Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“BARAKA”DAN ŞAMPİYONLUĞA...

Bursa’mızın en aktif Amatör Spor Kulüplerinden olan Ortabağlar Spor Kulübü Başkanı Sayın Avni Tetik ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“BARAKA”DAN ŞAMPİYONLUĞA...
Öncelikle Avni Bey bizleri Kulüp Lokali'nde konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizleri tanıyabilir miyiz?

 1963 Bursa - Yenişehir doğumluyum. Gençliğimde Ortabağlar, Kıbrıs Gücü gibi birçok Amatör Spor Kulübü’nde top oynadım. Sonrasında uzun yıllar özel bir işletmede yöneticilik yaptıktan sonra emekli oldum. Emekli olmakla birlikte 2010 yılında Ortabağlar Spor Kulübü'nü kurduk. Her zaman öncelikli olarak gençlerimizin, çocuklarımızın kötü alışkanlıklar kazanmasının önüne geçerek vatanına, milletine faydalı bireyler olarak yetişmesini sağlamayı hedefledik. Elbette bu yetenekli gençlerimizin sonraki safhada başta Bursaspor’umuz ve ülke sporuna da katkı sağlamaları bizler için mutluluk verecektir.

Sayın başkanım hangi kategorilerde mücadele etmektesiniz?

Kulüp olarak U-10, U-11, U-12, U-13, U-14, U-15, U-16 ve U-17 liglerinde mücadele etmekteyiz.

Uzun yıllar barakada hizmet verdikten sonra uzun uğraşlar neticesinde kulüp binanıza kavuştunuz. Fakat yine çok ihtiyacınız olan antrenman saha eksikliğiniz ise devam ediyor. Bu konularla ilgili neler söylemek istersiniz? Ne tür mesajlar vermek istersiniz?

 Evet, gerçekten uzun uğraşlar sonucunda kulübümüz kulüp binasına kavuştu, fakat antrenman sahası konusunda en kısa zamanda somut adımların atılmasını bekliyoruz. Dediğiniz üzere antrenman sahası özelinde olan sıkıntımız hali hazırda devam etmektedir. U-10'dan U-17'ye kadar bütün kategorilerde mücadele etmemizden dolayı kulüp olarak gerçekten de azami safhada antrenman sahası ihtiyacımız bulunmakta. Mahallemizin nüfusu yüksek olmasından dolayı aynı zamanda kulübümüze olan teveccühün de yüksek olması münasebetiyle talep çok olmakta fakat sahamızın olmamasından dolayı bu talebe doğru orantıda karşılık verememek bizleri derinden üzmektedir. Kulübümüz bu durumu gidermek açısından kiralamış olduğu sahalarda antrenmanlarımızı gerçekleştirmekte fakat bu durumda kulübümüzün kısıtlı imkânlarını maddi anlamda heba etmekte, büyük sıkıntıya sokmakta, külfet teşkil etmektedir.

 O yüzden ben buradan başta devlet büyüklerimiz olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı’mızdan yerimizin tahsisiyle ve yeni antrenman sahasıyla ilgili ivedilikle bir çare bulmalarını diliyor ve desteklerini bekliyoruz. Böylelikle yüzlerce sporcumuzun çok daha rahat imkân ve şartta antrenmanlarını gerçekleştirerek hem Bursa futboluna hem de ülke futboluna katkı sağlayabilecek altyapı imkânlarına ulaşmalarına yardımcı olmalarını bekliyoruz.

Sayın başkanım, gerçekten de potansiyel olarak görülüyor ki acil olarak bir antrenman sahasına ihtiyacınız var. Bu sıkıntının da en kısa zamanda çözüleceğini umuyor, bu konuda gerekli mercilerin bu duruma el atmasını bekliyoruz. Peki, röportajımızın sonuna yaklaşırken son olarak neler eklemek istersiniz?

 Sizin de söylemiş olduğunuz gibi en öncelikli ihtiyacımız şu an için antrenman sahası eksikliği. Uzun zamandır bu konu ile ilgili birçok başvuru yaptık ve bu başvurularımız neticesinde artık bu konuyla ilgili bir projenin ortaya çıkmasını bekliyoruz ve bu sıkıntımızın giderilmesini içtenlikle bekliyoruz. Gerçekten çocuklarımız gençlerimiz büyük sıkıntı çekmekteler. Bunu tekrar tekrar söylüyorum ama antrenman sahamızla ilgili güzel gelişmeleri beklediğimizi ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan değerli Bakanımız Hakan Çavuşoğlu’na teşekkürlerimizi kulüp olarak belirtmek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 2010 yılında barakada kurulduktan sonra uzun yıllar kulüp binası için büyük uğraşlar veren Ortabağlar Spor Kulübü Başkanı Sayın Avni Tetik, kulübün şuan ihtiyacı olan antrenman sahası ile ilgili sıkıntıyı sona erdireceğine olan inancımız tamdır. Bu doğrultuda, bizlerde Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak her zaman Sayın Başkanın ve Ortabağlar Spor Kulübü’nün yanında olacağımızı buradan iletmek istiyor, çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.