Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAĞLARBAŞI MAHALLESİ, HÜSEYİN GÜMÜŞSOY MUHTARLA ÇOK DAHA GÜZEL...

Bağlarbaşı mahallemizde üç dönemdir, başarılı bir şekilde muhtarlık görevini yürütmekte olan Sayın Hüseyin Gümüşsoy ile güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BAĞLARBAŞI MAHALLESİ, HÜSEYİN GÜMÜŞSOY MUHTARLA ÇOK DAHA GÜZEL...
Öncelikle Sayın muhtarım sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasın da ise Bağlarbaşı Mahallesi'ne muhtar olma sürecinizi bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 Röportajımıza başlamadan evvel bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1977 yılında Erzurum'dan Bursa'ya göç ettik ve bu mahalleye yerleştik. O dönemden bugüne kadar yaklaşık olarak 40 yıldır aynı mahallede ikamet etmekteyim. O dönemlerde mahallemiz çok çamurlu ve asfaltsızdı, ben ilk buraya geldiğimde mahallemizde, 19 tane tek katlı bina vardı. Diğer yerlerde bağ, bahçe ağırlar vardı. Oralarda yoğunlukla hayvan besleniyordu. Hamitler merasından kalan bu bölgede o süreçte mahalle oluştu. Bağlarbaşı Mahallemizin hemen yan tarafında Hürriyet Caddesi dediğiniz ki eskiden burasının ismi Mudanya Caddesiydi. Şu an Mudanya Caddesi dediğimiz cadde hiç yoktu. Metrolar vesaire şeylerde tabii ki o dönemde yoktu. O zamanlar hemen Bağlarbaşı'nın girişinde yolun kenarında yaşayan bir Nevzat Amcamız vardı. Nevzat Amca mahallemizin kurucularındandı, bana Bağlarbaşı Mahallesini anlatır mısın? Nasıl oldu, nasıl bu hale geldi dediğimde. Buralarda ilk evi ben yaptım sonrasında diğerleri de yaptı ve böylelikle bu hale geldi dedi. O dönemlerde şimdiki Hürriyet Caddesi'nde eski adı Mudanya Caddesi'ydi. Cumhurbaşkanımız buradan geçerken ben yolun kenarına küçük bir tabela koymuştum “Bağlarbaşı” diye. Sanayiye fabrika açılışına giderken benim bu tabelayı gördü hemen durdu. Yetkililere talimat verdi, buralarda her yerde üzüm bağları da olduğu için hemen büyük bir tabelayı bir hafta içerisinde yeni yerine yerleştirdiler ve o dönemde bu mahallenin ismi Bağlarbaşı olarak resmiyet kazanmış oldu. Tabii bizim çocukluğumuzda geçmiş olan bir olaydı bu, böylelikle Nevzat Amcanın sayesinde buraların ismi Bağlarbaşı olmuş. Tabii bu mahallede en köklü ailelerinden olmuş olmamızdan dolayı iş olarak ta camcılık yaptım uzun müddet adım “Camcı Hüseyin” idi. Bütün mahalle beni çok iyi tanırdı mahallenin sıkıntılarını bilen, tanıyan bir kişisin çamurunu toprağını her şeyini bilen sensin sen ol Muhtar dediler. Böylelikle mahallelilerimizin desteğiyle muhtar adayı oldum seçimlere girdim. Halkımızın da büyük teveccühü ile muhtar oldum. 2019'da ki seçimlerde de tekrardan seçildim. 2014'te de aynı şekilde halkımızın teveccühü devam ettiğinden yine muhtar oldum. Şimdi üç dönemdir 14,5 yıldan beri muhtarım, önümüzdeki 2019 seçimlerinde halkımızın da desteğiyle tekrardan muhtar olmayı düşünüyorum. Tabii halkımız tekrardan teveccühün gösterirse. Birçok farklı yerlerden teklif gelmiş olmasına rağmen ben vatandaşımıza her zaman şunu söyledim ben mahalleme bir çivi çakarsam,  ben bu insanlarla mutluyum dedim. Halkımızla çok iyi bir diyaloğumuz var, elimizden geldiğince onlara en iyi hizmeti verme çabasındayız. 14,5 yıldan beri yapmış olduğumuz çalışmalar hizmetler ortada. Ben Muhtar olduktan sonra en çok hoşuma giden insanların birbirleri ile kaynaşması, dayanışmasıdır.

