Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BARIŞ MAHALLESİ'Nİ DEĞİŞTİREN MUHTAR..

Barış Mahallesi'ne 14 yıldan beri birçok hizmetin getirilmesinde önayak olmuş olan Bursa'mızın başarılı muhtarlarından Sayın Hasan İlden ile güzel keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2018 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2018 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BARIŞ MAHALLESİ'Nİ DEĞİŞTİREN MUHTAR..
Öncelikle Muhtarım sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında ise mahallenizde 14 yıldır yapmış olduğunuz hizmetler ile ilgi bizleri ve kamuoyunu bilgilendirirseniz sevinirim?

    ---- Elbette, 1950 Bursa doğumluyum. 25 yıl Sümerbank Merinos'ta Sosyal Hizmetler'de çalıştıktan sonra 1999 yılında emekli oldum. 2004 yılında komşularımın, yakınlarımın ve çevremdeki birçok kişinin yoğun ısrarıyla Barış Mahallesinde muhtar adayı oldum. Pek görülmemiş şekilde 17 aday içerisinden en çok oyu alarak mahallemizin muhtarı oldum. Sonrasında 2009 seçimlerinde 3 aday içerisinden ve 2014'te de 2 adaylı seçimleri kazanarak günümüze kadar Mahallemizde muhtarlık görevini yürütmekteyim. 2019'da ki seçimlerde muhtar adayı olmayı düşünmüyorum. Mahallemizin muhtarlığına onurumla geldim ve onurumla da zamanı geldiğini düşünerek bırakmak istiyorum. Seçimlere 6 ay kaldığında azalarımla bir toplantı yaparak isteyenlerin muhtar adayı olması ile ilgili onlarla da güzel bir değerlendirme toplantısı yapmayı düşünmekteyim. Ayrıca burada ilk başta Afrin şehidimiz olan Taner Çavuşoğlu başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

    14 yıldan beri mahallemize yapmış olduğumuz hizmetlerle ilgili bilgi verecek olursam.

--- Barış Anadolu Lisesi.

--- Sadettin Türk'ün Ortaokulu,

---Sadettin Türk'ün Anaokulu,

--- Pazar Yerimizi,

--- Kapalı Spor Salonumuzu,

--- Mahallemizin çeşitli yerlerinde tretuvar ve asfalt düzenleme işlemlerini,

--- Sağlık ocağımızı 12 yıl mücadele sonunda hayata geçirdiğimizi belirtmek istiyorum. 5 hekim kapasiteli sağlık ocağımızı büyük uğraşlar sonunda açtığımızı ekleyebilirim,

--- Halı sahamızı açarak gençlerimize ve çocuklarımıza armağan ettik,

--- Park ve Bahçelerimizi zaman içerisinde onarıp, yeni spor aletleri ile donattık,

--- Bu arada 2010 senesinde Spor Kulübümüzü .” Barış Spor Kulübü” adı altında kurduk,

---  Bayan ve kadınlarımıza derneklerini kurduk.

    Gerçekten de 14 yılda mahallemizde yapmadığımız konu, halledemediğimiz bir sıkıntı bırakmadık elimizden geldiğince Mahalle halkımızın yararı için elimizi taşın altına koymayı bildik.

Sayın muhtarım 14 yılda büyük hizmetler için ön ayak olmuşsunuz. Fakat halihazırda daha eksiklikler yapılması gereken şeyler var mı acaba mahallenizde?

    ---Spor kulübümüz için lokal, idari bina,  soyunma ve duş kabinleri yapılması için bina talebimiz vardır.  Bunun da en kısa zamanda hayata geçmesini gençlerimiz adına sporsever gençlerimiz adına mutlaka çok önemsiyoruz. Bir diğer değinmek istediğim husus,  her ay düzenli olarak toplanan Mahalle Komitemiz çok amaçlı muhtarlık binası, toplantı salonu ve bayanlara kurs salonlarının da olacağı bir bina talebimiz ile ilgili karar aldığımızı, ayrıca buradan belirtmek istiyorum. Bu bina çok amaçlı olmasının yanı sıra mahallemizde halihazırda bulunan birçok da sıkıntıyı sona erdirecektir.

      Büyükşehir Belediyemizden talebimiz ise Beşevler Metro istasyonunun orada bulunan merdivenin asansörlü ya da yürüyen merdiven şeklinde düzenlenmesini bekliyoruz. 4 yıldır Bununla ilgili birçok merciye başvurmuş olmamıza rağmen maalesef gerekli olumlu cevabı alamadığımızı belirtmek istiyorum ve böylelikle bu konuyla ilgili burada değinmekte yarar olduğu kanısındayım.

Sayın muhtarım röportajımızın da yavaş yavaş sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak neler eklemek istersiniz acaba?

    ---- Bu dönem Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey Nilüfer'deki bütün muhtarlara birer sekreter, bunun yanı sıra elektrik, su, doğalgaz ödemelerini karşılamış olduğundan gerçekten de rahatladığımızı ve böylelikle bütün yoğunluğumuzu ve performansımızı halka hizmet adına çalışmalara verdiğimizi söylemek istiyorum.  Bu konu ve bununla birlikte her türlü sıkıntımız da bizlerin yanında olan Sayın Başkanımız Mustafa Bozbey'e ayrıca teşekkürlerimi iletmek istediğimi de belirtmek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.



HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.