Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BANDE MİMARLIK DOĞAYA VE ÇEVREYE SAYGILI NİTELİKLİ YAPILAR

Mimar Elif Gülşen Akın tarafından 2015 yılında kurulan kurulmuş öncelikli hedefleri doğaya saygılı, kullanışlı ve nitelikli yapılar tasarlamak olan; değişen yaşam koşullarına ve taleplere uygun çalışmalar ve projeler ile gelişime daima açık olan Bande Mimarlık şirketinin konuğu olduk.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BANDE MİMARLIK DOĞAYA VE ÇEVREYE SAYGILI NİTELİKLİ YAPILAR

Görselleştirme çalışmalarından proje uygulamalarına, restorasyondan eğitim verme programlarına; proje yönetimlerinden mimari tasarımların geliştirilmesine kadar geniş yelpazede kaliteli hizmet yelpazesine sahip olan Bande Mimarlık şirketinin kurucu Elif Gülşen Akın'la keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

KALİTELİ, PROFESYONEL VE KULLANIŞLI PROJELER

Elif Gülşen Akın, Bande markası olarak mimarlık, kentsel tasarım, iç mekan tasarımı, peyzaj tasarımı, ürün tasarımı gibi çeşitli alanlarda araştırma, geliştirme ve faaliyet gösteren Bursa merkezli kolektif bir oluşum olduklarının altını çizdi. Akın, teorik birikimini farklı kurumlarda edindiği tecrübe ile pratiğe geçirme imkanı bulmasının akabinde daha yaratıcı, yenilikçi bakış açısıyla sektörde kaliteli, profesyonel ve kullanışlı projelerle iddialı bir konum elde etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

TASARIMDA ÇIĞIR AÇAN MODEL: BIM

Yıllardan beri inşaat projelerinin; inşaat alanlarındaki kazalar, güvenilmez çizelgeler ve maliyetler, yetersiz kalite ve planlama hataları, plan ve işbirliği eksikliği gibi birçok zorluk ve engelle karşı karşıya kalınmasına rağmen yaşadığımız yüksek seviye teknolojik bir gezegende hala bu sorunların yaşanması kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Elif Gülşen Akın, inşaat sektöründe dijitalleştirmeye eşdeğer Yapı Bilgi Modellemesi (Building Information Modelling) yani BIM programı ile tasarımda çığır açmayı hedeflediklerini söyledi.

Mimar Akın, '' BIM ile metodolojik yaklaşım yalnızca binanın tüm bileşenlerinin geometrik verilerine değil, aynı zamanda inşaat için zaman çizelgeleri, maliyet tahminleri, enerji temini, aydınlatma, yangından koruma ve tesis yöntemiyle ilgili verilerin 3 boyutlu modellerine de dayanır. Temelde BIM, bir inşaatın ya da binanın, yaşam döngüsü boyunca, verilerini oluşturma ve yönetme süreci olarak tanımlanıyor ve yapının tasarım ve inşa aşamalarında üretkenliği ve verimliliğini arttırmak amacıyla, 3, 4 ve 5 Boyutlu tasarım imkânı sağlıyor. BIM (Bina Bilgi Modellemesi) inşaat sanayinde olağanüstü bir gelişme hızıyla yaygınlaşıyor ve pek çok tasarımcı, inşaatçı ve yatırımcı BIM’in 3 boyutlu tasarımın çok ötesinde “bütünsel bir proje yönetim aracı” olduğunu keşfediyor.'' şeklinde konuştu.

EĞİTİM ŞART

Elif Gülşen Akın, Autocad ve Revit program eğitimlerini profesyonel olarak verdiklerini belirterek verilen eğitimin teoriye hakım olduğu kadar pratikte de donanımı olan mimardan alınmasının ayırt edici özellik olduğunu söyledi. Akın, '' Eğitim ile alakalı son derece eksik yapıdayız. Sistemimizden kaynaklı her konuda az bilgi sahibiyiz, bir konuda uzmanlaşmak büyük ayırt edici özellik olarak karşımıza çıkıyor.Ben işin içerisinde bir mimar olarak mimarlık ofisinde verdiğim eğitimlerle mimar ve mimar adaylarının daha nitelikli eğitimi almalarını sağlıyorum. Mimari bir bağı olmayan kişiden bu eğitimleri almakla bir mimardan bu eğitimleri almak son derece farklı olacaktır. Katıldığım yurtdışı seminerleri de göz önüne alarak yüksek standartta hizmet veremeye çalışıyorum. Bu konularda eğitim şart olduğunu düşünüyorum.'' şeklinde konuştu.

İLETİŞİM

Konak Mahallesi

Yıldırım cd. No:152

Gençaslanlar Sitesi Kat:1 D:16, 16110 Nilüfer/Bursa

 (0224) 451 33 63

Haber ve Fotoğraf : SERCAN SELÇUK

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.