Peki, Muhtarım Bağlarbaşı Mahallesi'nde 14,5 yılda neler değişti?

 Neler değişmedi ki, Mahallemize birçok hizmetimiz oldu, Bunlar anlatmakla bitmez, tabii ki cebimden hiçbir şey harcamadım. Ama hiçbir siyasetçi gelip muhtarım mahallenizde ne tür eksiklikler var, ne gibi ihtiyaçlarınız var, gel sen bana bir liste ver, bizde bu eksiklikleri yavaş yavaş tamamlayalım diye söylemedi. Muhtar dediğiniz elçidir, aracıdır, elçi olarak, aracı olarak gidip mahalle için devlet birimlerinden isteklerde bulunur ve yaptırmaya çalışır. Şükür altyapı çalışmalarımız mahallemizde sona erdi, tamamlandı. Basında da çok geçti, birçok bölgede yoğun yağışlardan sel olurken mahallemizde hiçbir şey olmadı. Tabi bu altyapı çalışmaları hangi dönemde yapılmışsa yapılsın bütün Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum buradan. Eğitim alanında mahallemizde Selim Koçdemir Lisemiz yaptırıldı, 3 senedir hizmet vermekte. Hemen yan tarafında şu an Kız Meslek Lisemiz var, bitmek üzere, sağ olsun Bursa Valimiz, Kaymakam Bey çok büyük destek oldu.  Osmangazi Belediyemiz de bu Lisemizin imar yeri ile ilgili 1. derecede doğal sit alanından 2. dereceye düşürmesinden dolayı böyle bir imkân sağlanmış oldu. Onun haricinde şu an Başöğretmen Okulumuz var, daha önceden adı Hürriyet Başöğretmen İlkokuluydu. Onun bahçesinde de şu an bir tane okulumuz bitmek üzere. Bizim mahallemizde şu an 7 Okulumuz oldu tabi bu okulların olması için de çok uğraştık, koşturuyoruz. İl, ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerini her an ziyaretler gerçekleştiriyoruz okul arsalarının tahsisi ile ilgilide uğraşıyoruz. Tabii böylelikle mahallemizde bu süreçte bol okul olmuş oldu. Ayrıca Spor tesisleri bakımından da mahallemiz oldukça iyi durumda. Güzel tesisler yaptırdık. Osmangazi Belediyemize havaalanı karşısında ayrıca bir Spor Tesisi daha yaptırdık. Ayrıca biliyorsunuz bizim mahallemizin Meydanı çok büyüktür. Osmangazi Belediye Başkanımız meydanlarla ilgili televizyonlara ya da basına demeç verirken öncelikle, ilk olarak Bağlarbaşı Meydanını, sonrasında da Demirtaş Meydanını sıralar. Çünkü en büyük meydanlar bu iki mahallemizde bulunmakta. Bu meydanda 16 kişinin hakkı vardı, birkaç tanesi haklarından feragat edince diğerlerine de ulaşılarak 5 trilyon gibi bir para harcanarak hem kamulaştırma hem yapımıyla böylelikle hem mahallemize hem kentimize güzel bir meydan kazandırılmış oldu. Ayrıca bunun yanında Hürriyet'te eskiden tek katlı bir karakolumuz vardı.  O karakolu da büyük uğraşlar neticesinde mahallemize getirdik. Çünkü orada sağlıklı olarak polis memurlarımız hizmet veremiyordu. Böylelikle daha güzel bir yere yeni yaptırmış olduğumuz Sağlık Ocağı’mızın yanına 16 tane mahalleye hizmet verebilecek bir polis merkezi karakol binası yaptırdık ve böylelikle mahallemize ve çevre mahallelere hizmet verecek bir Polis Merkezi kazandırmış olduk.

