  her zaman güler yüzle ve pozitif  bakarım ve oldukça memnunum. Allah  sağlık, güzel bir aile, iki çocuk ve iş imkanı vermiş ,şükürler olsun ki,  huzurlu bir şekilde hayatımı sürdürmekteyim ,daha başka ne isteyebilirim ki.

    Ferhat Bey röportajımızın da sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Son zamanlarda işsizlik oranları resmi verilere göre bayağı yüksek gözüküyor .Bunun yanı sıra gençler üzerindeki işsizlik ise genel oranın neredeyse iki katı, sizde genç başarılı bir girişimci aynı zamanda İş adamı olarak bu konuyla ilgili gençlere neler önerirsiniz?  Ne tür tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

       Öncelikle ben işsizliğe katılmıyorum, şimdiki nesil genelde pek çalışmak istemiyor. Biz burada birçok konuda  eleman ve personel bulamadığımızı  söyleyebilirim. Genelde işsiz durumda olan gençler, ya kolay iş peşinde, ya da çok daha yüksek gelirli işler beklediklerinden işsiz kalabiliyorlar . Ama genel manada kesinlikle işsizlik diye bir durumun olduğuna inanmıyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

       Hayatı gerçekten de bir başarı hikayesi olarak geçmiş olan Berkay İnşaat'ın kurucusu ve sahibi  Sayın Ferhat Kandemir'e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerin  de başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Emek ,  Adnan Menderes Mahallesi,

Cumhuriyet Caddesi No: 40/A

GSM: 0 536 361 50 88

Osmangazi/ Bursa

Haber ve Fotoğraf: ÖZKAN YILDIRIM


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.