Peki, muhtarım insanların yaşadığı yerde eksiklikler bitmez. Bu bağlamda yapılması gerekenlerle ilgili bizlere kısaca bilgi verebilir misiniz?

 Bağlarbaşı mahallemizin bir kere öncelikle hem Hürriyet tarafından gelen yoldan, hem de Esentepe tarafından gelen taraftan mahallemizin girişleri sıkıntılı iki tane böyle güzel büyük mahallemize rahatlatacak, trafik girişlerinin bir an evvel yapılmasını bekliyoruz. Ayrıca Hürriyet Caddesi'nde Başöğretmen Okulu'nun orada trafik lambalarından dolayı çocuklar geçemiyor, öbür tarafta var ama tam çocukların geçtiği yerde yok buraya batonlu çocukların geçecekleri zaman basıp geçebilecekleri bir trafik lambası istiyoruz. Hürriyet Caddesi'nde hemen lambalardan geçişlerde karşıdan karşıya geçmelerde sıkıntılar olduğu için o bölgeye de bir üst geçit istiyoruz. Yani Bağlarbaşı Mahallemizin sorunları, eksiklikleri bitmez. Yaklaşık 45-46 yıllık Mahalle olduğu için de büyük ve eski bir mahalle, büyük bir nüfus yaşadığı için hemen üst tarafımızda şimdi Osmangazi Belediyemiz var. Şu anda çok güzel bir park alanımız yapılmak üzere, eşinizi, dostunuzu alıp götürebileceğiniz, çay kahvesini içip misafirlerinizi ağırlayacağınız, çok güzel bir park alanımız var. İhalesi çıktı şimdi yapılmak üzeredir. Bu güzel tesis içinde şimdide Mustafa Dündar Başkanımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Bursagaz’ın buraya getirilmesi ile ilgili de çok uğraştık, İstanbul'da sahibiyle buluştuk. 3 gece kaldık orada, en sonunda genel müdürlük binasını mahallemize getirmiş olduk. Benim 2500 tane esnafım var şu anda burada faydalanabilecekleri bir tane bankanın bile şubesi yok. Bununla ilgili bir sıkıntımız var. 40 bin nüfuslu bir mahalle. Bakın şimdi bunu da söylüyorum. Hamitler,  Bağlarbaşı, Fethiye, Esentepe, Hürriyet, Adalet, İstiklal, Soğukkuyu, bu mahallelerin çarşı olarak kullandıkları çarşıya gidip kuyumcusundan, beyaz eşyasına kadar bütün çarşıda yapabilecekleri alışverişlerin hepsini mahallenize gelip burada yapıyorlar. Bizim buradaki bu potansiyelimize göre mutlaka bir tane özel, bir tane de devlet bankası şubesi olması durumunda esnaflarımızın ve ticaret erbaplarımızın çok daha büyük gelişme kaydedecekleri inancındayım. Diyerek sözlerini tamamladı.

Röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, Muhtarım son olarak neler eklemek istersiniz?

 Son olarak biz yine hep söylüyoruz, Biz Bağlarbaşı çocuğuyuz, Bağlarbaşı Mahallesi’ni seviyoruz. Bağlarbaşı insanını seviyoruz. Bize yine Bağlarbaşı'nda farklı bir görev verseler de Ben Bağlarbaşı Muhtarlığını bırakmam. Niye; çünkü insanlarla iç içeyim. Onun için buradan tüm halkımı gerçekten selamlıyorum,  ben bu önümüzdeki dönem içerisinde yine mahallemizde muhtar adayıyım, mahallelilerimizin desteklerini bekliyorum, teveccühlerini bekliyorum ve son olarak hepsine sağlık, sıhhat, afiyetler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 14,5 yıl da Bağlarbaşı Mahallesi'ne birçok hizmet getiren Mahalle muhtarımız Sayın Hüseyin Gümüşsoy’a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz. 

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM
 

   .

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.